tisdag 7 april 2009

Färgdepression

Semester innebär att jag har lite mer tid till att sitta och slösurfa. Till sidor jag inte brukar besöka. Som till exempel ITF (International Taekwondo Federation) Sveriges hemsida. Det har precis varit en stor tävling (Viking Cup) med deltagare från 28 länder. Ett par killar från "vår" klubb var med och det är ju alltid kul att titta på lite tävlingsbilder.
Min blick fastnar dock på en helt annan rubik: Nytt graderingssystem! Jag öppnad en pdf-fil och börjar titta. Ojdå!
Man har bestämt att lägga in fler grader mellan varje ny färg (GUP) i bältessystemet. Nu blir det fyra steg mellan blått och rött, och fyra steg mellan rött och svart. Om du är 15 är det bara två steg (som det är nu - och som gäller för alla åldrar). Det innebär i korthet att Sebastian skall graderas sju ggr istf tre för att få svart bälte.
Jag visade detta för Sebastian (som är 12 år) och som helt kort svarar:
-"Jag lägger av."
Öhhhh?!? Min pedagogiska talang fick komma till bruks. "Du behöver inte lära dig så mycket till varje gradering. Du får gradera dig oftare än som nu max en gång per år. Det blir rättvisare på tävlingar." Och på onsdag får vi se om det hjälper. Ett omen var att Sebbe igår gick och lade sig frivilligt redan halv tolv (Och han har LOV!!). Snacka om depression!

Hur det gick för våra killar på Viking Cup? Här är ett smakprov. Jonas heter han och är GRYM!
Se klipp här
Och detta!

Som sagt. Han är grym.

6 kommentarer:

Magdalena sa...

Ett snyggt sätt att dra in extra kosing för varje gradering. Inte bara teknikkoll mao.

Andrej sa...

Magdalena: Vad bitter du låter? Idag låter Sebbe lite bättre till mods. Han är mest irriterad för att han inte graderade sig sist så att hans kompisar "gick om" honom. Men han har ju typ sjuttio år kvar i sporten, så...

Vida sa...

Sånt är inte skojigt.. tur att han är ung och har 70 år kvar i sporten :)

Andrej sa...

Vida: Japp. Tänk på mig som bara har tjugo år på mig.

Mamma Melissa sa...

Väldigt bra förklaring tycker jag! Och det blir ju lite mer morot också kan man ju hoppas:.))

Andrej sa...

MM: Jag försöker vara pedagogisk och se fördelar. Sedan pratade jag med tränaren igår - som var vansinnigt arg över de nya reglerna. Då blir man ju aningen orolig.