lördag 2 januari 2010

Softardag med grönsakssoppa

Det känns bra i kroppen när man har tränat. Idag är en riktig softardag och det känns helt rätt.
En liten tur till affären. Ett par promenader i det iskalla men vackra vintervädret. Grönsakssoppa till middag. Surfa runt på datorn till bloggar som jag inte vart på under flera veckor.
Ikväll blir det nog TV´n och lite nötter med russin. Och stark tranbärsjuice.
Mmmm.

Och imorgon är det receptionstjänst på F&S för att ta hand om alla som vill köpa nya träningskort. Det brukar vara ordentlig rusning så här i början på året (som vanligt, alltså). Jag avslutar med skivstångspasset klockan 18, bastu, mat och sömn. För på måndagen börjar ekorrhjulet snurra igen. Rätt skönt faktiskt.

PS. Min kickboxningsklubb har fått en ny hemsidan. Tjusig värre: Koreansk Kickboxning - gå in och kika.

fredag 1 januari 2010

Los cojones del fuego

Tack snälla, snälla ni för alla tips. Det verkade finnas en allmän välvilja att få ut Rysken i snön och kylan utan att rysskulorna skulle frysa bort.
Bästa tipset för att behålla de ädlare (?) delarna av mig intakta kom från Suzan: ett par vindstoppers från detta företag. Tack Suzan! Jag beställde ett par, men insåg att de knappast skulle komma innan 17.00 idag. Så jag började röja i garderoben och hittade... mina spinningbyxor. MYCKET fodrade både fram och bak. Egentligen lite vulgärt men jag skickar med ett foto. Känsliga personer håller för ögonen och bläddrar vidare:

Detta skapade "great balls of fire" i tio minusgrader. Min sambo och mina barn däremot tycker att jag slagit nytt rekord i pinsamhet.
Trots att jag är halvryss så är jag helklädd för vintermörker och stadsjoggning. Bättre synas än dö.

Och det är väl inte alla som skyltar med sitt namn heller. En present från min svåger som jobbar på ett företag som gör reflexkläder.
Mina kulor klarade sig väldigt bra, trots att jag var ute i dryga femtio minuter (8 km). Kanske att det blev lite väl "vadderat" men helt okej och klart mycket bättre än de istappar som annars bildas. Men som sagt - min sambo var djupt oroad över min mentala status.

Isiga kulor

Hej hopp och gott 2010.
Börjar året med 10 kilometer njut-jogg. Fast det är kallt och halt ute - så en liten fråga (eller två):
  1. Kan man ha vanliga "spänna-på-sko"-broddar på joggingskor?
  2. Hur i h-e skyddar jag "kulorna". Finns det specialdräkt som man kan köpa? För ärligt talat - vid minus tio så kommer de troligtvis att förfrysa och ramla av innan jag kommit hem igen.

Jag skall inte ut förrän vid 17-tiden idag, så det är gott om tid att svara. Tills dess sitter jag fastklistrad vid datorn och väntar på svar.

onsdag 30 december 2009

Utlovade bilder

Här kommer utlovade bilder från fyspasset på Ironman Majorna Kickboxning. Ett rätt skönt pass, inte särskilt jobbigt, men jag tog det lite lugnt, med tanke på gårdagens feberfrossa. Tony från Korean Kickboxing var det som lurade med mig och vi kunde konstatera att vi höll hyfsad form, trots allt.

Uppvärmning. Det ordinarie köret. Hopprep, lite hopp, lite skidor och skuggboxning med burpees. Tony från KKB i profil.

Stationsfys - Rysken demonstrerar tortyrövningen nummer ett: drag till hakan med handduk. Tony kör burpees med avbrott för sparkar mot säck.

Jobba-jobba-j-o-o-o-bbaaaa. Upp och ner med femkiloshantlar så snabbt som bara är möjligt.

Rysken sliter på med raka slag och ett eländigt gummiband som skapar massor med mjölksyra i axlarna. Och stationen efter var ju hantlarna...

Kettlebells, medicinboll. Ett annat ord är väl - medeltida tortyr. Jag var överlägsen i en gren och det var bålvridningen med medicinboll: 92 stycken på 30 sekunder.

Ryskens favorit sedan sommaren. Vrivändningar. Fast det är klart, att utan de efterföljande knäböjen med stången på raka armar känns detta lite fjuttigt. Kanske.

Lite teknikträning. Vridningar och utfall med enkiloshantlar. Det blev några varv i salen. Fram och tillbaka. Fram och tillbaka. Inte flåsjobbigt. Men det jobbar upp mjölksyra i bålen. Och vilka slag man kommer att få.
Det kanske, men bara kanske, kommer att läggas upp en film också. Kanske.

Hugaligen

Gårdagen slutade med Jim Carrey´s "Yes Man". Samt någon plötslig feberfrossa. Nog för att jag var på McD med Sofia - men det här är ju löjligt. Lade mig vid midnatt och bara skakade och hackade tänder som värsta bävern.
Vaknar idag och är feberfri och pigg. Vad f-n hände?

Testar med viss tveksamhet fyspasset på Ironman Majorna Kickboxning ändå. Jag tar med mig en kamera så har jag en ursäkt att gå ifrån ifall jag skulle få frossa igen. Eller om det mot förmodan skulle vara ett för tufft pass. (HA!) Och ja, jag har laddat kameran med nytt minneskort (2GB). Och ja, det kommer bilder.

tisdag 29 december 2009

Vemod

Ibland har jag lite konstig humor. Eller rättare sagt, så har jag alldeles utmärkt, rolig humor, men andra förstår den inte.
På Friskis igår visade det sig att det var årets sista cirkelfys. Dessutom inget på lördag och troligtvis inget på måndag.
-"Va? Inget på måndag heller?" frågade jag Kicki och Lisbeth som håller i passen.
-"Nä. Vi skall ha ett nytt pass och vi blir inte klara med allt till måndag."
-"Åh, vad f-n! Skall ni byta ut alla övningar?"
-"Japp. Helt nytt från scratch."
-"Men så kan ni inte göra. Jag som precis slutat få träningsvärk."
Och så möter jag två tomma blickar som stirrar på mig. Två fågelholkar. Kontentan av deras uppsyner kan väl summeras som "Sicken dumskalle".
-"Hallå! Jag skojar med er. Skitbra med nya övningar!"
Två fågelholkar förbyts till två lättade anleten. Och två jätteskratt.

Jösses....

måndag 28 december 2009

Ole, dole, doff...

Jag är nu ledig en hel vecka från jobbet. Det är verkligen jätteskönt men ledig kanske är fel ord. Jag lovade att göra minst en sak om dagen som min sambo brukar sköta (och som hon nådigt gett mig lov till att göra):
Jag tjuvstartade igår med att städa kylskåpet. Idag skall jag testa att dammsuga, förutsatt att jag hittar dammsugaren och fattar hur den funkar (jag skojar - klart jag vet hur den funkar, det var ju jag som köpte den. Till henne, alltså). Plocka undan och ihop i förrådet (fy f---n). Gå ut med hunden, ta hand om barnen, laga mat ingår ju i själva konceptet när jag är hemma. Så ledig är väl fel ord - men jag behöver ju inte gå upp i svinottan iallafall.
Träningsmässigt så var förra veckan all-time-low: 2 timmar och 45 minuter. Jösses. Så lite har jag inte tränat sedan Jesus gick i kortbyxor. Men jag känner mig pigg i kroppen. Så denna vecka trappar jag upp aningens aningen:
Måndag - F&S medel och cirkelfys (2 timmar)
Onsdag - Fyspass på Ironman Majorna Kickboxning (nej, det är inte jag som håller i passet. Det var en av träningskompisarna som nosade upp detta pass och frågade om jag ville hänga på). Säkert 90 minuter.
Fredag - Njutjogg om jag känner att jag pallar efter onsdagen. Minst en mil ren och skär njutning.
Söndag - Skivstång på F&S. 1 timme.
Summa ca 5,5 timmar. Får se vad kroppen, knoppen och hjärtat mitt svarar på detta.