lördag 29 maj 2010

Wish me luck...

Imorgon är det dax...
Klockan elva står jag i mitten i stora salen på Friskis i Kungälv. Runt mig kommer andra deltagare vara samt "antagningsnämnden".

torsdag 27 maj 2010

Yoga-premiär

Nu har jag varit på mitt första yoga-pass:
Hunden.
Katten.
Barnet.
Solhälsning.
Plogen
Avslappning.

Det var på det hela taget en kuslig och skrämmande upplevelse. Jag trodde i min naivitet att det skulle vara en "skönt" pass - alltså lugnt och med fokus på avslappning. Det skulle vara lite småmysigt.
Oj! Ojoj! Aj! Aj aj ajaj!
Jag är fruktansvärt stel. Jag har enorma spänningar i hela kroppen. Axlar, korsrygg och ben skriker av smärta. Det är INTE behagligt, inte jobbigt, inte svettigt och inte avkopplande. Det är bara plågsamt. Jag klarar inte av att ha hälarna i backen. Jag klarar inte av plogen (plogen var ett skämt. Jag kunde kura ihop, det var det enda). Jag kunde inte rulla med överkroppen.
Under avslappningen tror jag att jag somnade. Pinsamt? Ja!

Men jag skall ge mig på något pass till. I höst.

onsdag 26 maj 2010

Hälsa

Det är en skön känsla att checka av saker som skall göras. Nu är läkarundersökningen klar och jag har skickat in denna tillsammans med passfoto och kvitto på betald avgift till Stockholm. Express naturligtvis och med bifogat svarskuvert. Nu är det bara att hålla tummarna att tävlingsboken kommer fram innan nästa fredag.
Imorgon bär det av till Stenungsund för att skaffa ID-kort. Då kan jag beställa tävlingslicens till sonen och DÅ är vi nästan i hamn.

Dessutom börjar rörelserna ta form i huvudet till söndagens testpass. Lite iallafall. Jag har bränt av låtarna på en cd som går i bilen och i mp3:n så ofta det finns tillfälle. Sonen tycker det är LITE pinsamt när pappa plötsligt tar några utfallssteg mitt i en promenad. Hehe.

måndag 24 maj 2010

Checklista DM

Det är mycket att hålla reda på inför DM i Kickboxning. Jag koncentrerar mig mest på Sebbe och alla praktiska göromål kring att få honom matchklar.
Löpning och övrig träning är väl en sak, men det är allt det andra - imorgon är det hälsoundersökning klockan 16 med blodprov, urinprov och gud vet allt. På torsdag är det besök hos polisen för att kvittera ut ID-kort. Sedan kan vi beställa tävlingslicensen och startbok. På lördag är det träningsläger mellan 10-13 för alla deltagare inne i Göteborg. Det är en händelse som jag verkligen ser fram emot. Gud vad roligt det skall bli att få Sebbe med en fot där.
Till detta kommer anmälningar för övriga klubbmedlemmar, anmälning av domare och coacher, fixa med kläder, matchutrustning etc...

Och som en parentes i allt detta så kommer uttagningen till Friskisledare på söndag. Klockan 11 smäller det och då skall ett "program" på sex minuter vara klart. Musiken har jag mixat ihop nu. Rörelserna börjar klarna men det skall ju nötas in också. Fast det kanske inte gör så himla mycket att man kommer av sig... vi är ju liksom inte ledare än.

söndag 23 maj 2010

Gissa dag!

Ledtråd ett: En massa barnskorLedtråd två: En massa barn som lekerLedtråd tre: En massa barn som äter korv med bröd och glasstårtaHipp Hipp Hurraaaaaaa!
Sofia fyller sju!