lördag 2 oktober 2010

Min dotter

Jag, som naiv pappa, tror och hoppas alltid det bästa om min dotter. Vissa skulle säga att jag har fördomar om vad tjejer skall pyssla med i förhållande till killar. Det kanske är sant.
Inte desto mindre kan jag inte låta bli att bli förbluffad över min dotter. Som till exempel idag, när hon samlat alla sina petshops på köksbordet. Hon satt och klippte till pappersbitar som hon vek upp kanterna på. Petshoparna låg i dessa handgjorda vaggor, mycket gulliga, två och två.

-"Skall petshoparna sova. Vad gulligt att du gör sängar till dom" säger jag och ler, sådär lite manligt överseende.

Nå. Jag borde väl känna min dotter vid detta laget för svaret kom snabbt, svalt och helt neutralt:

-"Nä, det är bårar. Dom har brutit sina ben i en bussolycka"

torsdag 30 september 2010

Glömde

Apropå Zone-galan i november, så glömde jag bort en sak:
Vi sitter på 2:a raden, parkett...

INGA vita kläder på sig, med andra ord.

tisdag 28 september 2010

Rysning

Sonen fyller 14 i november. Köpte ett par biljetter till honom och mig och frågade om han var intresserad av att gå på detta evenemang:-"Skojar du, eller? Grymt!"
Att Victor Cheng är med gör ju inte saken sämre....

måndag 27 september 2010

HÖ-stligt arbete

Håll med!
Visst är vår hö-transportör bland det finaste du sett??

Det får plats 22 balar. Om man tar bortreservhjulet som är inne i transporten får det plats 23. Men det skulle vi ju aldrig göra....

söndag 26 september 2010

2:a passet klart. Plus ett träningstips.

Och så var cirkelfysen klar för denna vecka. Härligt.
Jag tog det piano med tanke på mitt halsont. Märkligt hur mycket lättare ett pass blir bara man drar ner tempot med, säg, 10%. Det blev ett "walk in the park" istället för puls och svett.
Eller beror det på att jag slappnar av ännu mer, bara för att jag vet att jag inte skall ta i utan köra nöjestempo?

Jag har skrivit om det förut, det är absolut ingen världsnyhet och jag vet att de flesta som tränar någonstans är väl medvetna om det. Men i t.ex. kampsport blir skillnaden mellan en fighter som kan slappna av och en som spänner sig direkt avgörande. Det spelar ingen roll hur bra kondis du har, för om du spänner dig fixar du inte tre minuter på mattan, ringen, oktagonen... Du tar slut och det fort och när du tagit slut... ja, då är matchen över - sov gott, typ.

Så även om du vet detta; lyssna lite på dig själv när du tränar. Arbeta aktivt med avslappningen. Sänk axlarna. Andas djupt. Blunda och fokusera (ja, inte när du cyklar/springer kanske - det kan bli aningen dumt). Anspänning - avslappning. Anspänning - avslappning. Det gör en enorm skillnad när du lärt dig.

Första passet är klart.

Fick hålla i uppvärmningen och fem minuter fys på kickboxningen idag. Körde lite mittskombinationer men gick sedan över till att hålla i sparkmittsar istället. Riktigt kul, faktiskt men lite mycket snatter från vissa deltagare.
Nå. Lasagne. Vatten. En kopp kaffe.

Nu iväg till cirkelfysen.