fredag 3 juli 2009

Mys-jogg

Hehe...

Inspirerad av Snorkfrökens eviga välsignande över mys-jogg, satte jag på mig löparoutfiten och gav mig iväg klockan tolv på dagen i dag. Dels för att utmana hettan och dels för jag skall mys-jogga en gång i veckan. Fast jag klagar på att jag inte KAN mys-jogga, för jag blir andfådd, törstig, får ont i fötterna, blir uttråkad, spänd - ja, you name it.

Mycket riktigt. Skogen där jag joggade var stekhet, ingen fläkt alls och stora partier dränkta i solsken. Så den utmaningen blev ju av iallafall, för svettigt blev det. Och trots att jag tog det lugnt och smög fram i skogen så blev jag lika förb... flåsig. Inte trött, men det blev ingen mys-jogg liksom. Lite ansträngt.

Sedan tittade jag på klockan. Då visar den att jag hållit 5:33-tempo. Hoppsan. Sist jag mys-joggade var det långt över 6 min-tempo.

Lite glad blir jag. Backintervaller är inte att leka med när det gäller flåset. Tumme upp till mig själv - ryssjävel!

Eller "maladetz" som man säger på mitt halva modersmål. Duktig pojke!

torsdag 2 juli 2009

Sommarens klo

Det finns vissa saker som är sommarens höjdpunkter. Min passion för glass känner du kanske redan till. Den mediafria tillvaron i Värmland med familjen är en annan.

Sedan är det utejympa med Friskis&Svettis. Puls Medel. Sol. Och min favorit Pernilla som ledare. Tillsammans med över tvåhundra motionärer. Sicken höjdare!!

Gissar att jag gick ner cirka två kilo i vätska på den korta timmen som passet varade. Helt sanslöst vilket ös!

onsdag 1 juli 2009

En snabbis på gymmet

Tack för alla positiva kommentarer om min Värmlandsträning. Jag trodde själv att jag var i hyfsad form tills jag ställde mig på vågen hemma. + 2,5 kilo. OOppppsss.
Glass. Marängtårta. Smultronpaj. MAT! Hammock. Sola på stranden. Glass. Glass. Och glass med jordgubbar. Glass med vispgrädde. Glass på pinne.
Hmmmm....
Söndag innebar ett rejält grepp om fettvalkarna och marsch iväg till Friskis. Medelpass med Katarina som dessutom blev en säsongsavslutning. Vaderna tog slut i sista syretoppen men annars okej kondis. Sedan ett Friskispass utomhus i tisdags och idag kom mördarpasset på gymmet. Rekommenderas om du känner att du vill få upp flåset:
Frivändningar och benböj med stången på raka armar över huvudet: 21 + 15 + 9 reps * 2. Skall göras under nio minuter. Jösses! Flåsade som en skadeskjuten älg i slutet. Men vilken styrka/kondis jag får av dessa övningar! Jag fick ha två olika stänger dock. 40 kilo på stången när jag körde frivändningarna och 15 när jag körde knäböjen.
Som sagt. Har du inte plågat dig innan, så testa.
Jag fick tipset här. Klicka på "Övningstips från Tulle Edman".

tisdag 30 juni 2009

Värmlandsträning

Dax för en liten resumé av semesterträningen i Värmland:
Vi var där i åtta dagar (om du räknar bort resedagarna). På denna enorma tidsrymd, denna ocean av tid, hanns följande med i träningsväg:
  1. Corepass - 1 st á 8 minuter.
  2. Simning (i strömt vatten) - 8 ggr á 500 meter.
  3. Joggning - 5 ggr á 2,5-8 km.
  4. Backintervall - 7 ggr á 220 meter (segt uppförslut)
  5. Backintervall - 7 ggr á 150 meter (brant backe)

Inte så illa ändå med tanke på att det var midsommar och annat. Ett par saker är jag riktigt glad över. Jag lyckades för första gången övervinna näckros-skräcken och simma mellan våra två badplatser i älven. Strömt som gatan åt ena håller och kraftig motvind åt andra gjorde de 500 metrarna riktigt jobbiga. Och det var inte så läskigt att simma genom barriären av näckrosor som jag trott under fem års tid.

Joggningen: vilket känsla. Jag har under många år försökt jogga i Värmland med aldrig lyckats. 18 kilo fett, dåligt hjärta, kass kondition och mycket alkohol (vaddå, klart man skall ta sig ett glas - det är ju semester!) satte käppar i hjulet. Nu upptäckte jag något fantastiskt. Torpet är beläget mitt i en enda lång (10 km) uppförsbacke. Oanade möjligheter finns. Antingen jogga uppåt (7 km) och rulla neråt eller börja med att rulla neråt (3 km) och kämpa sig uppåt. Kan ju knappast bli bättre! Guld! Och som bonus - att efter joggningen direkt kunna slänga sig i älven och ta en simtur och NJUTAAAA!!!!

måndag 29 juni 2009

En stor del av tiden i Värmland ägnas åt Sebastians favoritnöje - fiska. Här vid ett tjärn några hundra meter från stugan.
Det finns gäddor även i väldigt små tjärn. Vilket härmed bevisas av Sebastian. Som för övrigt vann tävlingen "största gäddan" - över sin pappa.

Ingen bildserie utan en bild från den numera i bloggvärlden berömda forsen. Otroligt att detta vatten för bara fem månader sedan var bottenfruset.
Gun och Kjell (Annelies faster med man) var på besök. Mysiga människor. Och Sofias stora favoriter. Gun får inte vara ifred många sekunder under deras vistelse.
Madde och Stefan med hund och barn var också på besök. Alla trivdes i urskogen.
Hunden Ozzy (fick jag det stavat rätt nu, Madde?). Ett charmtroll!
Midsommarfirande i Värmland. Tämligen alkofri, om man säger så. Kaffet var det starkaste som serverades. För fem år sedan var jag dyngrak på midsommar. Varför???
Ingen semester utan träning. Här en av intervallbackarna. 120 meter lång och väldigt brant. Kommer mer om detta i senare inlägg. Badsjön ligger f.ö. bara trettio meter åt höger här.
Detta vet jag inte vad det är. Fjunblommor som fanns överallt utmed promenadvägen. Någon som vet???
En fjäril, som låg på den söndertorkade grusvägen. Död. Men det blev en fin bild, tycker jag. Har den som bakgrund på pc´n. Låna gärna.
Jaja. En badgubbe. Halvryss och tämligen blek.
Vår hund Kajsa är INTE en badkruka.
Sofia är en badkruka, däremot. Och knottbiten sådan.


Det kommer fler bilder. Men inte just nu. Har gjort ett bildspel men det går inte att ladda upp. Någon som vet hur man gör. Tips mottages gärna.

söndag 28 juni 2009

Bloggpausen är slut

Hej alla mina kära bloggvänner. Nu är jag tillbaka med familjen från den mediafria semestern. Visst har det sugit lite i bloggtarmen, men vad gör väl det - när jag kan belöna mig med aborrar på 700 gram!!! Rapport kommer om allt annat också. Men det tar ett tag att gallra ut de bästa bilderna!