lördag 19 februari 2011

En dag på jobbet.

Jag tog med mig sonen och gick ner till gymmet; det blev ett återhämtningspass där vi körde igenom kroppen med 15 repetitioner per set och två set per övning:

10 minuter crosstrainer
Benpress 75 kg
Benspark 32 kg
Rodd 58,5 kg
Ryggdrag 58,5 kg
Bröstpress 60
Biceps 32,5
Triceps 32,5
Crunch 45 kg
Situps i bänk 30*2
Benlyft 30*2
Rygglyft 15*2
10 minuter roddmaskin

Handla mat, duscha, äta taco.
En lördag som stilla gick förbi, lika enkel som en dag på jobbet...

fredag 18 februari 2011

Test igen

Någon gång i april/maj blir det en ny uttagning till Friskisledare. Den här gången skall jag testa för Ki-Box. Jag har så smått börjat förstå HUR hårda kraven är för att bli ledare på Friskis. Det beror till stor del på att det är en rätt stor investering för en ideell förening; att det ses som en långsiktig investering och att kraven allmänt är skyhöga.

Programmet är som följer:

a. Rörlighet/smidighet (Tänk: Töj och sträck övningar samt smidighetsövningar)
b. Styrka (Tänk: armhävningar, sit-ups, ryggövningar etc.)
c. Box/kondition (Tänk: Enkla pulshöjande boxövningar där din teknik framhävs)

Den här gången skall jag inte vara naiv utan ta hjälp av en instruktör. Fasiken. Jag är ju redan nervös!

onsdag 16 februari 2011

Min boll!

Igår skedde en stor tragedi här hemma.
Min pilatesboll fick punka!

Hur skall jag kunna strecha ut ryggen nu?

tisdag 15 februari 2011

Blodig läxa

Det spårade ut lite på sparringen idag. Inte jättemycket, men tillräckligt. Första ronden var på hög nivå och det satte liksom ribban för resten av passet.
Jag slarvade till det och det slutade med en näsbränna - det händer inte ofta men när det händer så gör det ont. Lite snopen sådär står jag på toan och ser hur blodet rinner ur näsan.
Läxa:
Håll ihop garden även när du kurar ihop dig. En uppercut träffar elakt när den träffar.

måndag 14 februari 2011

Lite vishet

Jag har vid flera tillfällen skrivit dessa visdomsord när jag kommenterat inlägg i andra bloggar. Jag tycker de är bra och värda att fundera över - oavsett vilken idrott man sysslar med. Eller överhuvud taget vad man än sysslar med.
Historien läste jag i en artikel i tidningen "Fighter" - tyvärr vet jag inte vilket nummer. Jag vet inte heller om historien är sann, men den är väldigt bra. Och en bra historia som är osann är bättre än en dålig som är sann.
Hursomhelst lyder den på ett ungefär så här:
"En av världens främsta thaiboxare (en thailändare) är på träningsläger i USA. Han besöker ett gym där en thaiboxare från USA tränar. Amerikanen kör med tunga vikter, maxar enormt i bänkpress och andra styrkegrenar, svettas, stönar och är bevisligen mycket starkare än thailändaren. Någon frågar thailändaren vad han tycker om amerikanens och konkurrentens styrkeuppvisning. Thailändarens enkla svar lyder:
-"Make strong inside, not outside"

Artikelförfattaren tolkar uttalandet som att man skall träna coremuskulatur istället för den yttre muskulaturen. Coremuskulaturen stabiliserar en boxare, bidrar till bättre balans, slag och sparkar. Alltså en av orsakerna till att Thailändare ofta har en mycket bra teknik i sin boxning jmf med västerlänningar.
Jag å min sida tolkar det lite annorlunda: för mig handlar uttalandet om den mentala styrkan kontra den fysiska: alltså att en mentalt stark boxare alltid slår en mentalt svagare boxare oavsett muskelstyrkan ch konditionen.

Oavsett vad tolkningen är - historien är så bra så att den är värd ett inlägg. Och öppen för tolkningar!