lördag 24 oktober 2009

Talent Open 2009

Lugnet före stormen. Vi är på plats i god tid, dvs halv nio på morgonen, vilket är väldigt sent för en sådan stor tävling. Man borde ju anat ugglor i mossen redan nu. Men fint var det i Valhalla.


Men Sebastians match startar inte förrän klockan halv fem på eftermiddagen. Halv fem!! Åtta timmar väntan på två matcher som tar två minuter. Sammanlagt. Oavgjort i första. Knapp förlust i andra. Och sedan var sagan över för denna gång. Nåja. Man kan ju alltid njuta av några ögonblickbilder från matcherna (Sebastian har svart hjälm):

Jag återgår till att trösta min store, fast just nu väldigt lille, kille.
torsdag 22 oktober 2009

Färdig

Idag kom reaktionen.
6 pass på fyra dagar (7,5 timmars träning med full sula) i samklang med att spänningarna efter revisionen släppt.

Vad för reaktion?
Jag slog upp mina chokladbruna i morse. Första tanken var att ringa kollegan. Jag kunde höra samtalet inom mig.

-"Jag kommer inte idag Therese"
-"Är du sjuk"
-"Nä. Trött. Orkar inte ta mig upp ur sängen."
-"Glöm det din fjant."

Så det var ju lika bra att inte ringa utan kravla sig upp. Men fy hundan vad trött jag var idag. Kändes som om hela kroppen var full av mjölksyra. Men dagen gick i ett behagligt tempo, och nu snart är det dags för Criminal Minds och sedan en riktig snarkfest.

Imorgon då?
Imorgon tror jag att det blir en Snorkkis - dvs. löpning till och från jobbet. Eller löpning och löpning. Mysjogg, tror jag det kallas.

Godnatt!

onsdag 21 oktober 2009

Tyvärr

Orden ringer fortfarande i mina öron. Distriktschefen, jag och tre av utdelningscheferna satt bara och tittade på revisorn från BVQI. Han var precis färdigt med revisionen mot ledningens arbete i kvalité och miljö, med vårt arbete med kundsynpunkter, kundklagomål och aktivitetsplaner för att kunna nå uppsatta mål. Färdig med att granska hur vi satte upp våra mål, hur vi styrde och valde. Hur vi arbetade med miljöpåverkan och arbetsmiljö.
Efter fyra timmars redovisning frågar han om vi har något att tillägga.
-"Neeej" säger vår chef.
-"ja, då avslutar vi detta. Jag kan inte hitta en enda avvikelse eller förbättringsförslag till er. Det finns en tydlig röd tråd i ert arbete, ni arbetar konsekvent och jag ser tydliga kopplingar mellan mål, aktiviteter och måluppfyllelse."
-"Jaha?" frågar chefen.
-"Ja. Jag kan inte hitta någon avvikelse i ert arbete. Tyvärr."
Och så log han och till och med skrattade till.
-"Grattis, menar jag"

Yeeessssssss..... Världsklass!!

tisdag 20 oktober 2009

Nya banor

Positiva tankar och inriktningar:

Jag har haft mitt förberedande coachsamtal med min chef idag. Den 29:e har jag mitt första coachmöte som skall pågå i tre timmar. En och en halv timme tillsammans med min chef där vi skall gå igenom mina positiva sidor i ledarskapet och de saker som jag skall fokusera på att förbättra. Sedan en och en halv timme tillsammans med bara coachen. Det skall bli väldigt roligt och jag ser verkligen detta som en utomordentlig chans att utvecklas som ledare.

Jag skall på anställningsintervju den 26:e. Det gäller ett jobb som produktionschef på Göteborgs Brevterminal, som räknas som en av de mest tekniskt avancerade terminalerna i, ja, säkert Europa. Jag har arbetat där förut, men det var för över nio år sedan, så de tekniska landvinningar som gjorts är enorma.

Jag har fått beröm för den uppvärmning som jag håller i på kickboxningen. Jättepositivt att få höra och jag blir väldigt glad när folk kommer fram och tackar efteråt. Det känns även som om min form har stuckit iväg uppåt. Det känns som om jag har väldigt mycket ork just nu, samtidigt som jag kör mer än någonsin. En liten tröskel jag hakat mig förbi kanske?

Och så är min pappa tillbaka från sjukhuset och mår förhållandevis bra. Han simmar lite och skall kunna gå någon km per dag efter en kärlsprängning. Det var kul att få höra hans röst i lördags när jag ringde.

Så nu imorgon blir det Göteborgs kickboxning och förhoppningsvis en riktig "kicka-rumpan-träning" Kan behövas då vi har en kvalitets- och miljörevision imorgon mot bland annat ledningen. Jag hoppas att jag är väl förberedd och att jag gjort det mesta klart. Den som lever...

söndag 18 oktober 2009

Skivstång

Idag fick jag hoppa in som värd på skivstången på F&S i Kungälv. Fasiken vad kul det var. Jag har inte kört skivstång på säkert dryga två månader. Vilken fart på passet och vilken träningsvärk jag kommer få inom en eller två dagar. Det riktigt surrar i benen nu när jag sitter och bloggar.
Tack Patrik. Ett riktigt kanonpass. Det var skitkul!