lördag 27 september 2008

Ett steg framåt, två bakåt

Tålamod. Tålamod. Tååålaaamoooooood. Tååååååååååååååååååååålaaamoooooooooooooooood!!!
Det går framåt. Varje dag påfrestar jag knät aningen mer, och sedan på kvällen kommer det lilla bakslaget, med svullnad och ömhet. Finns många bekväma ställningar att ligga i på soffan, har jag upptäckt. Kudde under knät gör susen.
Sova på natten = rehabilitering. Jag riktigt känner på morgonen hur kroppen arbetat med att läka vad det nu är som är knasigt. Påfresta, påfresta, vila, vila.
Idag var det promenad med hunden, promenad till Friskis, Hoppis&Skuttis där jag tog i lite på alla hopp och sedan promenad till CityGrossen och promenad hem. Lång härlig dusch, Sofia badade, risgrynsgröt till mellanmål och nu belönar jag mig med lite bloggeri och godis på kvällen (mums)!
Positivt med rehab. ändå.....

Första kickboxningspasset riktigt drar i mig. Jag skall köra ett skivstångspass på söndag för att se hur det går. Testar nog på kickboxningen på tisdag, men sparsamt med sparring och de saftigaste sparkarna. Skall prata med ledaren om jag istället kan köra lite extra med säckar och handkombinationer istället + typ 200 armhävningar och situps...

torsdag 25 september 2008

En halv böj

Det går helt klart framåt med knät. Kan böja det ännu mer idag och genomförde skivstångspasset utan större problem. Tog halva knäböj, med lade på 5 kg mer än förra gången i gengäld.
När det gäller positivt tänkande: har fått ett erbjudande att gå på Martin Lidbergs föreläsning om mental träning, som ett brev på posten. 15:e oktober inbokad för då kommer han till Kungälv. www.martinlidberg.com

Ännu mer positivt: kom med på en inspirationsdag med Friskis&Svettis den 6:e oktober. Träning, lunch, och föreläsningar om Friskis ideologi - bara positivt, nyfiket, glädje, rörelse och en härlig kamratskap med andra Friskisas.
Snacka om att ladda kameran (säger man så? Lägga in ett nytt minneskort???). Jaja. Bilder kommer, jag lovar.

onsdag 24 september 2008

The adventure of life: Över 50 000 kronor...

The adventure of life: Över 50 000 kronor...

Positiv rehablitering

Det gäller verkligen att ta tillvara all den tid som finns just nu.
Jag har ju ett totalt träningsstopp sedan i fredags för att få ordning på mitt svullna knä. Det har blivit mycket bättre, och jag ger mig på ett skivstångspass imorgon. Gäller att hålla tungan rätt i mun och köra halva knäböj, så skall det nog gå bra.

Och det har gått bra att cykla till och från jobbet också (1,2 mil) även i uppförsbackarna. Tänka positivt, tänka positivt... tur att vi har Viktoria på jobbet - en människa man alltid tycker det är roligt att träffa och som (jag tror utan att hon själv vet om det) peppar och stöttar alla i sin omgivning. Tänka positivt är ett hårt och envist arbete, men jag klarar det bättre och bättre.
Ställer in den mentala klockan på att vara återställd och köra ett lättare kickboxningspass på nästa tisdag.

Så idag, när vi har ett sådant underbart väder, passade jag på att ta med mig barnen och hunden ut på en långpromenad. istället för att sitta hemma och längta efter träning. Ingen större mening att längta efter något man inte kan göra, så det kändes bättre att försöka hitta på något som ger energi tillbaka.
Och visst råkade vi gå förbi affären och kunde där handla lite förnödenheter. Slipper därför ta bilen ikväll och sparar bensin/miljö.
Vi passar på att suga ut det gôttaste av sommarens sista andetag. En liten vilopaus med en dricka, solsken, trevliga människor och annat som gör livet så underbart att leva.söndag 21 september 2008

Hundvakt

Goa grannar är i Gränna denna helg och då passade de på att lämpa över deras valp i vår ägo. Hans biologiska namn är Rufus, men vi kallar honom Frasse-Basse. Frasse har som alla valpar ett par vingmuttrar lösa - jagar allt han ser, springer, äter, krockar med diken och stolpar och sover dessemellan.Hemskt skönt att vara träningsfri för det blir riktigt många fina promenader istället. Knät är fortfarande väldigt svullet så jag siktar in mig på ett första träningspass på torsdag. Det är de dagar som jag värdar på Friskis. I bästa fall en liten genomkörare på onsdagen, för jag skall sitta på utbildning med jobbet (kommunikationsträning: hugaligen, få stå framför kamera igen och se sig själv...) hela torsdagen.

Undrar just om Grannarna får med sig någon polkagris hem?