lördag 9 juli 2011

Ett par smällar efter HIT:en

Jo tack!
HIT-passet i onsdags visade att det inte räcker med att jogga för att hålla sig i trim. Riktigt elak träningsvärk följde i två dagar. Fredagen naturligtvis värst och det räckte med att jag böjde mig ner för att jag skulle bli kallsvettig. Det blev rehab med lätt cykling under dessa två dagar - fast nu på morgonen kände jag mig rätt okej.
Linkade därför iväg på en joggingtur som blev en löptur på 6,5 km (ligger jag under 6 min/km är det löpning i min värld).
Rent allmänt har det gått lättare med löpningen nu, sedan jag kastat både musik och klocka all världens väg. Enda gången jag klockar mig är när jag skall testa hur jag ligger till när det gäller min "komfortzon" - annars blir det bara ett öga på köksklockan innan och efter turen. Resten får hjärnan och hjärtat bestämma; hur långt och vilket tempo, alltså.
Det är ett skönt sätt att springa på - ingen prestationsångest, inga "misslyckanden" när jag inte klarar att springa så långt och snabbt som jag föresatt mig.
Så får det bli i fortsättningen - nästa gång jag klockar mig blir inte förrän på lördag. OM jag känner mig i form.

onsdag 6 juli 2011

En riktigt HIT

Jag hoppade kickboxningen idag. Det berodde främst på att jag tyckte att det var för varmt för att åka in till Göteborg och i andra hand för att det fanns ett lockande alternativ 500 meter bort:
Smygpremiär på HIT-passet (HögIntensivTräning) på¨Friskis&Svettis. Det lär generera träningsvärk till imorgon - att något så enkelt som ett par skivstänger, träpinnar, kettlebells och ens egna kropp kan vara så outhärdligt jobbigt....

4 stationer a 4 minuter.
En omgång tabata-intervaller.
Två minuter löprusher.

Det är ju när man ser hur svetten rinner längst med smalbenen som man vet att man gjort bra ifrån sig!!

tisdag 5 juli 2011

Utejympa

Då var premiären klar. 180 st slöt upp till den
Trots lätt duggregn så var humöret på topp!

måndag 4 juli 2011

En efterlängtad händelse

Nu börjar det igen.
Bättre allroundträning finns nog inte. Flås och styrka med duktiga ledare och massor med folk.Häng på!