lördag 21 mars 2009

Kortpass

Det blev ju inte riktigt som jag trodde på Friskis idag. Började med att ledaren för Hoppis blev magsjuk och inte kunde komma. Satte mig som värd på prov: jaga en vikarie när det är 45 minuter kvar till passets start var lite svettigt. Det lyckades tack vare en mkt snäll ledare som ställde upp och lyckades komma in fem minuter innan start. Hon möttes av en lång och varm applåd av barn och föräldrar (närmare 75 personer).
Sedan hem och äta och tillbaka till Svettisdagen. Bestämde mig för att köra intensivpasset som skulle gå av stapeln halv tre. Hoppade därför inte på stationsjympan klockan ett utan stod i receptionen och var allmänt charmig (hrm?).
Sedan blir intensivpasset inställd för den ledaren hade också blivit sjuk - aargghhh.
Hem igen skitsur på hela världen som blir sjuk en lördag.
Slutade med att jag körde intervallträning och backdrag i ca trekvart vilket var riktigt gott. Och så har jag med mig en inbjudan till stationspasset på söndag. Gött-gött-i-gött-gött.
Nu blir det Robinson!

fredag 20 mars 2009

Frisk!

Jaaa!
Idag fick jag samtalet från vårdcentralen som jag gått och väntat på i två dagar. Förra veckan hade jag plötsligt blod i urinet. Inte lite heller. Ringer VC, lämnar urinprov. Inga infektioner, men de ser ju att det är blod i urinet. Provet skickas på odling - men inget syns där heller. Då kommer kommentaren som satte sig rätt hårt:
-"Vi får ta blodprov för att utesluta njurfel eller PSA"
-"PSA?"
-"Ja, prostatan, alltså!"
Ett tyst "Arhgg" genom skallen. Och sedan gick jag och väntade. Och väntade. Och idag kom samtalet:
-"Det finns inga spår av någonting i blodet. Du har fantastiska blodvärden. Och det finns inget blod i urinet. Så du är frisk!"
Ett tyst "Yeeesssss" sjöng genom skallen.
Jag är frisk. Nu kör vi igång på allvar!

torsdag 19 mars 2009

Träningsfrekvens

Lade in en vilodag igår - för att komma ikapp mig lite. Idag var det skivstång och jag hade lovat ledaren som jag värdar för att sätta rekordvikter på stången. Känner mig helladdad och starkt och pigg. Så visar det sig att ledaren blivit magsjuk och in kommer hans vikarie som kör ett helt annat pass - mindre intensivt men tyngre vikter. Mer styrka -mindre flås.
Det gick väl bra. Hade 45 kilo på sista benövningen vilket är 15 kilo mer än jag brukar. Framkallade svaga kräkreflexer i slutet, men skönt var det ändå...
Nu blir det joggning imorgon. Sedan ser jag fram mot Svettisdagen på Friskis&Svettis på lördag. Ett helt smörgåsbord med pass. Jippiiiii!!

Slöfock

har jag inte riktigt blivit, men däremot drabbad av någon sorts virus. Våren, tror jag det heter.
Det verkar vara en epedemi, för det enda jag ser och hör runt omkring mig är folk som är jättetrötta. Gääääsp, strääääck, åhhhh, seeeegt.
Ungefär som att vara på ett intensivpass, fast tvärtom. Människor ser ut som nyförlösta fjärilar som sitter still och klipper med vingarna i väntan på att de skall torka i solen.
Så mycket blogg blir det ju inte då. När man sitter och flaxar med vingarna och väntar på att komma igång.
Fast det är klart. Det är ju rätt skönt att njuta av den tid som nu kommer. När man går ut på lastbryggan och blir träffad av solen och man står i lä och lutar ryggen mor den varma korrugerade plåten och bara blundar: fåglarna har vaknat, det börjar snart surra i luften:
Jag säger som Madicken: -"Åååhhh, idag känner jag livet i mig!"
Våren är här! Och det FÅR göra ont när knoppar brister!

måndag 16 mars 2009

Måndagsgodis

Hittat en ny favorit att smaska på till CSI NY:
Honungsmelon med kesella, cashewnötter och lite müsli och ett stort glas med iskallt vatten.
Rätt gott när det bara kryper i kroppen av träningsvärk och trötthet efter en lång måndag- Så himla gott. Och vad jag är värd det!

söndag 15 mars 2009

Träning vecka 11

Denna vecka fick jag avbryta sträck-träningen efter bara 17 dagar. Jag skrev om detta i de tidigare inläggen: En nagel in i ögat fick mig att bryta. Inte så mycket av smärtan och inflammationen efter den trasiga hornhinnan, utan mer av sömnbrist, eftersom jag inte kunde sova natten mellan tisdag och onsdag.
Det blev ändå 395 träningsminuter:

Måndag: Medeljympa 1 timme
Tisdag: Kickboxning 1,5 timmar
Onsdag: Utslagen
Torsdag: Skivstång 1 timme
Fredag: Vilodag
Lördag: Crosstrainer, stretch: 45 minuter
Söndag: Kickboxning och skivstång: 2,5 timmar

Får se nu om jag laddar om batterierna och ger mig på ett nytt sträck-träningsförsök. Totalt sett nöjd med veckan. Summerar jag skadefrekvensen kan jag ju anse mig lite otursförföljd: I år har jag fått förmånen av ryggskott, urinvägsinfektion och trasig hornhinna. Kan vi vara överens om att det räcker för i år???