lördag 29 augusti 2009

En långlördag

Idag var det premiär för Hoppis&Skuttis på Friskis i Kungälv: En premiär som Sofia och jag sett fram emot sedan maj månad. Jag hjälpte till som värd (vi var två - vilket är tur eftersom de flesta föräldrar inte har en aning om att nya terminsavgifter skall betalas) och det tycker Sofia är jätteroligt, det också. Hon hjälper till vid incheckningen, hjälper till med redskapen, hjälper till med frukten och med städningen.
Sofia i full action på hinderbanan. Hon har ett löpsteg som jag skulle sälja min själ för.
Efteråt, när vi kommit hem, lyckades jag med konststycket att ta en två-timmars powernap. Fick ta igen mig efter arbetsveckan, helt enkelt, som varit överhövan tuff - mentalt sett. Konflikter, missförstånd och sjukdomar är väl en kort summering. Och att jag missade mysjoggen hem på fredagen. Stack till slut ut på en 6 km-tur i lugnt-skönt tempo. Jag tog inte tiden mer än på köksklockan, men jag hamnade någonstans på 6 min/km.
Nu är det softning som gäller... hela kvällen lång.

fredag 28 augusti 2009

Ett stort skämt.

Tog en brevbärartur idag på jobbet. Det blev några sjuka och datorerna funkade inte, så det kändes som en bra uppvärmning inför den mysjogg som jag skulle ta hem.
68 uppgångar - de flesta 4 våningar. Kliniskt rena från allt vad fastighetsboxar heter så jojomän, nog blev det en fin uppvärmning alltid. Det kändes väldigt bra i benen ändå så efter turen laddade jag med gröt och mycket vatten. Gjorde färdigt allt på jobbet och började förbereda mig för att dra på mig joggingkläderna. Just då öppnar sig himlen. Jag skojar inte. Det var som ett monsunregn. MED blåst. Jag bara skakade på huvudet när jag såg det. Sicket skämt att försöka springa i det där. Så jag ringde efter min kära sambo som fick komma och hämta mig istället.
Så jag får sikta in mig på ett grymt tufft pass imorgon istället - premiär på Hoppis&Skuttis.

torsdag 27 augusti 2009

Felgruppering.

Jag stack in till Gbgs Kickboxning igår för ett 100-minuterspass. Hade rekat lite innan och pratat med de ansvariga som placerat mig i mellangruppen, alltså inte nybörjare och inte avancerad. De ville väl känna mig på pulsen lite, kantänka.
Mellangruppen leddes av huvudinstruktören, som inte tränat någon eller något på hela sommaren, så man kan väl säga att han gick in för det med viss hetsk iver. Det började med att vi ställde upp för långsamt = 10 armhävningar med klapp. Sedan ställde vi upp oss igen, fast någon kunde inte hålla snattran = 10 armhävningar med klapp. Sedan kom det en medlem försent = pulsträning. Sedan kom en till lallande ännu mer försent, men av någon anledning slapp vi andra något plågsamt straff för detta.
Sedan var det någon som inte hälsade innan en övning = 1 minuts upphopp. Plus skridskoskär * 2 * 45 sekunder.
Dagen innan hade jag kört skivstångspassetFriskis, där ledaren lurade mig till att köra grodhopp med skivstång. Den mjölksyran låg kvar och skvalpade i benen på kickboxningen, kan jag lova.
Nå. Jag överlevde passet med äran någorlunda i behåll. Bra och mycket teknikträning på absolut grundnivå, vilket känns aningen tråkigt, men ack så nyttigt. Idag blir det vilodag, däremot. Känner att mina ben och min rygg inte riktigt är med i matchen, så jag sparar mig till morgondagen. Kanske blir en må-bra-jogg hem från jobbet?

måndag 24 augusti 2009

Premiär över förväntan

Jag premiärade som värd för Pia på medelpasset idag. Det gick hyfsat bra, trots att vi inte var riktigt samspelta. Men nu så vet jag vad hon vill ha, så nu skall det inte vara några konstigheter. Kul pass var det hursomhelst. Inte jättejobbigt, men väldigt varierat och roiliga rörelser. Gäller att ha tungan rätt i mun, om man säger så.
Cirkelfysen gick också bra. Lite enklare och mindre jobbigt än jag föreställde mig. Jag kan dra på bra mycket mer nästa måndag, den saken är säker. Och helt klart: Crossfit har gett mig hyfsat flås när det gäller styrkeövningar. Milt sagt.
Imorgon blir det skivstångspasset.

Till sist:
-Vad sa snigeln när han satt på sköldpaddan?
-???????
-Oooo-iiiiiii, vad fort det går!

(Skämtet från Madde-grannen. Snacka om att man inte har tråkigt hemma)

söndag 23 augusti 2009

Premiär

Nu går startskottet för Friskis i Kungälv på allvar. Imorgon värdar jag på medelpasset klockan 17:00 och om humöret är med mig och min dotter är pigg så stannar jag kvar och kör cirkelfysen som är i direkt anslutning till 17-passet.
Två timmar Friskis borde bota abstinensen.
Idag var jag uppe i Fontin och lufsade runt 5 km-spåret. Lugn och fin var jag hela tiden, fast förstås lite flåsigt i de sista mördarbackarna. Hade nog egentligen velat lufsa en 2,5 också, men har känningar i både ena knät och smalbenet efter kickboxningen igår.
Kickboxningen var en utmaning: avslutade träningen med 6 eller sju ronder treminuters-sparring. Kämpigt värre, och jag fick göra debut inne i ringen, vilket kändes lite mysko. Lyckades pressa tillbaka motståndaren och hålla mitten, men var för trött för att kunna utnyttja överläget. Mycket att lära = skoj!
Så det blev 5 km, lugn och fin, precis som jag bestämt. Fantastiskt att jag ibland kan göra som jag tänkt från början. Måste vara någon form av mognad, eller nåt.