lördag 18 juli 2009

If I were a rich man...

...och plötsligt på ett lagligt sätt blev ägare till, låt oss säga, 124 miljoner kronor. Vad skulle mina tre första "stora" handlingar vara, dvs. bortsett från chock, apati, hysteriskt jubel, ringa alla bekanta etc...
Vad skulle jag "skaffa" mig eller göra för pengarna? Jag brukar fundera på det från gång till gång, om inte annat bara för att se vilka tankar jag har. Det varierar från gång till gång, men det är alltid fascinerande att fundera på ens begär eller "storsinthet".
I dagsläget ser mina tre första handlingar ut som följer:
 1. En månads tjänstledighet och resa till Thailand för att hälsa på min pappa kombinerat med ett träningsläger för thai-boxning.
 2. Jag och min sambo skulle bygga ett hyfsat stort hus nära sjö eller hav (gångavstånd ett krav) med stall för fyra till sex hästar. Marker på ca 10 hektar.
 3. Läsa in sjukgymnast-utbildning och starta eget företag med inriktningrehab.

Vilka tre saker skulle du göra?

Till alla er som undrar...

...och frågar efter min hälsostatus:
Förkylningen, eller om det nu var en allvarligare form av svininfluensa, är borta ur ryskens system. Inga mediciner mer än ett j-vl-r anamma och viss avhållsamhet från de värsta träningspassen i kombination med hushållssysslor gjorde susen. Jag skall kontakta Hässle med tanke på framtida patent. Jag räknar med att bli dollarmiljardär inom loppet av tre månader och kommer därmed att med automatik gå in som sponsor för dig, kära/e omtänksamma/e bloggläsare.

fredag 17 juli 2009

Snälla fötter...

...men en elak ryggsäck hade jag med mig när jag joggade till jobbet imorse klockan 05:30. Efter någon kilometer fick jag snällt stanna och ta av mig ryggsäcken för att justera innehållet. Något skavde i ryggen - jojomensann. Matlådan!
Annars gick det bra. Ca 5 km men jag hade inte ätit frukost innan och det kändes verkligen i slutet. Och det hjälpte mot arbetsdagen också. Idag var det bara en punktering som skulle lagas plus en elmoped som rasade. Så chefen kunde vara chef idag i lugn och ro.

Ikväll: Kickboxning - sparring. Skall ta lite bilder på "elakingarna" på Göteborgs kickboxning och så får du ta del av killarna och tjejerna lite senare.

Rysken käkar...

...förkylningar till frukost!

torsdag 16 juli 2009

Nämen älskling...

...har du städat idag? - frågade en milt överraskad sambo när hon kom hem från jobbet.

Japp. Nu j-vl-r skulle jag döda förkylningen. Dagen blev som följer:
 1. Cykeltur med hunden och dottern - dottern utan koppel.
 2. Cykeltur med dottern till affären.
 3. Cykeltur till sambons jobb för att lämna av en st. panpizza.
 4. Tvätta, hänga upp och pöocka ner två maskiner tvätt.
 5. Plocka ur diskmaskin, plocka i diskmaskin. Diska obehagliga saker som grytor/stekpannor.
 6. Dammsuga och svabba lägenheten.
 7. Gå ut med hunden och dottern och grannens dotter/plocka hallon.
 8. Laga mat.
 9. Plocka undan efter middagen, plocka ur diskmaskinen, plocka i diskmaskinen.
 10. Åka in till Götet för 90 minuter kickboxning.
 11. Kvällsdopp i Romesjön - KALLT!!!
 12. Duscha dottern som ridit.
 13. Bloggning

OM nu förkylningen inte gått över imorn vet jag inte vad jag gör!!!!

onsdag 15 juli 2009

Kalla mig mes...

...men jag vågar inte köra hårt när jag har ont i halsen.

Gårdagens ljumma Friskis-pass var ett försök att få förkylningen att bryta ut eller blåsa över. Det brukar alltid blåsa över. Men på grund av att det var just ett ljummet pass, så blev det ett varken eller. Jag vaknar upp med halsont idag igen. Ingen feber, ingen snuva, bara lite mör i kroppen. Jag har nog inte haft en sommarförkylning på hur många år som helst. Fast det kanske är just det. Åldern. Jag har hört att äldre människor blir mer infektionskänsliga. Det är ingen barnlek att fylla 46 med andra ord.

Dessutom är det mulet ute.

tisdag 14 juli 2009

Ont i halsen...

....vaknade jag med idag. En bonus för allt sockerintag och slarv med maten antagligen. Idag hade jag siktat in mig på kickboxningen inne i Göteborg, men till slut gav jag upp tanken. Känner mig inte i den formen att jag stället upp på mördarpass.
Så det blev Friskis på medelnivå på Skarpe Nord. Utomhus, soligt, lagom lätt och allmänt småputtrigt. Inte vad jag ville ha idag egentligen, men man tager vad man haver. Och så har jag för en gång skull lyssnat på kroppen.

måndag 13 juli 2009

Tack!

för alla grattis, både du som bloggar och mina vänner IRL. Grannar och bekanta som kom och fikade med mig under dagen. Det är jättetrevligt.

Rabarberpaj med marsansås. Kladdkaka. Jordgubbar m vispgrädde. Glass. Pasta med tomat- och basilikasås (min hemmagjorda). Grannens hembakade italienska lantbröd med keso.

Att jag kan trycka i mig så mycket på en enda dag? Små portioner är hemligheten.
Sedan lite rörelse, naturligtvis. Tjugo minuter rodd plus tjugo minuter crossfit på gymmet satt ju rätt bra igår. Och när jag kom hem hade grannen klippt gräsmattan åt mig. Jösses! Tackar!!

söndag 12 juli 2009

Jiiippiiii!!

Vill bara meddela mina kära läsare att det idag är det ingen vanlig dag....


...nej, för det är ryskens födelsedag!