lördag 23 januari 2010

Jag vill ha... fredagsfyyyyyyyys...

Fredagsmys?
Äh!

Igår gästspelade jag på Kungälv Taekwon-do´s fredagsträning. Speciellt inbjuden för att hålla i den avslutande fysen.
Den tog exakt elva minuter.
Jag jagade på uta bara helvete, om jag får säga så.
Sedan var det stumma ben, tomma blickar, chockade ansiktsuttryck.

Mumma - fredagsfys.

torsdag 21 januari 2010

Varma ballar

Jag passade på att transportera hem mig själv från jobbet genom att jogga idag. Det var närmast vindstilla, -3 grader och så där lagom mörkt. Och jag hade naturligtvis packat ner mina nya windstopperkallingarna för att kunna använda dem.

Betyg: Fem av fem. Otroligt bekväma, satt jättebra och det viktigaste av allt: inga kristallkulor när jag kom hem. Jag fick tipset från Suzan och de finns att köpa här.

Rekommenderas!

tisdag 19 januari 2010

Väntar igen igen

Nu sittar jag och väntar på att köra Sebbe till Kickboxningen. Tänkte hjälpa till med att hålla mittsar och vara allmänt besvärlig och omständig och peta på tekniker (inte för att jag är grym i tekniker men jag vet ju lite).
Sedan skall jag tydligen köra skiten ur dem med fysen. Jag har gjort en ny skiva, så nu är det musik med ös i, bara.
Green Day, Metallica, Guns&Roses, Clawfinger.... jabba jabba...

Jag hade tänkt mig fem stationer a 45 sekunder. Tre varv. Följande övningar:
  1. Explosiva knäböj (Gå upp på bräda, hoppa upp och landa så djupt som möjligt med rumpen)
  2. Knälyft (fyra ggr per ben och växla mellan höger och vänster)
  3. Sidohopp över bänk (Precis vad det låter som. Händer högt upp)
  4. Framhopp (Stå på alla fyra i armhävningsposition. Höger fot skall framför höger hand. Sedan vänster fot framför vänster hand medan höger fot skall tillbaka. Hemligheten är alltså inte snabbhet - utan att få fram foten så långt fram som möjligt. Skapar löjligt mycket mjölksyra)
  5. Balans (Stå på ena benet medan du för det andra fram och sedan långt bak i luften. Växla ben efter 5 reps)

Skall bli roligt att heja på!

Väntar igen

Det var inte länge jag fick vänta på jobbet. Sambon ringer och meddelar att dottern fått feber efter grisvaccinationen (spruta 2) så det var bara att packa pinalerna och åka hem. Och nu sitter jag hemma med bloggen och uppdaterar mig på allas uppdateringar. Medan dotter ligger i soffan bredvid med en smoothie och tittar på TV. Hon har en aning feber och är lite snuvig och kan säkert gå till skolan redan imorgon.
Man kan ha det sämre. Men knappast bättre, om jag skall vara ärlig.

Väntar.

Igen.
Fast inte på ett pass utan på en transport. Jag släpade mig ner till jobbet extra tidigt idag för att jobba undan lite. Jag blir klar med det lagom till första transporten skall anlända och då visar det sig att transporterna i föregående led har havererat. Så nu sitter jag med en kvart över. Och uppdaterar bloggen.
Nåja. Jag kan ju ha det sämre.

söndag 17 januari 2010

Dagens inte-träning

Det var våldsamt obehagligt att inte få vara med på kickboxningen idag. Jag var ändå där och förklarade läget för huvudtränaren, biträdande tränare. Alla var de väl lite förvånade över att jag inte får träna under sex till åtta månader.
Fast jag fick ju hålla i fysen, förstås. Och det är ju en liten tröst i eländet.

Sedan har jag pratat med värdansvarig på Friskis om att dra mig tillbaka från två av de pass jag värdar på (cirkelfys på måndagar och lördagar). Det var också svårt. Det värsta är väl all ömkan jag får. Eller det är ju skönt att få sympatier, men ändå... sorgligt. Det gäller ju att se möjligheter i detta... att inte träna.

Frågan är vilka möjligheterna är? Är Yoga tillåtet månntro?