lördag 30 oktober 2010

Ledig

Oj vad bra!
På måndag har fritis stängt och se på sjutton, visst har jag lyckats jobba in så mycket tid att jag kan kvittera ut en extra fridag från jobbet.
Guld att vara ledig på en måndag efter söndagens dubbelpass. Dessutom när det blir medelpass på måndag också, så är det skönt att få vila de gamla benen lite.

Axeln och nacken är under rehab, om jag får säga så. Jag har lyckats dra i arm och nacke ungefär varannan timme, precis som jag lovat. Det känns nästan som träningsvärk, men det har gett resultat. Inget revolutionerande, men jag kan åtminstone få högerarmen bakom ryggen nu.

Foten? Vad skall jag säga? Det gör ju "bara" ont, och eftersom jag är som jag är gav jag mig ut på en joggingtur i fredags kväll. Begränsad till 3,5 km blev det angenämt och det gjorde inte alls ont. Det är när jag landar på tårna som det smärtar mest, så det blir väl till att springa i nedförsbackar i fortsättningen. Någon som har tips på en 10k-bana som bara går nerför??

torsdag 28 oktober 2010

Karma bites back

Så är livet.
Jag skriver om att mina magrutor börjar synas.
Då biter Karma (Jante, på svenska) tillbaka, hårt och oundvikligt.

Jag var hos sjukgymnasten och får reda på att jag har en diskpåverkan i nacken. Disken har "knuffats" till av en rejäl muskelknuta (från skuldran och upp i nacken). Därav illamående, domningar och yrsel. Smärtsamma övningar varannan timme i två veckor.

Foten smäller till och jag kan inte riktigt stödja på den. Känns bättre när jag har kängor på mig och sjukgymnasten tittar på foten och konstaterar att "mitttåns" led är kass på grund av yttre våld. Löpning? Nope!

Bilen rasslar till och börjar bluddra och tomgången låter som ett jetplan. Troligtvis katalysatorn = 3000:-.

Så nu börjar jag om:
Vilka bilringar jag har. Minst femton kilos övervikt. Jag måste verkligen komma i form till sommaren. Uj-uj-uj!!!!!

tisdag 26 oktober 2010

Moraliskt matras

Nu är det färdigt. Igen.
Varför börjar magrutorna synas när vi närmar oss november månad? Till råga på allt när jag äter sämre mat än någonsin på tre år.
Det som jag konsumerat de senaste sju dagarna är bl.a. följande:
Smörgåstårta
McD
Dajmglass
Choklad...

Det bara fortsätter i den vägen. De senaste två månaderna har jag mer och mer börjat äta det mesta (utom sockerprodukter som cola, godis) och jag går ändå ner i vikt på det goda sättet, dvs tappar fett men behåller muskelmassa.

Nu kommer jag säkert att vara i mitt livs form i februari och sedan återta en mer human form i juli.

söndag 24 oktober 2010

Pensionär

Jag och en kille fixade i stallet igår. Vi (eller rättare sagt han) sågade till och fläkte upp MDF (?)-skivor. Stora as som slagit sig och som inte ville vara raka någonstans.
Eftersom killen hade snickeriföretag var det han som bestämde, mätte, sågade och passade. Jag skruvade.
Bra kille är det. Han tog till exempel inga raster eller pauser. Sånt gillar jag, det skall liksom flyta på när man väl börjat. Efter någon timme eller så började vi småsnacka. Det var mest han som snackade, eftersom jag inte kan göra två saker samtidigt. Till slut kom vi in på lite djupare saker.
Innan vi skildes åt på kvällen, hade vi kommit fram till följande:

Man skall vara pensionär när man har småbarn, för det är då man behöver vara ledig.
Man skall arbeta mellan 45-75 för då har i de flesta fall barnen flugit ut.

Nån som hakar på?