torsdag 26 mars 2009

Unningar

Jag tänker på vissa saker: eller rättare sagt vissa vanor jag har.
En sak som sitter rätt djupt rotad i mig är "att unna sig" något. Det finns/fanns rätt mycket som jag kunde unna mig. Några få exempel:

1. En (eller fyra, fem) öl på fredag.
2. Chips och dip på fredag.
3. Godis på lördag.
4. En grogg (eller fyra, fem) på lördag.
5. Äta lunch på kinahak.
6. Pizza/Kebab/McDonalds
7. Cola/Sprite/Fanta

Jag är väl inte ensam om detta. De flesta i min omgivning säger samma sak.
-"Åh, det är fredag och nu skall jag unna mig..."
Men varför? Egentligen? Du mår ju inte bättre för att du ätit en pizza? Du mår ju inte bättre efter att ha smällt i dig ett halvt kilo smågodis eller fem öl. Inte dagen efter iallafall. Dessutom är det fruktansvärt dyrt. Det var till syvende och sist ett beroende jag hade, inget annat.
Jag har under två års tid skalat bort den ena punkten efter den andra på listan ovan. Jag "unnar" mig väldigt lite, som innehåller läskigt mycket fett, socker, salt, alkohol etc.
Jag unnar mig annat. Som träning, läsa en bok, semester utan bakfylla etc. Och jag jobbar på de andra "unningarna" som jag fortfarande inte skalat bort. De som jag inte mår bra av.
För vad det handlar om är följande: att byta ut beroende som du inte mår bra av till beroende som du mår bra av.

tisdag 24 mars 2009

Ner och upp, upp och ner...

grisen gal i granens topp!
Jag har misslyckats med åtskilligt som förälder (det hoppas jag alla föräldrar gör - det ingår liksom i föräldraskapet) men en sak har jag lyckats med: att få mina barn att tycka om Astrid Lindgren. Ingen jättebedrift, kanske, men jag är ändå nöjd med att de inte ratar den fina damen.
Nu skall samlingen på DVD inhandlas. Har många filmer men inte alla. Tanken på filmboxar tycker jag om, och Astrids i synnerhet.
Barnens favoriter (säger rätt mycket om damen, att en tolvåring och en femåring kan sitta tillsammans och titta på samma film) är "Alla vi barn i Bullerbyn" och "Arga Lotta". Med andra ord totalt fyra DVD som rullar konstant.

Vilken är din Astrid-favorit?
(Bilden kommer från http://en.wikipedia.org/wiki/Astrid_Lindgren)

måndag 23 mars 2009

Träningsvärk

haha..
Jag var ju på cirkelfys igår. Och värdade ett medelpass idag (som vanligt). Eftersom jag kommer direkt från jobbet, svänger förbi Dagis och plockar med mig Sofia för att sedan snabbt göra mig och henne iordning för träningen, brukar jag vara småstel när det väl kör igång.
Idag hade jag träningsvärk! I hela kroppen. Nja. Nu överdrev jag. Jag har INTE träningsvärk i höger lilltånagel. Snacka om att sätta nytt rekord i stelhet. Det släppte inte riktigt på ett så kort pass som en timme.
Nu sitter jag och bloggar - och det skriker i axlarna, magen, ryggen... och imorgon är det kickboxning. Ajajaj...
En sak är helt säker - det blir cirkelfys nästa söndag också!

söndag 22 mars 2009

Summering v. 12

Bra vecka jämfört med förra veckan. Ökade på träningsdosen igen och det känns bra i kroppen. Flåset i löpningen kasst men det kommer väl med tiden.
Måndag: Medelpass F&S. 1 timme. 20 minuter crosstrainer.
Tisdag: Kickboxning. 1,5 timmar.
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Skivstång F&S. 1 timme.
Fredag: Vila.
Lördag: Intervallträning. Ca 45 minuter
Söndag: Kickboxning, 1,5 timmar. Cirkelfys F&S. 1 timme femton minuter.

Cirkelfysen var grymt skön. Både flås och styrka och uthållighet. Riktigt bra. Heja F&S!!