lördag 11 juli 2009

Snubbeltråd

kan ju sammanfatta dagens löppass. Skulle springa 5:an i Fontin under 30 minuter. Första km gick på oroväckande 4:33. Andra km gick på 5:40. Tredje på 6:15. Fjärde och femte någonstans runt 7 minuter för jag brydde mig inte om tiden just i det sista partiet. Landade halvdöd på 30:44, vilket såhär i efterhand är okej. Första km knäckte mig helt enkelt. Joggade runt den lilla sjön (800 m) och sedan 2,5 km som en liten bonus för att jag inte fixade 30 minuter.
Nästa gång. Då dj-vl-r!

fredag 10 juli 2009

Gårdagens

läxa blev att ett tuffare intervallpass som det jag körde i förrgår, sätter djupast spår dagen efter!
Jag snodde ihop lite "egentid" och stack iväg till Göteborg och Göteborgs Kickboxningsklubb. Träningen kostade inget i pengar, men...
Kände redan på uppvärmningen att benen inte hängde med. Fy ... vad mjölksyra. Och naturligtvis ett stenhårt pass, med inriktning på fys! Jämfotahopp, knälyft, hoppa över, krypa under, armhävningar, situps. Hela tiden, mellan varje övning. Och avslutning med "trappan": En högerspark, en vänsterspark, ett upphopp. Två högerspark, två vänsterspark, två upphopp. Tre... och så vidare upp till tio. Och sedan ner igen. Jaja, jag lättade säkert flera millimeter från marken i slutet.
MEN!
Jag fick äntligen öva på lowkicks! Gardering mot lowkicks! Kombinationer som var nya för mig. Så trots spykänsla genom hela passet - skitskoj och jättenyttigt. Och bara tänk vad tortyrövningar jag kan få med mig till mina kära träningskopisar till efter sommaren. Jag lägger upp en liten bön om att få hålla i uppvärmningen på hemmaplan i augusti. Undrar hur många jag kan få att kräkas? Hehehe...

onsdag 8 juli 2009

Dagens

intervallträning kom från djupaste helvetet - jag bestämde mig för att jaga bort demonerna som de genmanipulerade backarna i Fontin skapat.
10 minuters uppjogg. Kändes bra men gick egentligen för snabbt för jag låg på 5:00/km. Hur som helst, efter lite stretch och mental laddning körde jag igång:
2*1 km som i stort sett bara går uppför.
2*500 meter som är den sista "mördarbacken" i spåret.

Summering: Fruktansvärt trött när jag kommer upp för sista backen, varje gång. Hämtar mig dock oförskämt bra varje gång. Riktigt fräsch efteråt. Har jag nu äntligen lyckats jag bort demonerna från Fontin? Testar på lördag och springer 5 km och det skall bli kul att se vilken tid jag får.

Men: skall jag vara så fräsch efter ett intervallpass? Känns nästan som jag har fuskat! Hur känner du dig efter ett liknande intervallpass?

tisdag 7 juli 2009

Dagens

pass blev på gymmet trots utegympa på Skarpe Nord. Fick tag i en boxsäck som låg och dammade. När jag kört lite uppvärmning på crosstrainern släppte jag loss på säcken i närmare 45 minuter. Fösökte köra extra med låga sparkar samt lite kombinationer. Avslutade sedan med en lite lekintervall: 3 ronder full sula med en minuts vila mellan.
Inställningen var att säcken skulle smulas sönder - men eftersom jag inte hade med mig några skydd blev det istället mina smalben som smulades sönder. Skönt skinflådda. Det var ett tag sedan. Skööön smärta... så skööönt.
På torsdag blir det Göteborgs Kickboxningsklubb som får påhälsning. Av en halvryss. Med skydd.
Jabba -dabba-doooooooooo.

måndag 6 juli 2009

Dagens

lunch bestod av en riktig favorit, lite spetsad med annat gott. Ostkaka, Keso m päron, en halv aprikos och en halv skivad banan. Avnjöts i det friska tillsammans med grannar. Jättegott, massor med energi och proteiner.


Till detta avnjöts under eftermiddagen ett crossfit-pass: frivändningar+knäböj med stång över huvudet och sedan dips+chins. Avslutade med en spurt på löpbandet och sedan var energin slut. Stretch. Handla mat. Hem. Vila. Aaahhhhh....

söndag 5 juli 2009

Hittade tappert lappade tappar

Säg rubriken snabbt tio gången och hör vad det blir. Medan du gör detta tungvrickningsarbete så kan du njuta av bilderna från en pittoresk, rekonstruerad tapp från Glava i Värmland.
GULF! Det var ett tag sedan, va. Snacka om att ta en promenad längst minnenas väg...

Intill tappen finns en liten kiosk. Och bredvid kiosken en telefonkiosk. Du som är under 25 har nog aldrig sett en sådan. Utom i amerikanska filmer, möjligtvis. Kommer ihåg när jag sprang runt på avenyn och grävde i myntfickorna för att kunna ringa någon tjej jag stötte på för att få till en fika. Ja, jösses.... hur överlevde jag utan mobiltelefon?