lördag 12 mars 2011

Fortfarande nöjd

Fast jag börjar bli rastlös under mitt träningsuppehåll. Jag tar långa promenader (tack kära Kajsa för att du finns till hands med dina bedjande bruna "jag-vill-gå-ut-för-jag-måste-verkligen-kissa-bajsa-nuuuuuu" ögon).
60 minuter både i fredags och idag. Fast det enda jag tänker på är hur det skulle kännas om jag joggade "bara litegrann". Tur att jag har självdisciplin :-)

Så nu funderar jag framåt också: förutom MMA-galor, Friskis-uttagning och tävling för klubben så var det ett par saker till som jag vill genomföra i år:

Postklassikern:

Den har jag redan börjat käka på. En mil stavgång avverkad. Nu är det en mil löpning i maj som hägrar. Sedan 5 mil cykel och sist i höst så är det 1 km simning.

Minitriathlon:
En egenkomponerad sak, som jag genomför under semestern uppe vid torpet. Jag har suttit vid kartan idag och bestämt sträckorna: Det blir 500 m simning (kraftig motström ena vägen - jag simmar i en smal älv), 23 km cykel och 6 km löpning.

Och just nu försöker en av mina grannar att locka med mig till Sylvesterloppet och Midnattsloppet. Nja. Något av dem kanske??

torsdag 10 mars 2011

I väntan på träningsvärken

Nu, när jag har uppehåll från träningen, så har jag tid till andra saker. Förutom att vänta på träningsvärken på måndag eftermiddag så finns det lite smått och gott framöver:

Aprilcupen:
9/4 drabbar Göteborgsområdets kickboxare samman i en LC-turnering. Jag hoppas verkligen att det kommer att finnas en juniorklass så att Sonen kan vara med. Men jag blir ändå huvudcoach, med anmälningar och allt som hör till. Samt att vi skall spetsa till träningen lite mer nu - slipa, slipa och slipa.


7:e Maj:


Och så testet för Friskisledare någonstans däremellan.

onsdag 9 mars 2011

Jag är väldigt nöjd.

Jag är väldigt nöjd med mitt träningsuppehåll.
Jag har lovat mig själv att inte träna någonting förrän tidigast på söndag. Då har jag ätit penicillin i nio dagar och är säker på att infektionen är borta ur kroppen.
Jag har läst på om träning och penicillin - det visar sig att det inte är farligt att träna med penicillin i kroppen, utan att det är själva infektionen som är farlig. Och det är lätt att starta träningen för tidigt, eftersom penicillinet verkar så fort. Symptomfri är inte detsamma som frisk, med andra ord.
Det verkar finnas ett samband mellan hård träning och penicillinkur. Immunförsvaret sänks av bägge sakerna, och det innebär att hård träning under en penicillinkur ökar risken för att infektionen kommer tillbaka.
Det är kanske därför som urinvägsinfektionen återkommer med jämna mellanrum; att det mer är hård träning under kurerna än min kvinnliga sida som framkallar detta elände gång efter annan?

Hursomhelst: jag är tränings-lös och nöjd. Det är något som jag är väldigt nöjd med.

måndag 7 mars 2011

Jag höll vad jag lovade

Nä, det var som sagt inte mitt veckoslut förra veckan.
Jag höll vad jag lovade och lade mig tidigt på fredagen. Lördagen fick jag delvis tillbringa på sjukhus, eftersom urinvägsinfektionen tog en vändning till det sämre. Kortfattat: Det kändes som att dra ut en taggtråd när jag satt på toa.
Jag fick penicillin och nu känns det bra igen (tro sjutton det, det är ju måndag idag).
Ingen träning i helgen. Kanske lite lugn jogging på tisdag, men jag får se.

Tack för all omtanke, förresten. Det värmer alltid!!!