lördag 4 juni 2011

DM-klipp

Det blev en uppvisningsmatch för Sonen. Reglerna tillåter inte tävlingsmatcher mellan juniorer och seniorer, då en massa försäkringsfrågor inte gäller OM något skulle hända.
Men det blev en lärdom, dels för hur kroppen och psyket reagerar på viktminskning, dels för hur det känns att möta någon som är äldre än en själv i en matchliknande situation.

fredag 3 juni 2011

Skit i löpningen!

Herregud!
Här sitter jag och ämlar om min löpning - när sonen skall vara med i DM i Kickboxning imorgon:

Jösses!

Avresa kl 07:30 till Göteborg och hans första match mot en senior. Det blir så när inga juniorer ställer upp. Så han har gått ner till -79 kg (från 84) och möter en kille från Göteborgs Kickboxning som går upp från -74 kg.

Ja. Kameran o filmkameran är laddad!!!!

Då kör vi igen...

Efter de senaste dagarnas grubblerier och stor lyhördhet gentemot alla som kan något om löpning har jag bestämt mig för att testa något som jag läst om.

Intervallträning på 10*400 m.

Jag har mätt upp 400 m utanför husknuten, en hyfsad raksträcka som i stort sett är helt platt. Jag kommer att sikta att springa på 5:00-tempo, bara för att se hur det känns rent hastighetsmässigt. En så kort sträcka borde gå att hålla en rätt jämn hastighet på, och dessutom kanske experimentera lite med olika hastigheter.

Satsar på en ordentlig upp- och nerjogg på 3 km.

Återkommer med vad det har gett...

torsdag 2 juni 2011

Tempo!!!!

Jag har (lite teoretiskt, sådär) funderat över min löpning. Jag har väldigt svårt med tempot - ett visst tempo känns behagligt (runt 6-6:30), ett visst tempo känns mördande (5:30) medan det ibland går över och blir behagligt när jag ökar tempot (5-tempo).
Det är just detta med min flåsighet som är så enormt störande. Jag blir fruktansvärt flämtig och sedan går det över och jag ramlar in i den där djupa andningen. Fast jag har ingen aning när. Det bara kommer, liksom.
De senaste gångerna har det släppt efter 4-5 km löpning. När jag borde vara trött och när jag är fullständigt genomsvett - då plötsligt släpper det och jag får flyt i löpningen. Då kan jag ha sprungit i två km och önskat att jag var något annanstans än just i löparskorna.

Ja, jag fattar inte. Nån som gör???

tisdag 31 maj 2011

Jag får väl se...

... jag har sökt jobb. Lite i smyg sådär.
Jag vill inte säga var.

Vi får väl se, vi får väl se, vi får väl se....

söndag 29 maj 2011

Träningsmängden

Från måndag till söndag blev det denna vecka 429 minuters träning. Du som är duktig på att dividera med 60, kan räkna ut timmarna före mig.

Lite ändrad inriktning - mer löpning (ja, gud, det fick jag betala för igår). Ett intervallpass (5 st tusingar med gåvila emellan) och en löpning till och från jobbet är betydligt mer än normaldos för mig. Men jag är verkligen inte kompis med löpningen - snarare tvärtom: full av skepsis och dåligt självförtroende inför min kapacitet och en dålig känsla för hur fort jag klarar av att springa. Jag försöker ta mig från min "komfortlöpning" till en mer spänstig löpning, där målet är att kunna vara bekväm i 5-tempo. Jag börjar förstå att det är svårt, det här med löpning.

Funderar mycket på om det hänger lite på min pacemaker... nå, tiden får utvisa.