lördag 18 april 2009

Knävlar!

Jo tack. Nog har knäet fått sig en rejäl törn alltid.
Började dagen som jag avslutade gårdagen, nämligen med Zonsalva. Jag och Sofia pös iväg till Hoppis&Skuttis, vilket är ett bra test på hur t.ex. ett smärtande knä mår. Småjogga gick bra, åla gick bra och även lite småhopp. Klart det smärtar men inget överdrivet. Det känns mer som en lättare överansträngning just nu.
Testade därför tjugofem minuter på crosstrainern och med pulsklocka. Det var roligt att upptäcka att pulsbandet var kompatibelt med mätaren på crosstrainern! Men jag behöll klockan på, om inte annat för att kunna spara passet och alla detaljer. Knät kändes så pass bra att det slutade med ett kortare intervallpass (på crosstrainern), men ingen jättehög puls ändå.
Jag får verkligen känna av om det skall bli någon kickboxning imorgon. Det kan vara dumt läga att chansa när vi skall ha träningsläger om två veckor. Kanske?

fredag 17 april 2009

13 = otur

Utan att tänka på det förrän idag såg jag att jag hade tränat tretton dagar i sträck. Det fick mig att bestämma mig för att fortsätta: imrgon har Sebastian en fotbollsturnering och då skulle jag passa på att sticka upp till Fontin på en joggingtur (utan att springa vilse - hehe).
TKD på schemat idag. Fick köra mönster, vilket jag aldrig gjort förut. Gick förvånandsvärt bra och kände mig inte så offside som jag fruktade.
Sedan var det mycket spark och kombinationsträning med avslutande sparring - och det gick väldigt bra. Förutom just då som det smällde till i knät och jag får hoppas av "ringen". Det krasar i knät och smärtar på "fel" sätt. Känns precis som om korsbandsfästet pajat. Håller tummarna för att det inte är så. Zonsalva och vila. Hoppas det räcker.
Lärdom?
Hoppa över trettonde träningen.

torsdag 16 april 2009

Ett långt farväl!

Det är med viss sorg jag börjar inse att våra goda grannar faktiskt alldeles snart har flyttat klart och inte längre kommer finnas på andra sidan väggen.
Inga mer rulltårtor som vi kan njuta av på söndagarna, inga kaffestunder, någon man vet alltid har en bit gurka eller några potatisar eller lite mjöl till övers.
Vi har grillat ihop, firat nyår ihop, firat midsommar i Värmlandstorpet, byggt verandor ihop, lagt golv ihop, byggt om kök, gått på hundpromenader och framför allt - stått på utsidan och bara "tjötat".
Vi har varit överens och inte överens. Firat varandras födelsedagar och deras bröllop. Under fyra år har vi setts och bytt ord i stort sett varje dag. Känns som vi bott "ihop" i tjugofyra år. Och det var ju faktiskt grannen som fick mig att börja blogga.
En liten fördel finns: deras nya ställe ligger tre kilometer från pappas sommarställe. Och dit kommer jag åka i sommar. Så, som man säger i filmer - vi syns snart igen.

onsdag 15 april 2009

Hemska backar

Det var premiär för mig att springa i Fontin idag. Fyra distanser att välja mellan: 1 k, 2,5, 5 och 10k. Igår kändes som det var läge för 10k men väl på plats och efter att ha hört alla skräckhistorier som de rutinerade löparna på jobbet dragit för mig, började jag dra åt mig öronen.
-"Testa femman först" var det allmänna rådet.
Okej, tänkte jag. Då testar jag femman. Känns det bra tar jag två varv.
Upp, upp och iväg.
Var inte ens svett efter två km. Inte efter tre heller. Visserligen lite andfådd, men ändå. Några småbranta backar avverkade också.
-"Är det inte värre än så här?" vet jag att jag tänkte när jag sprungit lite mer än tre km. Då höll jag ungefär 6 minuters-tempo.
Då kommer första BACKEN. Och jag bara dör i den. Snabbt och föga smärtfritt. Får gå sista biten. Springer igen och springer till råga på allt fel (hur i h-lsicke springer man fel i ett motionsspår??? Det skall väl vara halvryssar till det). Sedan kommer fyra-km markeringen och jag känner mig relativt pigg igen. Då kommer de tre avslutande BACKARNA. Jag skojar inte. Den sista kilometern gick rakt upp. Jag klarade första backen, men inte den andra. Däremot den tredje. Kommer på att jag kanske springer FÖR långsamt i backarna. Bättre att öka lite och få lite stuns i steget än att släpa sig upp.
Tiden blev föga imponerande 33:26 (inklusive felspringningen iofs). Tempot blev då 6:41.
Trots allt är jag ändå lite nöjd. Nästa tur i Fontin blir om en vecka. Det blir helt klart backträning på hemmaplan i helgen.

tisdag 14 april 2009

Mår fortfarande gott

Riktigt gott faktiskt. Men så kan det bli när ens drömmar plötsligt besannas.
För idag var det en bra första dag på jobbet. Lugnt och fint, men fick ändå mycket gjort och framför allt, mycket avslutat. Kändes skönt att cykla hem i solskenet och medvinden.
God mat - kyckling kokad i currybuljong med ris och grönsallad. En stor kopp kaffe och lite tjöt med grannarna.
Sedan var det ju kickboxningen - och då, när det var en kvart kvar så besannades min månadsgamla dröm, när tränaren säger: Ta på skydden; fot- hand- mun- och huvudskydd. Hälsa! Si-cha!
Tre underbara, långa, störtsköna, ronder mot två motståndare. Jag kan säga så här: min träning har ju inte försämrat konditionen. Klarade de tre ronderna mycket bra, med krafter kvar. Så jag kan ha betydligt högre intensitet till nästa gång och köra slut på den andre.
Imorgon blir det löpning på tid i Fontin. Skall ge mig på 10 km och se var jag hamnar någonstans. ALLT under 1,15 är ett rent under för den är tydligen jävulskt backig.
Hehe...

måndag 13 april 2009

Summering av semestern viljor

Nu är då min semester över. Många saker ville bli gjorda under min lediga vecka - en ocean av tid som skulle fyllas med sådant som inte hinns med i vardagen.
Så vad har jag gjort?
Tvättat och städat bilen. Ordentligt. Besiktigat bilen. Fått bilen lagad och ombesiktigat den och fått den godkänd. Städat och slängt allt skräp på framsidan av lägenheten. Städat och slängt allt skräp på baksidan av lägenheten. Packat upp och tvättat rent hammock, trädgårdsmöbler, däckstol. Tvättat verandan. Påskpysslat. Slappat. Lagat väldigt goda middagar. Tränat. Sovit ut på morgonen. Spelat TV-spel med Sebbe. Läst böcker för Sofia. Hjälpt grannarna att flytta (lite). Satt upp en ny markis på uteplatsen. Pusslat ihop en crosstrainer som vi fick av grannarna som flyttat. Fixat Sebbes och Sofias cyklar. Fixat min cykel. Slappat lite till. Fixat Sebbes tröskel. Som blev skitsnygg! Slappat lite till.
Jag skiter i det som inte blev gjort. Det kommer fler dagar. Och jag mår faktiskt väldigt bra.

söndag 12 april 2009

Bakfull

Sammanställning för vecka 15:
Måndag: F&S medel, en timme
Tisdag: Kickboxning, en och en halv timme
Onsdag: F&S Ki Box, en och en halv timme
Torsdag: F&S Skivstång, en timme
Fredag: Joggning en halv timme
Lördag: Coreövningar, ca 20 minuter
Söndag: Joggning 50 min - snittpuls 138, max 191.

Vi var och firade påsk hos svågern med deras vänner. Jag köpte för en gång skull med mig alkoholfria öl (jag har inte druckit en droppe alkohol sedan julafton (ett glas lättglögg) och ville vara med i "gänget" och stå och tjöta med en öl i handen (manligt!).
Gudomligt god mat, fyra alkofria öl, tiramisu till efterrätt. Allt var gott och jag var MÄTT när vi kom hem vid midnatt.
När jag vaknade i morse var jag - bakfull. Hemsk andedräkt, ont i huvudet, seg. Eller rättare sagt: jag var nog inte bakfull men jag kände mig bakfull.
Fixade lite hemma och stack sedan ut på en joggingtur. Vansinnigt jobbigt, håll, andfått som tusan, fick gå efter en brant backe... pulsklockan visade att pulsen bara stack iväg. Så jag tog två rundor bara för att få unna mig en riktig grisplågningstur. Det visade sig att jag hade kommit upp i 191 i puls, vilket visar att jag INTE har 175 som datorn trodde.
Nästa löptur kommer på onsdag om vädret tillåter.
Sammanlagt 6 timmar och 43 minuter. Helt okej med tanke på att det varken var Taekwon-do, Kickboxningen eller F&S under lördag och söndag.