torsdag 16 april 2009

Ett långt farväl!

Det är med viss sorg jag börjar inse att våra goda grannar faktiskt alldeles snart har flyttat klart och inte längre kommer finnas på andra sidan väggen.
Inga mer rulltårtor som vi kan njuta av på söndagarna, inga kaffestunder, någon man vet alltid har en bit gurka eller några potatisar eller lite mjöl till övers.
Vi har grillat ihop, firat nyår ihop, firat midsommar i Värmlandstorpet, byggt verandor ihop, lagt golv ihop, byggt om kök, gått på hundpromenader och framför allt - stått på utsidan och bara "tjötat".
Vi har varit överens och inte överens. Firat varandras födelsedagar och deras bröllop. Under fyra år har vi setts och bytt ord i stort sett varje dag. Känns som vi bott "ihop" i tjugofyra år. Och det var ju faktiskt grannen som fick mig att börja blogga.
En liten fördel finns: deras nya ställe ligger tre kilometer från pappas sommarställe. Och dit kommer jag åka i sommar. Så, som man säger i filmer - vi syns snart igen.

5 kommentarer:

Jennie sa...

Hejsan. Halkade in på din blogg via Dessi och såg att du kommenterat på hennes inlägg om klimatet i blogg-Sverige. Ryste när jag såg vad du skrivit, för jag får höra precis samma sak och jag hatar när folk säger sånt där. Jag känner mig nästan mobbad av människor som inte fattar, som att jag inte har rätt att vara på deras fest för att jag inte dricker exempelvis. Inte ofta jag får höra nån komplimang för att jag varit duktig och tagit mig ut på en löptur, utan det är "Va? Har du sprungit 16 km? Du är ju knäpp!" Så otroligt onödigt. Det stavas väl tyvärr avundsjuka men man önskar ju att folk kunde förstå hur det uppfattas. Keep up the good work i alla fall, så ska jag komma tillbaka till din blogg, den verkar intressant. :D

Andrej sa...

Tack! Kula att du råkade halka in. Och visst är det någon form av avundsjuka. Eller rädsla?

Vida sa...

Oj, vilken skatt att ha haft en så bra och nära relation med grannarna. Förstår att det blir tomt.. men vänskapen lever ju vidare.

Ha en skön helg!

Liv

Andrej sa...

Det blir väl en sådant där distansförhållande?

Anne sa...

Tur att du får träffa mig nästan varje dag fastän vi inte bor vägg... Väntede på dig hela sommaren med rulltårta och nybryggt kaffe, men, nää Ingen Andrej...;)

Kramizar fd Grannen