lördag 26 december 2009

Känslig rysk

Jag har då inte varit med om maken. När det gäller konstiga matvanor, alltså.
På julafton startade jag det sedvanliga frosseriet, fast i en rätt mild form (enligt mig själv). Jansssons frestelse, krabbomlett, lax, sill och ägg i första omgången. Köttbullar, skinka, senap, prinskorv och lite salami i andra omgången. Kaffe och en pepparkaka. Sedan lite äggost med sylt (två timmar senare).
Två lättöl.
Sedan började jag dricka. Vatten alltså. Glas efter glas efter glas. Sedan började springet på toa. Plus att jag fick fortsätta drick vatten. Pågick hela natten. Och halva juldagen.
Senast jag kände så var när jag åt en kebab för typ fyra månader sedan. Helt uttorkad i munnen och kroppen. Totalt slut i kroppen. Kände mig bakfull och grinig och trött.
Idag fick jag svettas ut det sista från julafton. Och som senast med kebaben smakade svettet - salt. Vansinnigt salt. Så som en slutsats: det finns fördelar med att äta bra mat under ett år. Kroppen säger ifrån när man äter "dålig" mat - i detta fall sådan mat som är alldeles för salt.

torsdag 24 december 2009

God Jul...

...önskas alla tjocka, smala, långa, korta, blonda, mörka, svarta, gula, vita, röda, snabba, renliga, långsamma, svaga, hästar, starka, flator, snälla, fantasifulla, vänliga, omtänksamma, lyhörda, leende, gråtande, rika, fattiga, halvvälbeställda, snurriga, nakna, välklädda, smaklösa, arkitekter, bohemer, poliser, solkiga, postisar, lärare, hundar, sjukvårdspersonal, snöröjare, mammor, barn, chefer, bögar, transor, pappor, seglare och... golfare!

Goooood Juuuuul!!!!!!

tisdag 22 december 2009

Miss-match-miss

Ibland blir det inte riktigt som jag har tänkt mig.
I lördags satt jag uppe till klockan ett på natten och pusslade med ett fys/konditionspass till mina kära kickboxarvänner. Tanken var att köra intervallpass på 45 sekunder med 15 sekunders vila mellan. Inga tyngder eller annat, utan bara med kroppen som utgångspunkt. 15 intervaller som skulle suga musten ur mina träningskompisar.
Själva passet var inte svårt att få ihop. Problemet uppstod när jag skulle klippa ihop musiken till passet. Alltså 45 sekunder musik med åtföljande 15 sekunder tystnad (då jag får chansen att visa nästa övning). Det slutade med att jag använde mig av Windows MovieMaker till detta, för jag har faktiskt ingen aning om vilket program jag skulle använda.
Det blev ändå någorlunda bra till sist. Förutom en sak. När jag kommer till träningslokalen så har någon bytt ut låset till jympasalens stereoanläggning!!!! Jag kom inte åt stereon, ingen musik, bara.... skit också!
Nå. CD-n finns ju kvar. Och huvudtränaren lovade att skaffa fram en bergsprängare. Men ändå.... vilket anti-klimax.
BTW, är det någon som vet om det finns något bra freeware-program som jag kan klippa musik i?

måndag 21 december 2009

Sliten rysk

Vad sliten du ser ut, sa min sambo i lördags kväll. Och upprepade det i söndags eftermiddag. Och då kände jag mig... lite småtrött.

Ibland känner man sig lika gammal som man ser ut.
Ja, det var väldans. Jag bestämde på rak hand att måndag skulle bli sovmorgon. Det kan bli lite mycket på jobbet under jul. Så nu får det vara en stund. Tur att man har någon som kan säga ifrån ibland.