lördag 22 maj 2010

GöteborgsVarvet

Japp - det var inte så svårt som jag trodde att springa en halvmara. Tiden: 1:51.

Jaaaa.....
Jag skojar med dig!

Jag avstod GöteborgsVarvet och tog YtterbyVarvet istället. Premiärluftade shortsen och t-shirten. 6,85 km i behagligt tempo i kvällssolen.

fredag 21 maj 2010

Skit-yoga-pass

Det är lite typiskt...
Jag tror att under ett år på Friskis så ställs kanske två eller tre pass in. Max.
Naturligtvis ställdes Yoga-passet in på grund av sjukdom. Man hade jagat en annan ledare under hela dagen utan att lyckas.
Både jag och grannen blev otroligt besvikna. Men bestämde på stående fot att boka nästa torsdag igen. Och då fa-a-a-n skall vi yoga, om vi så skall göra det själv med handbok. Rapport kommer.

Sedan händer det mer... Jag skall på utprovning av friskisledare nästa söndag. Hoppsan! "Sätt ihop tre låtar - en låt till tänjning, en låt till styrka och en låt till puls" - låtarna tror jag är klara. Det blir
1. Lenny Kravitz: "Can´t get you out of my mind"
2. Green Day: "Rest"
3. Guns&Roses: "Welcome to the jungle"
Nu är det "bara" rörelserna kvar att hitta på. Jag har ju en vecka på mig. Fy fasiken.

onsdag 19 maj 2010

Yoga

Nu har jag tagit "the final step" - tog draghjälp av en granne som har problem med andningen och föreslog yoga som ett sätt att lösa andningssvårigheter med. Jag vet inte OM det fungerar, men jag har läst om flera som jobbar med just yoga för andningsproblem.
Och då fick jag ett alibi att hänga med själv. Imorgon klockan arton blir det ett entimmespass på Friskis Kungälv med grannen och efter det gym en timme med sonen. Fast jag undrar just om det är en bra kombination med yoga och gym.
Äh, jag kan inte bli konstigare än jag redan är.

PS: Sambon mår bättre idag. Hon är fortfarande lite "avvaktande" i sina rörelser och inte lika arg som hon brukar vara, men på det stora hela börjar det ta sig igen. Skönt!

måndag 17 maj 2010

Måndag. Oj!

Hoppsan!
Idag var måndag en måndag i sann anda.
Många sjuka på jobbet. Lite stressigt, kan man säga.
Sedan ringer min sambo och berättar att en flock med hästar bestämt sig för att springa över henne. Så jag fick släppa allt och köra henne till akuten. (Hon är okej nu - "bara" lite mörbultad)
Sedan ringer min pappa och berättar att han snubblat och slagit sönder ansiktet.

Allvarligt talat... vad hände med de sköna måndagar som jag haft i ett par månader?

söndag 16 maj 2010

Söndag

Söndag är lika med helgdag. I de flesta fall.
Åkte ner till jobbet på morgonen och gjorde fyra timmar inför måndagen. Det är otroligt skönt att vara nere på en söndag och jobba - lugnt och skönt, helt ensam och stor chans att få göra färdigt det jag påbörjar.
Sedan var det träning. Sebbe skall enligt plan gå upp i juniorklassen i DM Kickboxning om tre veckor, så det är hög tid att vässa kondisen. Så idag tog vi löpträning innan hans kickboxning började och killen har kondis:
Vi sprang 2,5 km i 5:20-tempo och det är helt klart godkänt. Ett par pass till och vi klarar 5:00-tempo utan problem. Sedan 90 minuter kickboxning och nu är han rätt mör - för det var mycket fys på träningen.
Jag tog lite mod till mig och höll i sparkmittsarna i slutet av träningen. Snacka om att man glömmer känslan fort. Det gör ont att hålla mittsar. Sablar vilka märken jag har på kroppen.
Nu är det blogg, mat, sova. Imorgon är det som bekant... måndag!