fredag 9 oktober 2009

Anki Sundin

Ibland träffar jag de mest fantastiska, avslappnade och nyanserade människor som går på denna jord. Anki Sundin är en av dessa människor.
Jag var på en hälsoutbildning (genom Posten) i torsdags. Det är fyra utbildningar om hälsa per år, där vi chefer går tillsammans med respektive kontors hälsoinspiratör (ja, det finns nästan en per arbetsplats) och får ta del av de senaste rönen samt nätverka.
I torsdags handlade det om kost. Anki Sundin var inbjuden som föreläsare. En fantastiskt föreläsare.
Jag kände mig okej påläst, måste jag säga. Men fick ändå till mig ett par riktiga ögonbrynshöjare - bl.a. att det bara är en akademisk skillnad mellan fullkornspasta och vit pasta, att transfetter är så pass oroväckande farligt att det bör undvikas och att du kan äta hur mycket ägg du vill (om du inte har problem med blodtrycket)
Kontentan: Ät ägg, nötter, färgrika grönsaker. Har du stillasittande jobb och lite rörelse i övrigt - ät mindre. Tränar du mycket - ät mer. Tränar du väldigt mycket - ät väldigt mycket.

PS. Jag kunde inte låta bli - i en av pauserna smög jag fram till Anki och ställde frågan jag inte kunde med att ställa inför 120 personer:
-"Efter ett träningspass. Vad är att föredra? Gainomax eller banan?"
-"Du tränar rätt hårt?"
-"Ja. Hårda pass"
-"Gainomax"
-"Så det är inte bluff, det här med reklamen?"
-"Nej. Gainomax är bra!"

Yeeesssssssss!

torsdag 8 oktober 2009

Följ med

Häng med på en rolig, galen, sanslöst vettig och underbar blogg!
"Ett dussin pannor... för att jag också vill vara med" lottar ut en till spikmatta om hon har 150 följare innan månadens slut. Följ länken och lägg upp dig som följare så har du chansen att vara med och vinna spikmattan.

PS. Du skall ju absolut lägga upp dig som följare på min blogg också.

onsdag 7 oktober 2009

På´t igen...

Urinvägsinfektionen under kontroll.
Smalben och lår värker som satan efter dagens pass.
Ostkaka med filmjölk och lite Start med nötter.
Imorgon är det Snork-time.

I feel gooooooood!!!!

tisdag 6 oktober 2009

Nya projekt

Nu börjar hjulen snurra. På jobbet alltså. Ibland känns det helt okej att vara inblandad i diverse projekt, för det känns som om man har koll på läget. En rätt tunn tråd att balansera på, förvisso, eftersom det i stort sett blir att hålla många bollar i luften samtidigt.
Det som är roligt är att man blir tillfrågad. Det innebär att jag får förtroende och just nu känns det bra att ta det förtroendet och växla upp i tempo och arbete. Just nu är det flera parallella projekt och uppgifter som är igång (vid sidan av de ordinarie):
  • Arbetet i förbättringsteamet på distriktsnivå.
  • Ansvarig för förbättringsgruppen och att genomföra 5S på lokal nivå.
  • Ledningens representant i kvalitets- och miljöfrågor vid revisionen som görs av BVQI (i standards ISO 9001, 14001)
  • Genomföra (styra) en översyn av postlådors placering på s.k. skaftvägar (vägar där du måste antingen köra eller backa in på en gata utan möjlighet att kunna vända med bilen) och därmed få våra kunder att flytta sina postlådor så att vi lätt kan komma åt dem från bilen.

Samtidigt går träningen väldigt bra. Jag har fått mycket bättre självförtroende till min ork och min kunskap - jag gillar stentuff träning, men accepterar och njuter även av "lugn" teknikträning - t.ex. att nöta grundslag mot en mitts. Jag har fått en ruggigt avslappnad fight-style och känner mig trygg när jag sparras. Nu väntar jag bara att få träffa idrottsspecialistenSU och få ett klartecken på att få fortsätta träna som jag gör, och helst kunna få en tävlingslicens (tyvärr är nog den chansen minimal).

Som sagt. Det känns rätt bra just nu. Så jag fortsätter som jag gör nu - för som Kevin Costner sa i "Bull Durham":

"Never fuck a winning streak"

söndag 4 oktober 2009

En trevlig helg...

...eller?
I lördags fick jag urinvägsinfektion igen. Plus en rätt grym smärta på höger sida av korsryggen. Nåja, jag pallrade mig ner till Hoppis&Skuttis med Sofia. Jag klädde inte ens om vilket höjde på ett och annat ögonbryn från övriga värdar och ledare. Brukar liksom inte backa ur, men det var rätt illa. Efter att passet var slut kompenserade jag det hela genom att hjälpa till med att pumpa upp (och framför allt försöka fatta hur hårt de skall vara pumpade) BOSE-bollar till cirkelfysen som skulle gå av stapeln klockan tre. Jag hade sett fram mot det passet, och det var nära att jag gav efter, men det gick bara inte.
Klippning istället och ett svep genom mataffären. Sedan var i stort sett lördagen slut. Låg mig genom resten av dagen (förutom middagen som jag lagade).

Söndagen började med en utflykt till Stroke-morfar. Lite tjôt och så klippte jag gräsmattan som jag lovat för en vecka sedan. Urinvägsinfektionen var betydligt mycket bättre tack vare stora doser tranbärsjuice. Men ryggen krånglade väldigt, särskilt när jag klippte gräsmattan. Klockan två infann vi oss i sunkiga jympasalen för Korean kickboxing. Jag var rätt skeptisk till mig medverkan, men det gick över förväntan. Passet var väldigt lugnt, vilket passade mig bra - men det avslutades med tre ronder sparring. Jag har hittat något form av lugn i sparringen. Jag slappnar av och då går det mycket bättre - blir inte alls lika trött som för ett år sedan och kan använda mig av kombinationer: alltså tänka och sparras samtidigt. Muy bien!

Gjorde fiskbullar till middag (jaja, jag vet - det är kattmat. Men MINA fiskbullar är faktiskt grymt goda för jag gör dem från scratch) och nu är det lite blogg och slappning. Imorgon är det måndag.
Hugaligen.