lördag 30 augusti 2008

Cyklar och demoner

Fick pappas "gamla" cykel. Behövde med stor nödvändighet byta min gamla cykel då den på ett finkänsligt sätt blivit utdömd av cykelreparatören.
- "Ta nu detta på rätt sätt" sade han och fortsatte att prata med mig ungefär som en läkare pratar med en patient som fåt en allvarlig sjukdom.
- "Missförstå mig inte nu. Men du kanske borde överväga att köpa en ny cykel?"

Pappa använde inte sin längre så jag fick hans. Tack pappa!

HÄRLIGT!!!!!!!!!!!!
Servad hos min käre cykelreparatör, utrustad med en ny cykeldator och belysning skall nu denna eminenta cykel ta mig till och från mitt jobb i ur och skur, genom snö och drivis, motvind och medvind, få mig att stå emot mina mest nattsvarta demoner när de lockande viskar: "Ska du verkligen inte ta bilen till jobbet idag?"

torsdag 28 augusti 2008

Skivstänger och fjärrkontroller

Ja!
Där satt den. Första passet för speciellt inbjudna och med mig som värd. Skivstångspass med medryckande musik, snabba rörelser, tunga (nåja, relativt tunga) vikter och en rätt go känsla över hela passet.
Kändes bra efteråt och jag fick både koll på fjärrkontrollen till stereon samt alla vikterna, ben och armar som skulle vridas åt alla håll och kanter.
Vad är det man säger: det som inte dödar mig stärker mig?

Satt och småbläddrade i Friskispressen. En utmaning - att göra "den flygande italienaren" som är ett trick av Paolo Roberto. Ser helt sjukt ut. Han gör detta genom att snabbt kasta sig upp från armhävning, ligga rak i luften, klappa ihop händerna och sedan landa (utan att slå ut tänderna) i armhävningsläge.
Bilder kommer på mig... om jag överlever, alltså.

Men som sagt. Det som inte dödar mig... och en bra olyckfallsfösäkring har jag.

onsdag 27 augusti 2008

Träning


Vilket härligt, underbart pass.

Började med svidande träningsvärk i låren och körde igenom ett medelpass på Friskis&Svettis. Ny som värd var jag också (fast jag gick egentligen bara med en ordinarie värd) - mycket att tänka på. Ljud, lampor som skall släckas och tändas, ha koll på motionärerna, ha koll på sig själv...

Nya skor dessutom. De var grymma... "Puma Escalate" - 349:50 på Ellos.

Första gången?

Då så. Då är jag igång, då!

Vet inte riktigt vad bloggen skall handla om... än...

Träning, svampplockning, ryssar och svenskar, bakning - kanske. Den som lever får väl se.