fredag 13 november 2009

KY och TKD

Förkortningsmani...
Jag var inne och tittade på olika KY-utbildningar idag på nätet. Spännande, bl.a. en med inriktning på massageterapeut. Det finns ju hur mycket som helst som är intressant att läsa till, även om jag är 64 år. Eller jag menar 46. Det blir nog till att fortsätta grunna över helgen och sedan söka vissa utbildningar. Utifall att...

Och på TKD idag var det riktigt roligt. Inte nog med att jag fick en varm applåd efter fysen (det var otroligt skoj att höra och ALLA kämpade verkligen sig genom den. Hann inte så mycket däremot för jag tror jag fick fem minuter bara. Men underbart är ju kort som man säger) utan jag fick dessutom köra en kort sparring mot Jonas. Jaja, han var väldigt snäll mot mig men det gick väldigt bra. Svår att komma in på kroppen på bara för han är så j-kla snabb med benen. Men KUL var det.

torsdag 12 november 2009

Coma-baby

Det är rätt skönt. Idag kom jag på att jag inte hade lust. Med någonting alls.
Bara var hemma och... softa.
Jag har träningsvärk i kroppen. Ont i fötterna och smalbenen. Kan inte böja vänsterbenet. Trött i huvudet efter denna veckas "Strike one och strike two".
Just nu ligger mina tankar åt vad jag skall göra om jag inte får de tjänster jag vill ha, på de orter där jag vill jobba. Skall jag ta chansen och skola om mig till ett annat jobb, kanske.
Och vad vill jag jobba med i så fall. Det vet jag förstås. Eller rättare sagt så har jag en del yrken som jag länge har funderat på.
  • Sjukgymnast.
  • Naprapat.

Plus en massa andra mindre realistiska yrken. Nej, inte hjärnkirurg eller stridspilot, polis, konstnär, författare, chefsåklagare eller politiker. Snarare caféägare eller affärsinnehavare. Så däeför blir det softning idag - en må-bra-dag för att komma i rätt läga för att fatta rätt beslut. Och så samtidigt hoppas på att utgången blir som jag till slut vill.

onsdag 11 november 2009

Strii.iike two!

Jag fick inget jobb på Göteborgs Brevterminal. Jag gjorde ingen bra intervju och lät nog för positiv och duktig för att vara trovärdig, verkar det som. Vilket är synd. För jag ville verkligen ha det jobbet.

Nu blir det produktionsledarjobb som gäller. Så jag får se vad som händer. Kan bli en riktig utmaning att kunna kriga till sig det jobbet bland alla sökande.

tisdag 10 november 2009

Liemannen

Idag kände jag mig som liemannen när vi körde fysen på kickboxningen. Fast jag skrattade inte åt dem som en efter en låg på knä och stönade - "Jag orkar inte mer".
Jag blev förbannad och sur.
Piss-sur och piss-irriterad.

Här ber huvudtränaren mig att köra fys och det enda jag får höra, efter första övningen, är en massa gnäll och klagande på att det är så jobbigt och jag har så ont och jag orkar inte...
Ärligt talat. Vem f-n tror på fullaste allvar att vi kan köra fys UTAN att det är jobbigt?
Så jag körde ännu mer. Tills INGEN orkade. Då tyckte tränaren att det räckte. Och jag var fortfarande irriterad. Jag misstänker att han såg det. Och några andra med. Jösses amalia.

måndag 9 november 2009

Strike one

Jag tror domaren i baseboll skriker ut "Strike one" när slagmannen missar första bollen av tre. Och det passar rätt bra i mitt läge just nu. För idag kom chefen insusande på morgonen med vad jag trodde var goda nyheter. Så var det inte.
Inget nytt chefsjobb på den högre nivån för mig inom brevbäringen. Alltså:
"Striiike one"

Imorgon är det dags för nästa jobb-besked. Spottar i händerna. Fokuserar på bollen. Satsar på en home-run.

Förresten så är förkylningen väck. Så det blev en mjukstart idag med ett medelpass och utan cirkelfysen. Kändes bra och var pigg i kroppen, så det blir bra till imorgon och kickboxningen. Då kan jag nog lägga i treans växel.
Ay-ay-ay arrrr-rrrriba.....

söndag 8 november 2009

Hosti-host-host och dop

Nej, nej, det är inte svinsjukan. Men jag är förkyld. Ont i halsen, snuvig men inte febrig alls. Jag blev så där "mys-förkyld" som innebär träningsförbud men inte totalt utslagen och nära-döden-upplevelse. Men det är en fin upplevelse att få sitta vid sidan av träningen också, och studera andras tekniker mer ingående. Jag lär mig otroligt mycket på det och borde göra det mer än jag gör. Så det får bli så idag också, på kickboxningen. Hoppas och håller tummarna för att några riktigt duktiga fighters dyker upp.
Lördagen tillbringade vi i Värmland, närmare bestämt i Västara Ämtervik. En barndomskamrat till min sambo har fått en son, som i sedvanlig tradition döptes i kyrkan. Mysiga vänner och bekanta, god mat, tårta (jaja - jag tog faktiskt två bitar, men eftersom jag inte tränar är det okej) och lite tjöt.


Och på måndag får jag reda på vilken tjänst jag fått (eller om jag fått någon - men vi tänker positivt). Göteborgs Brevterminal lockar, lockar, lockar. Alternativet är att stanna kvar i Kungälv i en högre befattning vilket också kittlar lite. Sedan återstår typ ett dussin alternativ till, men dem grubblar jag inte över. Den som lever får se, som den gamle kloke sade.