torsdag 2 april 2009

"Tjöt får en på gött humör""

Torsdag = skivstångsvärd på F&S. Lika roligt som alltid. Kommer dit lite håglös, med stela knän och full av syrebrist. Sedan kommer några andra funkisar som har parallelpasset. Lite "tjöt", lite "sköj" och humöret och orken kommer tillbaka.
Samma rekordvikter som förra gången, men det gick oerhört mycket lättare denna gång. Förvånansvärt lätt faktiskt. Det är främst axlarna som segar, mycket beroende på bänkpressen tror jag. Men det känns verkligen inte omöjligt att lägga på lite till. Blir så nästa torsdag.

tisdag 31 mars 2009

Inte rumsrent

Jag är väldigt naiv. Men det finns tydligen alltid människor som är mer naiva än mig. T.ex. ledarna inom SverigeDemokraterna, som blir helt chockade över att det finns kraftiga rasistiska strömmar inom deras parti. Om det slog ner som en bomb i partiledningen måste det ha slagit alla rekord inom blåögdhet.
Det är väl bara att lägga örat mot marken och lyssna? Det är knappast bara inom SD som det finns mer eller mindre uttalade rasistiska strömningar. Vem har inte hört rasistiska skämt?
"Vad skiljer människorna från djuren?"
"-Angeredsbron!"

Jag hör detta överallt. På jobbet, på bussen, i omklädningsrummen på träningen, bland mina grannar... och ärligt talat är jag så j-v-la trött på alla rasistskämt att jag kräks. Liksom på alla skämt om blondiner, kvinnor, bögar, flator och alla andra som på ett eller annat sätt inte passar in i vissa gaphalsars mallar om hur en människa skall vara.

Aaarghhhhhh!!!!

måndag 30 mars 2009

Piggare

Jag och Sofia passade på att unna oss ett biobesök i helgen. "Pettson och Findus - Glömligheter". Vi satt och myste i en halvtom bio, med extra avstånd till raden framför oss och med en stor popcornbytta mellan oss.
Jag vet inte om filmen var så jättebra, men det är ju Sofia som fick bestämma och hon fullkomligt älskar Findus. Jag tycker bättre om Pettson men det beror nog mest på att jag känner igen mig i honom. Jag blir också ofta väckt av ett yrväder alldeles för tidigt på morgonen. Till exempel.
Körde lite extra på träningen idag och känner mig fortfarande lite småseg. Trött i axlarna, framför allt. Kan ju förstås bero på alla armhävningar man kör och mitsträningarna.
Får se om det lossnar till kickboxningen imorgon.

söndag 29 mars 2009

Veckan som gick

Kanske aningen oinspirerat, men här kommer veckans sammanfattning gällande träning:
Måndag: Medelpass F&S, 1 timme
Tisdag: Kickboxning, 1,5 timmar
Onsdag: Halvdöd, fryser och sover.
Torsdag: Skivstång F&S, 1 timme
Fredag: Taekwon-do, 1,5 timmar
Lördag: Vila, jättetrött, sover och äter och sover
Söndag: Kickboxning, 1,5 timmar

Sammanlagt 6,5 timmars träning vilket är den minsta träningsdosen på fyra veckor. Har känt mig seg och trött hela veckan utan att kunna sätta fingret på vad det kan vara. Håglös? Träningsvärk har jag ju haft, men dessutom konstigt stel och oengagerad på träningarna. En riktigt roligt sak denna vecka var däremot att jag premiäradeTaekwon-do i fredags. Tack och lov inga mönster för där är jag totalt lost, men däremot mycket mitsträning och olika slagkombinationer. Dock inte en enda sparringsminut på snart två veckor och det är lite surt. Men det kommer.