lördag 6 september 2008

Träning

Idag var det premiär på Hoppis&Skuttis, tyvärr utan Sofia. Hon som gått och tjatat om när Hoppis börjar sedan maj månad, blev naturligtvis sjuk dagen innan premiären.
På sätt och vis är jag glad för att hon inte var med. En smått överenergisk femåring hade inte gjort det lättare att vara värd. Inpasseringen strejkade; massa föräldrar och ännu fler barn - hålla ordning på låtarna, när redskap skall fram och plockas undan, skära upp frukter till barnen, plocka undan, hämta mer frukt som inte räckte....
PUST!
Men det kommer bli bättre nästa gång. Och barnen märkte nog ingenting av allt det som småstrulade - de var överlyckliga! Och föräldrarna blev också glada när barnen var glada.
Otroligt vad rörelse kan skapa mycket för en människa!

Nu är det bara att ta hand om dottern och ta det lugnt resten av dagen. Och regnet gör att jag med lugnt samvete kan sitta inne vid datorn en stund.

torsdag 4 september 2008

Utmaning II

Jag har ju lovat mig själv att klara utmaningen den flygande italienaren!

Har väl gått så där. Mer plattnäsad och ont i axeln-rysk hittills men jag får lite luft under magen när jag får stå på knä och ta sats därifrån.

Så jag tar en annan utmaning tills vidare: Plankan - testa gärna själv och lägg in dina tider. Garanterad mjölksyra och träningsvärk utlovas. En halvminut går bra, en minut hyfsat - sedan blir det bara mental träning och bita ihop som gäller. Att sekunder kan vara så långsamma!


Mina tider:

1. 4 min 10 sek.
2. 3 min 27 sek.
3. 3 min 10 sek
4. 2 min 5 sek.


Så här står du plankan:Inte så här:


och absolut inte så här:


Testa och lägg in din tid under "kommentar" - otrovärdiga tider, av typen 1 timme 25 min, tas inte med.

tisdag 2 september 2008

Nu är vi igång!


Nu har kickboxningen börjat efter ett långt, härligt sommarlov.
Första passet för Sebastian är fyllt av svett, go stämnning och säkert efterföljande träningsvärk.
Sebastian visar en riktigt fin sidspark = POWER! Det smäller på riktigt bra i mitsor och säckar.

Längtar efter att börja själv - det blir nästa vecka, om jag fått mina skor till dess. Jätteroligt att få träffa alla mysiga kickboxare och Taekwon-do-människor igen.söndag 31 augusti 2008

Den långa dagen

Jösses, ja.
Sista dagen en tre veckor lång och härlig semester. Åkt inlines med min dotter Sofia (eller rättare sagt tittat på när Sofia kravlade sig fram på sina första inlines), bakat tre limpor bröd, en rulltårta med en fyllning av Nutella och vispgrädde (kaloribomb!!!!), fixat Sebastians punktering, handlat present till svägerskan (Grattis Annika!!) och kört ett pass på F&S.
Dessutom grillat ett par goda sweet-chili-biffar till middag.

Kan väl säga att jag är rätt nöjd med denna dag. Nu är det bara att ställa klockan på 05.00 och studsa upp imorgon bitti - gääääsp och godnatt :-)