lördag 9 januari 2010

Hoppis och cirkelfys och ryssfys

Hoppis gick ju bra idag. 4% av alla föräldrar har förstått att du skall betala ny terminsavgift några dagar innan passet. 18% är ute i god tid och betalar halvtimmen innan, när det fortfarande är någorlunda hanterbart. Resten vill betala, något förvånade, 1 minut innan passet börjar. Hmm... Same procedure as last year?
Cirkelfysen som gick av stapeln fyra timmar senare var mer organiserad. Nytt pass, nya stationer och jag tittade noga när instruktören sprang genom de tio stationerna och visade hur de skulle utföras.
-"Det ser ju inte jobbigt ut" tänkte jag lite försynt.
Det var det inte heller. Andfådd, javisst men inte alls lika dimmig av mjölksyra som jag kunde bli på det förra upplägget. Alla andra tyckte att det var MYCKET jobbigare är det förra upplägget. Jag pratade med instruktörerna efteråt - och de trodde att jag utförde övningarna fel. Jag med. Så de skall hålla ett extra öga på mig på måndag när nästa pass går. Oh å.
Och nu sitter jag och går igenom fyspasset till kickboxningen för imorgon. 15*45 sekunder. Intervallträning med inriktning på axlar och kondition. Med grym musik. Oj oj oj.
Och så har jag hittat en fin hink att ta med mig.

fredag 8 januari 2010

Nu jävlar...

Nu får det vara nog.
Imorgon blir det ett tufft pass (Hoppis&Skuttis) och ett lättare (cirkelfys).
På söndag kör kickboxningen igång. I Kungälv. Är det någon som är i närheten ? Du är välkommen till Övre Fontinskolan klockan 14 hundra. Har du tur får du tugga ryssfys.
Jag skall ta mig f-n ställa ut en spyhink.

torsdag 7 januari 2010

Hipp, hipp, hurra

Min sambo fyller år idag. Och jag köpte naturligtvis en ny filmkamera till henne (och mig).
Så du kan se fram mot lite filmer som kommer att dyka upp här. Med rätt hyfsad upplösning, om man säger så. Hästar, hundar, barn, ridning, sparring och diverse annan träning. Det skall bli riktigt roligt. Med lite tur får du titta på när vi kör mitt fyspass på kickboxningen. Hehe...

Fram tills dess kan du titta på följande. Ja, jag släpper efter moget övervägande filmen från Majornas Kickboxnings träningspass. Usch, vilken ångest.onsdag 6 januari 2010

Målsättning...

... för 2010 har jag inte funderat medvetet över. Jag känner flåset i nacken däremot. Kan jag träna, leva, arbeta osv utan att ha målsättningar? Tveksamt.
Svaga planer finns.
  1. Jag vill lära mig om anatomi, fysik, träning och hur kroppen reagerar på olika former av träning. Först och främst för att jag tycker att det är roligt när jag fått förtroendet att hålla i fysträningen på Korean Kickboxing.
  2. Jag har fått ge upp förhoppningen om att tävla i kickboxning. Tyvärr. Jag har inte riktigt hämtat mig än från den chocken. Jag tror en annan förhoppning börjat gry i mig, men den är inte genomförbar detta år.
  3. Bli en bättre chef? Jag har fortfarande 8 möten kvar med min coach och än så länge har det varit positiva möten. Jag vet att jag vill bli bättre på feedback, både att ge och ta. Modigare.
  4. Pappa och sambo. Fan vet. Pussas och kramas oftare? Inte tappa tålamodet och börja skälla för smutsiga skor i hallen, jackor på golvet, utspilld mjölk i sängen? Laga bättre mat? Mer tid? Snacka om omöjligt uppdrag.

Jag känner mig alltså allmänt disorienterad, svag, kraftlös, förvirrad och lite allmänt oengegerad. Låter som att det är dags att ta i håll med sig själv.

tisdag 5 januari 2010

Roliga bilder

Eller ja, roliga eller roliga.

Men här kommer lite bilder från avslutningen på GBG Kickboxning. Inte många kommentarer, det mesta tror jag talar sitt tydliga språk - du vet, en bild säger ju mer än tusen ord...


"Att vårt lag inte vann, beror på..."
"Sparka instruktör. Kul sport. För den som inte är instruktör."
"Och så blandar man 4 dl mjölk varsamt..."
"Vi är inte bara starka. Vi är snygga, charmiga, sociala..."
"Sparka högst"

"Ah. Jag måste ta ut tandskyddet om han skall höra vad jag säger."

"Rulla säck. Framåt. Fort. Jobbigt"

"Balans och tanke i ett"

"Bara tanke. Tror vi."

"Träffa instruktör max antal gånger på 30 sekunder."

"Medicinboll runt pelare max antal gånger på tre minuter"

måndag 4 januari 2010

AJ!

Jag körde skivstångspasset på F&S igår. Det är en liten tradition, att jag är med på terminens första och sista pass. Mest för att hålla koll på ledaren och hans vikter. Lite press får man ju sätta på honom.
Och igår såg jag att han lagt på inte fullt så mycket som vanligt. Så jag lade på lite mer, bara för att retas lite. Jag har ändå tränat hyfsat bra under vinteruppehållet så det borde lösa sig - tänkte jag.
Det slutade med att jag krockade med mjölksyreväggen 4/5 in i passet. Ordentligt. Och idag, vid klockan två, så började det strama i lårens baksida. Och vaderna. Sedan axlarna. Sedan ryggen.
Det var då medelpasset började.

F-y-y-y-y f-*-*-*-n...

Tack för träningsvärken, Patrik!

söndag 3 januari 2010

Blandad vinterglädje

Alla har vi våra behov: men varför springer alla till mig hela tiden?