fredag 22 juli 2011

På god fot, del II

Jag tog en riktig helfredag idag.
Jag hade en riktigt bra dag på jobbet. Jag åt en kebab till lunch och glass till efterrätt. Jag hyrde tre filmer på vägen hem. Och jag bestämde mig för att avrunda dagen med en premiärjogg - för att se hur vristen pallade lite monoton-lunk:
Utrustade mig med en stor portion tålamod, en mp3 samt min (öh? hästens, alltså) fina gula klisterbinda med gröna fyrklöver på.Jag bestämde mig efter en lång monolog (med min sambo) att inte anstränga vristen med skogsbackar, rötter, stenar och slingriga, hala stigar utan tog en 7 km lång asfaltsbana runt kära Ytterby.
Okej.
Kebab+glass är gott men det funkar inte ihop med löpning. Inte att stå/gå på ett betonggolv i nio timmar heller - för jag var fadd i kroppen och otroligt spänd i axlar, rygg och ben. Jag tog det väl i och för sig som det kom, och eftersom det var mer en test av foten än av dagsformen så blev det en riktig lugn-lugn jogg. Jag joggade en bit, gick en bit, joggade en bit osv. Med avslutande löpteknik, stretch och vattendrickning/avslappning tog väl passet dryga timmen.

Känslan?
Foten håller inte för högre farter. Det smärtade när jag sköt ifrån. Löptekniken med lite småhopp och småstuds gick bra. Men jag landar väldigt långt bak på hälen, för jag vågar inte riktigt skjuta ifrån än.

Kontenta: Jag är på G. Men det är nog ett par veckor kvar tills jag kan börja "springa" igen. Tur att jag har hela livet på mig :-)

torsdag 21 juli 2011

Träningsmusik

Hittade denna låt.
Inspirerande! Tänkte att den skulle passa bra till ett boxpass, eftersom den växlar mellan två olika tempon. Lätt att lägga in intervaller!

onsdag 20 juli 2011

På god fot

Det blev ett Muay Thai-pass idag. Jag blev lite orolig för min vrist när vi började med tio minuter hopprep. Tur att jag inte brukar klara mer än ett par hundra hopp innan jag trasslar in mig i linan, för det gav mig lite naturliga vilopauser.
Men träningen flöt på riktigt bra. Jag var mer hämmad av att jag trodde att det skulle göra ont än av att det faktiskt gjorde ont.
Jag klarade rundsparkar på thai-mittsar, framsparkar, knän och flygande knän samt hela fysen utan problem.
Jag är härmed på god fot med min fot igen.

GÔTT!!!!!

tisdag 19 juli 2011

Två steg!

Jag tog två steg fram idag.
Lindade min högerfot med hästens (!) klisterbinda (den var väldigt söt: gul med gröna fyrklöver på) och stack iväg till Skarpe Nord (Kungälvs bandybana/fotbollsplan m konstgräs) och körde utegympan, medel.
Foten helt okej. Lite vinglig och lite smärta men jag kunde studsa utan problem.

Så imorgon blir det nypremiär på Göteborgs kickboxning! Fast fan vet om jag inte skall ha en annan klisterlinda!!

måndag 18 juli 2011

Inspiration II

Nu är foten mer eller mindre okej.
Jag körde ett skivstångspass igår, så att mjölksyran gav mig spyvarningar - och joggade lite, lite grann efteråt (400 meter). Visst. Foten är inte helt 100%, men det börjar arta sig och jag tror den håller bra om jag lindar den hårt.
Så under tiden samlar jag inspiration.

Bland annat härifrån:


Jag längtar till onsdag och Göteborgs kickboxning. Jag börjar med teknikpasset för sparringen... nä, så roligt skall de inte få ha med mig.