fredag 22 juli 2011

På god fot, del II

Jag tog en riktig helfredag idag.
Jag hade en riktigt bra dag på jobbet. Jag åt en kebab till lunch och glass till efterrätt. Jag hyrde tre filmer på vägen hem. Och jag bestämde mig för att avrunda dagen med en premiärjogg - för att se hur vristen pallade lite monoton-lunk:
Utrustade mig med en stor portion tålamod, en mp3 samt min (öh? hästens, alltså) fina gula klisterbinda med gröna fyrklöver på.Jag bestämde mig efter en lång monolog (med min sambo) att inte anstränga vristen med skogsbackar, rötter, stenar och slingriga, hala stigar utan tog en 7 km lång asfaltsbana runt kära Ytterby.
Okej.
Kebab+glass är gott men det funkar inte ihop med löpning. Inte att stå/gå på ett betonggolv i nio timmar heller - för jag var fadd i kroppen och otroligt spänd i axlar, rygg och ben. Jag tog det väl i och för sig som det kom, och eftersom det var mer en test av foten än av dagsformen så blev det en riktig lugn-lugn jogg. Jag joggade en bit, gick en bit, joggade en bit osv. Med avslutande löpteknik, stretch och vattendrickning/avslappning tog väl passet dryga timmen.

Känslan?
Foten håller inte för högre farter. Det smärtade när jag sköt ifrån. Löptekniken med lite småhopp och småstuds gick bra. Men jag landar väldigt långt bak på hälen, för jag vågar inte riktigt skjuta ifrån än.

Kontenta: Jag är på G. Men det är nog ett par veckor kvar tills jag kan börja "springa" igen. Tur att jag har hela livet på mig :-)

5 kommentarer:

Joanna sa...

Hej! tänkte bara tipsa om att just nu finns fler tävlingar med fina priser på blogg, det finns även en dagens blogg tävling där du har chansen att bli länkad inför mina 200-600 unika läsare/dag så passa på att gå in och anmäla dig kolla i vänsterspalten så hittar du tävlingarna:)
Annars kanske du vill göra ett bloglovin byte?;)
kram

Suzan sa...

Snygg "kom-igen"-bild!

Fotobruden sa...

Hejja på dig nu!!

Jonna sa...

Nä semestermat är rena döden för löpningen... magen säger liksom no no!

BoelMaria sa...

Håller med Jonna; det där med en massa mat - och inte minst glass - är bättre att ta efter än före löpningen men ack så svårt på semestern...