fredag 14 augusti 2009

Höstens träningsschema

Jag har tänkt färdigt. Jag har dragit upp riktlinjerna för hösten kampanj. Jag får sedan se hur långt det håller, för jag spänner bågen högt (enligt mina mått, naturligtvis). Jag vill väldigt gärna tävla i kickboxning (LC) men vet fortfarande inte om jag får eller inte p.g.a. min PM. Jag har en känsla av att en tävling skulle höja inspirationsnivån en aning. Men, som sagt, jag kör på och ser var jag landar:

Måndag: Friskis, medelpass - 60 minuter (Värd), Cirkelfys - 60 minuter
Tisdag: Koreansk kickboxning - 90 minuter
Onsdag: "Mysjogg" (Eh? Finns det? Jag är skeptisk) - 10k i Fontin.
Torsdag: Friskis, Skivstång kondition - 75 minuter. Ett skivstångspass som avslutas med femton minuter intervallträning. Mhoa-wha-haaaa!
Fredag: Taekwon-do - 90 minuter, men relativt lätt träning.
Lördag: Göteborgs Kickboxning, sparring - 90 minuter.
Söndag: Koreansk kickboxning - 90 minuter

Vart tog den lilla, lilla vilodagen vägen? Behöver jag en vilodag blir det fredagens TKD som får stryka på foten. Den känns mest som en liten bonus, eftersom jag är med Sebbe på hans träning. Det blir, om jag räknar rätt, 10 timmar och femton minuter i veckan om jag lyckas ta milen på en timme.
Det absolut mest spännande blir cirkelfysen, skicstång kondition och sparring på Göteborgs kickboxning. Skall verkligen försöka snacka mig in där och få in en tå.
Wish me luck!

onsdag 12 augusti 2009

Nytt läsvärde.

Äntligen är den här. Full av vettiga tips och vansinniga övningar.
Mumma-mumma-mumma...

tisdag 11 augusti 2009

Ny kategori

Hej mina kära läsare. Idag presenterar rysken Andrej en ny kategori på sin blogg. Kategorin kommer att heta "Bettan" och är naturligtvis ägnat åt min absoluta favoritblondin på Friskis&Svettis i Kungälv. Ni andra tjejer som läser detta: jag ber hemskt mycket om ursäkt, men det finns inte, och kommer aldrig att finnas, någon som liknar Bettan.
Idag skulle jag värda på ett medelpass. Jag hade bytt med Bettan som var bortrest och hon tog ett pass för mig i början av sommaren, då jag inte var hemma.
Så jag var noga med att skriva upp, för att jag inte skulle glömma. Och jag var idag mycket nöjd med mig själv när jag stod i receptionen en halvtimme innan passet börjar. Ledarna kommer (de var två för de tänkte köra dubbelt på passet. Kul tycker jag, när det blir annorlunda mot vanligt). Och sedan kommer... nä-ä. Det är inte sant, hinner jag tänka. Jojomensann. Bettan!
Så står vi där igen, jag och Bettan. Iklädda våra fina röda värdkläder och stirrar på varandra och försöker desperat hålla oss för skratt.
-"Ehhh?" säger Bettan
-"Du är ju inte sann" säger jag.
-"Men, men..." säger Bettan.
-"Var inte du bortrest?" frågar jag och kan inte låta bli att le lite.
-"Jo, men pojken blev sjuk, så... men du skulle ju ta mitt pass förra veckan" säger Bettan och börjar fnissa.
-"Nä-nä. Det är idag för du var bortrest!" säger jag och, ja, jag kan ju inte låta bli att skratta.
Sedan bryter vi ihop. Och skrattar. Jag tror jag fick tårar i ögonen. Jovisst har Bettan tagit fel på vecka. Helt otroligt. Tur att ledarna har humor de också. Och nerver av stål.
Undrar just om man kan bli sparkad från en ideell organisation??

måndag 10 augusti 2009

Äntligen!

Äntligen är jag smärtfri i låren. Det tog fyra dagar att komma tillbaka från den läxan jag fick i torsdags. Men nu så kör jag på igen. Lite klokare blir jag ju för varje gång.
Sedan blev det äntligen klart med vilka pass jag skall värda på på Friskis till hösten. Det blev medelpass på måndagar klockan 17.00, vilket är bra för då kan jag ta det direkt efter arbetet. Det absolut tråkiga är att jag självfallet spetsat in mig på skivstången. Tycker jag och Patrik som leder passen har haft ett bra samarbete. Pushat varandra, gett feedback och ventilerat lite idéer om träning. Nu flyttades passet från torsdagar till tisdagar. Och då har jag kickboxningen. Surt är bara förnamnet. Skivstången är (förutom att Patrik bygger väldigt bra och tuffa pass) ett väldigt bra komplement till kickboxning. Många reps, bra intensitet, bra musik. Det finns inte i denna värld att jag kan köra ett sådant pass på egen hand.
Däremot spetsar jag in mig på att hålla kvar en fot i Göteborgs Kickboxning. Troligtvis kommer ett av veckans pass vara på torsdagar och jag är VÄLDIGT sugen på att haka på. Återkommer när jag tänkt färdigt hur höstens kompletta träningsschema kommer att se ut.

söndag 9 augusti 2009

Jaaaaa

Idag var det premiärträning på Friskis. Medelpass styrka. Jag gick igenom passet med flygande färger, trots smärta i höger lår. Men detta var precis vad jag behövde. Mjuka upp kroppen, situps, armhävningar, ryggövningar, massor av core... Hur skönt som helst. Och jag fick bort det mesta av det onda i kroppen. Äntligen!

Och inte att förglömma... Vår bussiga, bussiga, bussiga granne Madde som lånat ut sin cykel till mig och som jag får låna tills cykelrean kommer på Sportex. Tack, tack.