lördag 3 januari 2009

Nytt år - nygamla mål.

Årets första träningsvärk är äntligen här.
Hoppade på ett station-intensiv-passFriskis igår, motiverad som jag var efter ett bra PULS-pass i måndags. Mumma kardemumma. Uppvärmning, tänj, styrka, stationsträning (fyra stationer*fem pass), pulstopp och avslutning. Jösses vad trött jag blev. Så där riktigt, härligt nästan illamående-trött. Och idag var det sammanlagt 90 minuters lugnt promenerande. Skönt, slappt och så där lagom hängigt.

Gick igenom det kommande året mentalt. Vad vill jag med träningen? Vad vill jag med mitt jobb? Följande mål blir härmed officiella:

1. Bättre uthållighet.
Mål: Skall kunna klara fem ronder*tre minuter kickboxning med högt tempo mot dagens två-tre.
Hur: PULS-pass på Friskis. Löpträning. Hopprep innan kickboxnings-pass.

2. Vighet.
Mål: Pannan i knät vid sittande stretch. Tio centimeter från spagat.
Hur: Obligatorisk stretch femton minuter efter minst fyra av fem pass. Stretch en av två träningsfria dagar.

3. Bättre chef.
Mål: Få betyg 90/100 i ledarskap av de anställda.
Hur: Coach-samtal två ggr/månad. Arbeta aktivt med uppföljningarna.

4. Positivt tänkande.
fortsätter från föregående år.
Mål: Bli sedd av den gamla omgivningen som en genuint, ärligt positiv människa.
Hur: Stå för att vara positiv. Arbeta aktivt innan sänggående och innan jag går upp på morgonen med positiva konnotationer och visionboards.


Har du bättre tips för hur jag kan nå mina mål; delge gärna med en liten kommentar. Jag blir glad.

fredag 2 januari 2009

The boys are back in town...

...från det kalla, kalla Värmland. Så bländande vackert var det, och så djupt fruset så att det nästan tårades i ögonen när vi var ute och gick de korta stunder som solen orkade ta sig över trädtopparna. Forsen hade ändrat skepnad igen. Från det dånande vilda fria till ett mer behärskat raseri, omringat av kallaste is.

Isen, som sprider sig från vattendropparna, behåller allt i sin omgivning i ett bedövande vackert grepp - det är som att stiga in i ett sagoland där naturen gjort allt så mycket vackrare än en människa någonsin kan och mäktar med.
Vassen kring sommarens badplats vilar också tyst och kall. Vilken skillnad mot juli månad, när det som hörs är vattenplask och glada skrik. När det som känns inte är bitande kyla utan solens underbara värme, knottens sång och myggornas surr.
Vi eldar i kaminen. Hela dagen och hela kvällen. Värmen är underbar - varm, het, torr och tinar upp våra stelfrusna munnar och vita fingrar, frusna tår och kinder. Det knastrar, sprakar och väser när vedträna ger ifrån sig sin energi. Det är svårt att slita sig från denna magi; vi skulle kunna sitta hela natten och mata in trän i kaminens hungriga mun. Men slutligen ger vi upp.
En sista promenad med vår hund innan vi går till sängs. Ingen brådska för torpet är ännu inte särskilt varmt. Tio steg från husknuten lägrar sig ett kompakt och ogenomträngligt mörker. När du går ut på grusvägen känns det som om skogen ramlar in över dig och skall svälja dig hel. Det finns till slut ingenting mer än mörker, varken framför eller bakom dig. Du skyndar på dina steg, lyssnar efter ljud från skogen och försöker se din hund, lika svart som natten. När du kommer tillbaka till torpets svaga ljus, känner du att pulsen gått upp. Hunden sätter sig ner och börjar stirra ut i skogen, dit du inget ser. Raggen reser sig. Ett svagt morrande hör du från hundens mage och ut genom strupen. Pulsen går upp ännu mer och du skyndar dig in, in till tryggheten och den sköna sängen.

Det blir morgon och dags för hemfärd. En stor sorg att lämna detta vackra land. Men vi vet ju att vi vill komma tillbaka. Ganska så snart. Minnen rikare.

måndag 29 december 2008

Kondition + nyårssabbat

Idag blev det, som utlovat, ett PULS-pass på Friskis. Jag lovar och svär att jag var tvättäkta nervös innan passet började. Jag har haft och har fortfarande prestationsångest när jag skall göra något nytt/något jag inte gjort på länge.

Juluppehåll (mat+godis i kvadrat), magsjuka, förkylning och lite träning torde sätta även de starkaste nerverna i dallring (hehe... om det bara var det som dallrade...). Dessutom med nya stegkombinationer och ett pass som jag inte visste hur jobbigt det var på förhand - bara att det var "så himla roligt".

Frånsett från att jag då och då troligtvis såg ut som Mowgli när björnen Baloo skulle lära honom sin fotteknik och att finta (Oj. F´låt Pernilla. Nej, du är INTE lik Baloo) så gick passet mycket bättre än jag någonsin vågat hoppas på. Trots begynnande träningsvärk och stelhet efter skivstången igår. Rent ut sagt gick det skitbra och jag märkte att jag hade kunnat ta i betydligt mer betydligt tidigare i passet.

Det blir PULS nästa måndag också!

Och nu tar jag en liten time-out från bloggeriet och ger mig av tillsammans med familjen till torpet Pikebröten i Värmland. Hoppas på snö och kyla och långa härliga promenader. Bilder kommer naturligtvis.

Ni får ha det så bra, och hoppas ni får ett riktigt fint och gott nytt år.

söndag 28 december 2008

Åter till vardagen

Visst är det alldeles underbart att få komma tillbaka till vardagen igen. Ledighet i all ära, men det blir lätt för mycket av det goda.
Mat, godis, godis, mat godis i en aldrig sinande ström. Jag som dessutom är matglad i övrigt får ju totalfnatt sådana här helger.
Ett skönt pass på Friskis i fredags och ett skivstångspass idag har börjat rätta till saker och ting. Det blir säkert en del brevbäring imorgon och ett pass på Friskis - kikar lite på styrka/spinn för då blir det 1,5 timme.

Vad är det dom säger i reklamen: gött-gött-i-gött-gött.

Och så har jag återupptagit ett gammalt dåligt, gnagande samvete: IT-körkortet. Jag har bestämt mig för att det är onödigt att ringa folk i supporten för att lösa enkla problem i word, excel och powerpoint. Och eftersom jag köpte en laptop i julklapp till familjen så har jag suttit med ECDL hela helgen. Det är en gammal sanning säkert, men jag har förstått att vägen till att lära sig nytt går genom erkännandet av att man saknar kunskap. Och nu, när jag har erkänt för mig själv att jag saknar kunskap i Office, så känns det mycket lättare att sätta sig med körkortet.
Att allt som är så enkelt, skall vara så svårt!