lördag 3 januari 2009

Nytt år - nygamla mål.

Årets första träningsvärk är äntligen här.
Hoppade på ett station-intensiv-passFriskis igår, motiverad som jag var efter ett bra PULS-pass i måndags. Mumma kardemumma. Uppvärmning, tänj, styrka, stationsträning (fyra stationer*fem pass), pulstopp och avslutning. Jösses vad trött jag blev. Så där riktigt, härligt nästan illamående-trött. Och idag var det sammanlagt 90 minuters lugnt promenerande. Skönt, slappt och så där lagom hängigt.

Gick igenom det kommande året mentalt. Vad vill jag med träningen? Vad vill jag med mitt jobb? Följande mål blir härmed officiella:

1. Bättre uthållighet.
Mål: Skall kunna klara fem ronder*tre minuter kickboxning med högt tempo mot dagens två-tre.
Hur: PULS-pass på Friskis. Löpträning. Hopprep innan kickboxnings-pass.

2. Vighet.
Mål: Pannan i knät vid sittande stretch. Tio centimeter från spagat.
Hur: Obligatorisk stretch femton minuter efter minst fyra av fem pass. Stretch en av två träningsfria dagar.

3. Bättre chef.
Mål: Få betyg 90/100 i ledarskap av de anställda.
Hur: Coach-samtal två ggr/månad. Arbeta aktivt med uppföljningarna.

4. Positivt tänkande.
fortsätter från föregående år.
Mål: Bli sedd av den gamla omgivningen som en genuint, ärligt positiv människa.
Hur: Stå för att vara positiv. Arbeta aktivt innan sänggående och innan jag går upp på morgonen med positiva konnotationer och visionboards.


Har du bättre tips för hur jag kan nå mina mål; delge gärna med en liten kommentar. Jag blir glad.

4 kommentarer:

Vida sa...

Vilka bra mål! Glöm inte att belöna och ge dig själv beröm på vägen:) Varje insats räknas. Kul att du använder coaching, visionboard etc. Tror att 2009 kommer att bli ett spännande år för din del.Du kanske ska ha en avstämning då och då hur du ligger till på dina mål.

Stort lycka till och glöm inte att vara nöjd med dig själv precis som du är just nu även om det är bra att sträva framåt.

Liv

Arj sa...

Feedback är framgångsnyckel. Du har rätt (igen).
Har funderat på delmål, men vill ha dem så konkreta som möjligt. Mätbart! och inte upplevelsebaserat.
Tänk vilken tur jag har som har dig också - ett utbildad coach som tar sig tid till att kommentera och komma med ideér. Tack!!!!!

carro sa...

Det var riktigt ambitiöst av dig att sätta upp såna här mål. Både träningsmässigt och i yrkesrollen! Tycker det ser riktigt bra ut och har inte så mycket att tillägga. Ett tips kan vara att varva löpningen, mellan "vanliga" distanspass med intervallpass. Tex backintervaller. Ger grymt bra resultat. Först en lugn uppvärmning i 8-10 min, tex springa 2 km. Försöka hitta en relativt brant backe som du rusar upp i. Lagom lång som tar ca 30-60 sek. Upprepa X 6-10 ggr. Backintervaller tycker jag är riktigt kul faktiskt. Kräk-jobbigt, men det händer lixom nåt när man tränar. Jämfört med att nöta km efter km. Har visserligen sin charm det med, men variation:)

Arj sa...

Carro: Tack för tipset. Har starka minnen från intervallträning på den tiden jag spelade basket och höll på med friidrott. URK!
Men grymt effektivt, som du säger.
Kanske skall ta med mig sonen, så får jag lite sällskap. Jag har ruggigt dålig träningsdisciplin när jag tränar själv. Bedrövlig, rent ut sagt.