fredag 7 maj 2010

Tack och Hedervärt uppdrag

Först och främst: Tack för tips och stöd när det gäller löpningen. Det tycka vara många som upplever samma sak som jag, dvs att det känns väldigt jobbigt i början tills man blir riktigt varm. Bara det kan ju ta en femton minuter. Lösningen ligger väl troligtvis i att värma upp. Jag är bortskämd med Friskis och kickboxning där vi kör tio-femton minuters uppvärmning innan vi kör på allvar. Så får det bli framöver.

Sedan fick jag en fråga idag som jag tar till mig med viss stolthet och ödmjukhet. Jag blir huvudcoach för Korean Kickboxing - mest administrativt arbete, men väldigt roligt att bli tillfrågad. Eller tillfrågad och tillfrågad - det var nog mest ett påstående och jag tog det direkt. DM i Kickboxning står på tur och tävlingen anordnas av Göteborgs Kickboxning. Mina gamla stridskompisar. Det skall bli riktigt roligt att vara med. Vid sidan av, alltså.

onsdag 5 maj 2010

Dåren och andning

Naturligtvis lyckades polisen ta dåren (kan ju inte varit svårt eftersom han var känd i grannskapet och polisen visste var han bodde). Sedan blev han utsläppt efter en dag, på grund av... bristande bevis! Eh? Hela grannskapet såg vad som hände. Bristande bevis?

Sedan en fråga till. Jag var ute och joggade idag. Och känner att det är otroligt jobbigt i början av joggingpasset. Vedervärdigt, rent ut sagt. Jag har svårt att andas och blir andfådd, sådär flämtigt. Väldigt svårt att dra djupa andetag. Och ändå går jag ut väldigt långsamt. Efter några minuter håller jag på att ge upp. Men sedan så vänder det och de sista femton minuterna är helt underbara. Det är ofta så. Tortyr i tio minuter, jobbigt i tio minuter och sedan rena drömmen i slutet.
Varför?

tisdag 4 maj 2010

En dåre.

Jag skulle bara gå ut och pinka av hunden vid elva-tiden igår kväll. En timme senare ligger jag i sängen och försöker förstå vad som hände och hur människor fungerar.
För när jag gick ut hör jag en man stå och gapa vid en lägenhetsdörr. Inga snälla ord. Jag hör honom men ser honom inte, så jag går förbi med hunden för att hon skall kissa. Då ryker första glasrutan till lägenheten. Mer vrål och uttalade hot. Och så klirrar det igen.
Jag springer hem och rotar fram mobilen och ringer 112. Jag får reda på att polisen redan är på väg för flera grannar har redan ringt.
Jag går ut igen och hotelserna ekar över hela området. Glas går sönder. Det skriks mer. Många grannar är ute och alla har ringt polisen.
Det visar sig att det är en tjej med tre barn som bor i lägenheten. Mer skrik. Var fan är polisen? En kompis till dåren som brutit sig in i lägenheten släpar ut dåren med stryptag. Det är då kniven kommer fram. Dåren har en kniv i ena handen och släpar ut tjejen med andra. Kompisen försöker tala honom till rätta och håller fortfarande strypgrepp. Tjejen skriker. Dåren skriker och hotar. Det ser riktigt, riktigt illa ut en stund innan kompisen får honom därifrån. Och var i helvete är polisen?
Kompisen för med sig dåren. Dåren hotar tjejen. Kallar henne "hora". "Jävla fnask". "Får han tag i den andre, då jävlar".
När de försvunnit och lugnet lägrat sig över området och det gått nästan tio minuter till, DÅ kommer polisen. Ja tjena....
Det tog lång tid att somna igår kväll.

söndag 2 maj 2010

Veckans pilates

Här kommer en liten pilatesövning. Den är aningen svårare än de som var innan, men försök.

Lyft ena benet och sedan motsatt hand. Håll i fem sekunder.

Växla ben och hand. Håll fem sekunder. Gör tio repetitioner per ben.

Lycka till!

Filmlördag

Vi har lite olika filmsmak i vår familj: Liiiiteee olika... vilket gör att vi nästan aldrig tittar på film tillsammans och OM vi tittar på film tillsammans blir det oftast någon som går därifrån.
Exempel:
"Ninja Assasins" - Jag och Sebbe tittar, Annelie går.
"Red Riding 1974" - Jag tittar, Sebbe somnar, Annelie hänger inte med i filmen.
"Year One" - Sebbe och Annelie asgarvar, jag somnar.

Tur att man kan hyra tre filmer en vecka hos "hemmakväll."
PS. Ja, det finns naturligtvis ett undantag. "Millenium-trilogin"!