torsdag 4 augusti 2011

Första slaget

Nu äntligen.
Hur länge har jag väntat på detta? Två år, tror jag.
Idag började jag snickra på första delen av Friskis&Svettis Ki-Boxpass. Jag kör detta som ett test, tillsammans med en erfaren ledare (Pernilla) och vi har delar upp passet så att jag kör uppvärmningen och hon kör resten av passet. Främst för att det är den delen jag har svårast för och behöver träna mest på - tillsammans med en ledare.
Kanonupplägg. Och det känns verkligen hur bra som helst - utom att det tar tid, då. Tragglade de första 3 minuterna i 90 minuter innan det kändes bra!
Värre än en filminspelning, ju!

onsdag 3 augusti 2011

Kickboxning

Stack in till Göteborg idag för kickboxning. Sparring på schemat och sparring blev det efter en kort uppvärmning.
Jag känner att stelheten och spänningen börjar släppa - mer nyfikenhet och fightlust än försiktighet. Ett par pass till så börjar det nog släppa ordentligt.

Foten?

Jo. Den känns lite hela tiden. Tills jag missade en spark på thai-mitsen. Det gjorde j-v-l-gt ont fast det gick över efter en stund.
Skumt.

Snart lyssnar jag på Jonna och tar mig till en läkare.

söndag 31 juli 2011

Maxningen

Den nyfikne undrar hur det gick med maxningen på skivstångspasset idag?

40 kg på stången + stången som väger 3(?) kg.
Låter inte mycket, men det såg skräckinjagande ut. Och det är mycket med tanke på antalet repetitioner. Jag skulle tippa på att vi gör ca 50-60 st på varje muskelgrupp. Utan vila!

Benen gick utan problem (smala knäböj, vanliga, breda och sedan med ena benet på brädan).
Ryggen också okej (rodd-drag, marklyft och kombination av ryggdrag och marklyft).
Sedan kom bänkpressen med 3*18 rep m situps som vila mellan seten. Där dog jag!

När vi skulle ta av vikter för att köra axlar/armar skakade jag i hela kroppen och hjärtat slog som en stånghammare. Resten av passet körde jag på normalvikter och illamående.

Fy fan, vilken vägg jag sprang in i.

MEN!

NU känns det bra!!!

Maxning

Tog ett varv runt Ytterby igår kväll.
4,3 km på 30 minuter, fast då ingick uppvärmning och nerjogg. Så det var lite tempo dessemellan och det gick väl som väntat. Det smärtade i foten, men det försvann efter en liten stund. Jag kände mig lätt i steget någon kilometer, sedan blev det jättetungt. Sedan jättelätt. Sedan jättetungt.
Nå. Överlag okej.

Idag laddar jag för juli månads sista skivstångspass. Mentalt förberedd på att lasta på ruskiga mängder för att maxa. Maxa ordentligt.

Men innan det: stranden, grillning och lite annat smått och gott.