fredag 21 oktober 2011

Hjävla hjärna!

Min hjärna luras!
Min hjärna hade övertalat mig att köra intervallöpning idag efter jobbet. Närmare bestämt 5 st ggr 1 km.
Nå.
Jag kan väl säga så här. Jag är lite besviken på min hjärna som helt plötsligt överger mig när passet precis drar igång. Den börjar tjata om att "du inte orkar", "du tycker detta är för jobbigt", "du har ont i magen" och "du tycker inte att detta är roligt". WTF???

Det blev (trots allt) en lättare uppjogg och sedan 4 * 1 km i 6-5:30 -6-5:30-tempo. Sedan nerjogg i 2 km. Det var då jag förstod att min hjärna gärna skojar med mig. För nerjoggen gick i 6-minuterstempo och då var jag inte ens andfådd. WTF???!!???

onsdag 19 oktober 2011

Löpar-nerven

Det har börjat suga i min löparnerv igen. Jag har lyckats avverka tre (3!) löppass på tre (3!) veckor, vilket är ett "grande recorde" för mig, åtminstone sedan jag skadade foten i augusti.
Nu har jag funderat på ett löparpass igen - och hjärnan min sade:
-"Fredag, min käre vän, fredag kommer att vara en fin löpardag för dig"
Och man skall ju inte bråka med sin hjärna, så fredag blir det.

Hjärnan har dessutom övertygat mig att jag skall köra ett intervall-pass som är uppbyggt på följande sätt:
2 km uppjogg
1 km * 5 i tröskelfart
2 km nerjogg

Det ser ju bra ut på pappret, men frågan är vad min tröskelfart är? Detta har min hjärna inte yppat ett ord om. Undrar om jag skall våga mig på ett 5-minuters-tempo?

Hmmmm... saker som tål att tänkas på.
Eller hur, hjärnan?

tisdag 18 oktober 2011

Från seeeeeg till - kapaow!

Det är verkligen underligt.

Från att ha varit närmast deppad, vemodig, nedstämd och fruktansvärt trött på allt - jag funderade faktiskt på att skita i kickboxningen ända fram tills jag steg ur bilen utanför träningen, så vänder det på en femöring.
Full av energi, urstark, toppenkondis och jag kör en hyfsad tuff uppvärmning med gänget. Jag är pigg och pedagogisk med nybörjarna, lite fyrkantig i sparringen men verkligen med full fart framåt, urstark (igen) i fysen... ja, allt bara flöt på.

Hur kan DET vara möjligt? Jag börjar nästan misstänka att jag är schizofren.

måndag 17 oktober 2011

Seeeeeeeg...

Uj och uff.
Så seg som jag är i kroppen idag var det längesedan jag var. Kom knappt framåt på cykeln imorse och orkade inte sitta i den lättaste uppförsbacken. Jag har fullt med mjölksyra i benen och jag tror den kommer från löpbandet i lördags.
Vila och mat borde väl hjälpa, eller?

söndag 16 oktober 2011

Mys!

När man har tränat hårt, behöver man lite mys....