lördag 27 december 2008

Finaste priset...

fick jag av en av mina absoluta favoritbloggare, nämligen Vida med motiveringen "För att han med sin träningsglädje, livslust och sin vilja att fortsätta utvecklas inspirerar. Han delar min kärlek till kickboxningen som så många har så svårt att förstå". Tack så mycket, jag bockar och bugar och skickar priset vidare.

Reglerna för de som vill:
- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Magda Gad: för den inspiration du ger med din brutala och skoningslösa träningsvilja. Den får mig att inse att det alltid finns en nivå till i träningen.
Carro: har gett envisheten ett ansikte. Finurliga tips och nyttiga råd om allt som rör träning. Har fått mig att börja fundera på det otänkbara: löpning....
MammaMelissa: Fått mig att få perspektiv i tillvaron genom att dela med sig av sina erfarenheter och stora tragedi. Distans och stor närvaro på en och samma gång.
Fullkornsfia: visar hela tiden att nytta och nöje visst går att förena. Gudomlig rödbetssallad och julgodiset... mmmmmm
Pain is just weakness...: skapar självdistans till träningen och sig själv. Smart, återhållsam, frossande och plockar upp de små godbitarna ur verkligheten.

Jag skriver en rad i era bloggar, ni härliga, underbara, inspirerande, envisa och kloka människor. Tack för att ni finns...

fredag 26 december 2008

Förkylningar, julmat och ...

Min favorit...

Bland julbordets alla delikatesser är i tio fall av tio Janssons frestelse och SILLSALLAD. Denna underbara, härliga, saftiga och alldeles underbara röra av rödbetor, lök, sill, potatis, ättiksgurka och ägg kan jag äta till det kommer ut ur både öron och... nä, det blir otrevligt.

Egentillverkad även i år - och fantastiskt god om jag får säga det själv... och det gör jag ju.Förkylningen efter tisdagens naprapatbesök var dock hemsk på julafton. Förtog en del av de mest finkänsliga smaklökarna men allt på bordet var ändå gott. Och förkylningen mattades av tillräckligt för att jag skulle våga mig på ett medelpass på Friskis idag... vilket gick betydligt bättre än jag hade trott. Riktigt pigg, faktiskt.

Inte klokt vad lite vila och mat kan göra för energidepåerna.Ha en fortsatt trevlig jul, alla blogglovers!

tisdag 23 december 2008

Stelare nacke

Jaha...
Min kära naprapat suckar när hon ser mig. Idag blev det elbehandling, massage, lite knäckning, mer massage, knäckning och stretch. Jag skulle önska att en sådan behandling fick mitt huvud att kunna snurra runt på halsen.
Icke!
-"Hur är det efter helgen?", frågar naprapaten.
-"Jo, jag jobbar 29-30" svarar jag.
-"Du, jag ringer dig och kollar hur det är med din nacke. Men du får nog komma tillbaka igen."
SUCK
Dessutom snörförkyld. Jag som skulle träna så mycket nu i helgen/helgerna. Argh!

Jag har bestämt mig för att göra iordning min visionboard istället - så att något positivt kommer ut ur denna helg mer än materiella ting och mat i överflöd. Titta gärna in hos en av mina favoritbloggare för att läsa om visionboard...

måndag 22 december 2008

Julkort, julkort och stelnacke...

Imorgon skall jag till favoritnaprapaten och rätta till min nacke. Besök två av tre. Kickboxning, cykling och massor av julkortsortering har ställt till det för min nacke/axlar.
Jag var på Hälso-offensiven första gången förra veckan. Förstod på naprapatens ansiktutryck att det var i grevens tid som jag kom = alldeles för sent (som vanligt).
Låsningar hela vägen längst vänstersidan och en hel del på höger. Ajajajaj, vad det gör ont när hon petar, vrider och ledar upp.
Konstigt ändå hur snabbt man vänjer sig vid ett sjukdomstillstånd. Det var helt naturligt att jag inte kunde vrida på skallen mer än 45 grader åt vänster. Det är ju bara att vrida kroppen så är problemet löst!

Lyssna på kroppen? Nja.

Förresten! Om du skulle få önska dig vad som helst av tomten, just nu. Vad skulle det vara?

söndag 21 december 2008

Avslutning 2

Kungälvs stolta Koreanska kickboxare!!!

Och så var det dags att avsluta kickboxningen för detta år. Tre veckors uppehåll med mat och utan blåmärken, blodiga smalben, blåtiror, svullna underarmar och ännu mer blåmärken. Suck!Kommer sakna gänget.

Sparring - det är jag som är i den röda tröjan. Kolla garden!

Bossabom säger att man skall härdas. Slag mot lårens nervcentra är härdning. Det gör ont. Fast skönt på något underligt sätt. Knäppt? Ja, troligtvis.

Undrar varför jag blundar. Rädd för kameran, kanske. Hyfsad teknik annars. Bara följa upp med en högerspark så är ronden klar.