fredag 12 augusti 2011

Saker som för en att "Ahhh"

Jag summerar en fin vecka - eller rättare sagt, (ur träningssynvinkel) fem fina dagar:

Dryga 3 timmar sparring på Göteborgs sommarträning...
Knappa 10 timmar nötande på Friskis...
Summa: 13 timmars träning på fem dagar.

Och nu, när jag sitter här på fredagen är jag inte ens särskilt sliten utan mer hungrig och nöjd. Solen skiner, jag har städat lägenheten och är bara så nöjd att det inte känns sant.
Nöjd med kickboxningen där krampen släppte i onsdags (okej - jag tappar fortfarande garden, men jag är medveten om det iaf).
Nöjd med Friskis och uppvärmningen till Ki-Boxen som är färdig och sitter riktigt bra.

Och nöjd med att jag tar mig den lyxen att sitta ner och vara nöjd - med mig själv, min träning och just nu, med livet i övrigt.

onsdag 10 augusti 2011

måndag 8 augusti 2011

Ont skall med ont fördrivas!

Eller rättare sagt: Ont skall med gott fördrivas.
Jag firade första sysslolösa semesterdagen med ett dubbelpass - först två timmar på Friskis där jag tragglade uppvärmningen till Ki-Boxen och hann färdigt den. Ringde Pernilla (som jag skall köra passet med) och bestämde tid med henne på onsdag för att hon skall få komma med tips och korrigeringar. Det behövs!!

Hem och äta och sedan ner till Göteborgs kickboxning för sparringträningen. Det märktes att semestrarna börjar ta slut för det var en hel del folk där. Muy Thai höll i passet så det blev lite blandad konfekt, med 3-minutersronder rakt igenom. Jag kände av passet på förmiddagen och de sista fyra ronderna gjorde jag inte mycket nytta, mer än att bjuda mina motståndare på fina luckor.
Kvällens kommentar var väl:
-Men oj, gick det bra? Den sparken var ju varken hård eller snabb
-Nä. Jag vet. Men jag får ju skylla mig själv om jag har garden nere vid knäna.
-Jojo, visst är det så. Skall vi köra?
-Kör på.
Eller något i den stilen. Killen såg faktiskt chockad ut när han träffat mig rakt på kindbenet med en hög spark. Men som sagt - går man och dinglar med armarna vid knävecken så får man garanterat smäll!

Men foten då?
Jag är säker på att det är hälsporre. Smärtan försvinner när jag tejpar upp den hårt och kommer tillbaka när jag tar bort tejpen igen. Den sitter precis på insidan av hälen mot hålfoten till, och jag kan säga att efter dagens genomkörare så känns det knappt längre.
Med andra ord: Ont skall med gott fördrivas... det gäller både skador, kass gard och regniga semesterdagar!!

söndag 7 augusti 2011

Semester

Två veckor, faktiskt.

Underligt, men det känns lite som om det kvittar, faktiskt.
Det är så mycket semester i luften runt sommaren från alla; hur man längtar efter den, vad man skall göra, vädret, vad man gjort eller skulle gjort och den ständigt närvarande ångesten över att semestern skall ta slut: ångesten över att jobbet skall börja igen, hur mycket man gått upp i vikt och att man druckit för mycket och att man gjort för lite... och att sommaren snart är slut - "nu börjar vi närma oss de mörka tiderna".

Men allvarligt: jag trivs nog rätt bra med att jobba. Också. Och jag försöker ta sommaren för vad den skall vara - en årstid med sina unika behag, liksom de andra årstiderna har sina. Njuta av solen, skuggan, torkan, regnet, svalkan och hettan - av att vilja bada och att inte vilja bada, att vara inomhus och utomhus... jobba och vara ledig.

En av livets alla länkar.