lördag 27 mars 2010

Torka

Oj vad tiden går. Jag har inte skrivit på tre dagar - grande catastoficco!
Ärligt så har det inte hänt speciellt spännande saker sedan ett par dagar tillbaka, men jag missar ju så mycket av det du gjort under tiden.

Idag blir det ett inlägg till skulle jag tro - jag skall till Borås F&S för att testa nya pass: Inddor walking och cirkelgym. Zumba finns också att testa, men det finns liksom gränser även för en rysk.
Hursomhelst så skall kameran med: och uppdatering kommer.

tisdag 23 mars 2010

Leka gonggong

Jag fick sitta och leka gonggong på träningen idag.
Halvminutsronder. En står i mitten, fem står runt omkring. En och en går man in i "cirkeln".
Den i mitten får endast använda slag, den andre endast sparkar. Ronderna är 30 sekunder utan vila mellan, tills alla varit inne i "cirkeln" och sedan ställer sig näste i mitten.
Det var roligt att vara gonggong. Och puscha, coacha, heja på.
Tills alla var klara. Och svettiga. Och lite blodiga. Och jag bara sitter och flinar och njuter. Då en av killarna kommer fram och viskar:
-"Fy fa-a-a-n vad jag väntar på den dagen då du kan vara med igen."

"Oooopsss... hehe"

måndag 22 mars 2010

Lugn och fin...

...symaskin.
Jag tog med mig pulsklockan till medelpasset idag, bara för att kolla och stämma av pulsen.
Toppade på 172 (ajaj). Medelpulsen var 119 (applåd)
Jag tryckte till ett par gånger, då pulsen gick upp, men det varade aldrig längre än 30 sekunder (tre tillfällen). Vid de tillfällena låg jag på cirka 70% av max, och pulsen rasade ner till 120 jäkligt fort (10 sek), så det var väl ändå okej, tycker jag.
Det blir ju verkligen ett medelpass och det skall Pia ha kred för. Det måste vara svårt att bygga pass som inte blir för jobbiga, svårare än att bygga tuffa pass.
Kontentan blir att jag kanske bör vifta mindre med armarna över huvudet och inte trycka på i löpmomentet - då är passet inga problem för mig att köra.
Hmmm... Kanske kan bli Friskisledare ändå?

söndag 21 mars 2010

Veckans pilates

Här kommer nummer två bland mina Pilatesfavoriter. Nummer ett ligger här. Övningen kan utföras i 3 set på vardera 1 minut. Vila 15 sekunder mellan seten.
Börja i armhävningsposition, med fötterna på Pilatesbollen. Ju längre ut på foten du har Pilatesbollen, desto större effekt på bålstyrkan.

Rulla ihop dig, genom att "dra" in knäna så långt in mot bröstkorgen som möjligt. Gör övningen tämligen långsamt, så att du behåller kontrollen och anspänningen i bålmuskulaturen.