lördag 10 juli 2010

Saker som får N att "Ahh..."

Åka ut till stranden efter jobbet, helst vid 18-tiden. Bara en solstol, handduk och badbrallor. En kvällstidning. Hoppa i det riktigt ljumma vattnet, simma några minuter, gå upp och sätta sig i solen med tidningen.

Barnen i vattnet, lagom varmt, meningslösa artiklar och ja-a-adå. Axlarna åker sakta men säkert ner och det är bara så underbart skönt att leva.

torsdag 8 juli 2010

Revanch!

Igår sprang (öh.. släpade?) jag från jobbet. 6 km på 45 minuter. Det var ren pest.
Idag sprang jag till jobbet efter att ha lämnat Sofia på fritis.

Hoppsan!
5 km på 24 minuter.

onsdag 7 juli 2010

Tvärstopp

Jag skulle springa hem från jobbet idag.
Konstigt.
Det tog tvärstopp. Efter 500 meter.
Jag gick och småjoggade resten av vägen.

Nåja. Imorgon springer jag till jobbet istället. Det kanske är bättre?

tisdag 6 juli 2010

Myggjagare

En fördel med att INTE vara i torpet är att antalet mygg/knottbett minskar med en sådär 2000%.

måndag 5 juli 2010

Ett löfte gick i uppfyllelse

Ungefär för fem år sedan så lovade jag mig själv att jag skulle springa upp till "Klättvika" och tillbaka under sommarsemestern. Det är inte jättelångt att springa (1,5 mil t.o.r.), men vägen!
När du startar vid vårt torp så går det uppåt. Inte mycket men tillräckligt. Sedan planar det ut och sedan på nytt uppåt. Och uppåt. Och uppåt. Utav de 7,5 km upp till Klättvika är det nog 5,5 km uppförsbacke. Brant blandat med svagt. Men uppför går det.

Denna sommar så klarade jag utmaningen och genomförde löpningen! T.o.r. med en liten paus för ett par bilder och vattendrickande.

Snacka om att jag är nöjd. Även med tiden för jag ramlade in på ca 1:45 (med uppjogg/nedjogg och vattenpaus). Gud vad skönt!

Här startar jag. Den första fina lutningen på ca 450 meter. Lugnt och fint.


Andningspaus vid ett litet badställe nästan exakt 5 km från start. Lite längre upp ligger ett stort kanotcenter och en brunn som du kan dricka ur.


Framme (halvvägs). Utsikten från Klättvika. Fick inte riktigt med stupet ner till Stora Glasjön. Men det är riktigt brant! Behöver jag berätta att jag körde en liten "Rocky Balboa-dans" när jag var på toppen?