måndag 5 juli 2010

Ett löfte gick i uppfyllelse

Ungefär för fem år sedan så lovade jag mig själv att jag skulle springa upp till "Klättvika" och tillbaka under sommarsemestern. Det är inte jättelångt att springa (1,5 mil t.o.r.), men vägen!
När du startar vid vårt torp så går det uppåt. Inte mycket men tillräckligt. Sedan planar det ut och sedan på nytt uppåt. Och uppåt. Och uppåt. Utav de 7,5 km upp till Klättvika är det nog 5,5 km uppförsbacke. Brant blandat med svagt. Men uppför går det.

Denna sommar så klarade jag utmaningen och genomförde löpningen! T.o.r. med en liten paus för ett par bilder och vattendrickande.

Snacka om att jag är nöjd. Även med tiden för jag ramlade in på ca 1:45 (med uppjogg/nedjogg och vattenpaus). Gud vad skönt!

Här startar jag. Den första fina lutningen på ca 450 meter. Lugnt och fint.


Andningspaus vid ett litet badställe nästan exakt 5 km från start. Lite längre upp ligger ett stort kanotcenter och en brunn som du kan dricka ur.


Framme (halvvägs). Utsikten från Klättvika. Fick inte riktigt med stupet ner till Stora Glasjön. Men det är riktigt brant! Behöver jag berätta att jag körde en liten "Rocky Balboa-dans" när jag var på toppen?

8 kommentarer:

Huskatt sa...

haha, klart värt en dans !
Ärligt, snyggt jobbat!

Piratfarsan sa...

Härligt kämpat... Ser väldigt fint ut där..

fartfylld! sa...

Vilken kanonlöpning! Du måste ju hållit rätt bra fart med om du sprang på 1.45 inkl pauser? Och för vem är 1.5 mil rätt kort, så pratar ju bara ultralöpare :) medelsvensson fixar ju inte ens en mil.

Suzan sa...

wow! grymt!

Andrej sa...

Huskatt: Tack. Hoppas du mår bättre!
Piratfarsan: Det ÄR fint. Funderade ett tag på en blogglöparträff där uppe.
Fartfylld: Haha. Touché!
Suzan: Tack!

carro sa...

Snyggt jobbat. Ja då var du allt värd en Rockey-dans:). Kanske läge att lova sig själv att genomföra det fler gånger nu då:)

Magdalena sa...

Bra jobbat!

BoelMaria sa...

Kul att kunna uppfylla sådana mål! Och jag instämmer med andra inlägg; vilken otroligt vacker väg (frågan är dock om jag hade kunnat koncentrera mig på utsikten överhuvudtaget med den lutningen...).