lördag 4 september 2010

Rätt svar!

"Kattskrället" *blink* gissade rätt!!!

Det har öppnat en jujutsuklubb i stora, stora Ytterby. Instruktörerna är drillade i brasiliansk jujutsu, så sonen tände på alla cylindrar. Helst efter besöket, då det visade sig inte vara så många erfarna kampsportare, utan en lagom blandning av nytt och erfaret.
Det dunsade i mattorna, myspyskramar med armlås och allt annat som hör till. Det passar extra bra eftersom sonen börjat snegla mot MMA.

Om någon mot förmodan inte vet vad Bjj är, saxar jag ut Wikipedia:
"BJJ består till största delen markkamp, det vill säga brottning med lås och strypningar (submissions), eller newaza, men inkluderar även nedtagningar. Stilen innehåller inga typer av slag eller sparkar, även om den effektivt kan användas i kombination med dessa. Väl på marken handlar det om att få en fördelaktig kontrollposition på din motståndare, varifrån du kan genomföra ett ledlås eller en strypning. I ett underläge försöker du återta en kontrollposition eller nå en mer neutral position. Vanliga positioner är side control, mount, guard och back mount"

Och slänger med en exempelfilm:


Men nu är ju också frågan: Skall "farsgubben" verkligen våga hänga på?

fredag 3 september 2010

Ledtråd

Det är ju nästan ingen som är nyfiken på vårt studiebesök, ju.
Nåja.
Fem ledtrådar:Nu då?

torsdag 2 september 2010

Studiebesök

Vad är det man säger?
"Det är aldrig för sent för gamla hundar att lära sig sitta"???

Idag var jag och sonen på besök för att kolla in något nytt i Ytterby: Sonen skall börja, bestämde han rätt omgående. Men han trodde inte att det var något för farsgubben, eftersom jag har "kass axel, kassa knän och kass rygg".
Fan tro´t.

onsdag 1 september 2010

Tårögd

Jag var bara tvungen att stanna när jag var på väg till jobbet idag. Tänk vad man missar mycket när man kör bil iställer för att gå/cykla/jogga:

måndag 30 augusti 2010

Summering

Konsekvensanalys av Cirkelfys:

1. Utfall med fyrakiloshantlar ger träningsvärk.
2. Grodhopp ger träningsvärk
3. Knäböj på Bosuboll ger träningsvärk.

Jag kanske hoppar skivstången ikväll.

söndag 29 augusti 2010

Höstpremiär

Ja, där var den överstökad:
Premiären på cirkelfysen.
Det gick äckligt bra, alla tre varven, men jag höll igen aningen i de värsta konditionsstationerna och jag tog inte de tyngsta vikterna.
Men helt klart godkänt och en bra känsla i kroppen efteråt.

Får se hur det känns imorgon...