lördag 11 oktober 2008

Ljus och skratt i Alingsås

Vi har varit på konferens i Alingsås torsdag och fredag. Två höjdpunkter: en inspirationsföreläsning av Christer Olsson om personal och personlig utveckling samt en ljusvandring på kvällen.
Christer Olsson var bland det bästa jag har hört: Jag skrattade så att tårarna rann ena minuten och blev djupt allvarlig andra. Jag har nog aldrig lyssnat så koncentrerat i två timmar som jag gjorde då. Jag bryr mig inte om att försöka mig på att återberätta vad han pratade om, men känslan han gav var obeskrivlig. Enkelt, roligt och mycket tankeväckande. Vissa saker har jag redan börjat arbeta med: se möjligheter och det positiva. Arbeta med att vara artig och vänlig, framför allt mot dem som är oartiga och ovänliga. Respektera och lyssna på andra på ett ärligt och uppriktigt sätt. Arbeta med det som jag är bra på, hålla det som jag inte är bra på, på en hygieniskt godkänd nivå. Tack för den föreläsningen!!!!
Och sedan även ljusvandringen i Alingsås. Bor du i närheten kan jag rekommendera detta Ett flertal konstnärer som ljussatt staden i olika sammanhang för att skapa känslor av rum, ljus och ja, allmän eftertänksamhet. Önskar verkligen att jag ägde en bättre kamera, men håll till godo med de bilder jag tagit.

Eldfors - ljusslingor i rött vid ett vattenfall

En parkering, byggd som ett vardagsrum.

tisdag 7 oktober 2008

Nypremiär med kick


Idag var det dags för nästa steg i rehaben: kickboxning fullt ut, med sparkar och sparring. Körde ju ett medelpass på Vär(l)dens prat i söndags och sedan testade jag Linas medelpass på Friskis i Kungälv igår.
Knät kändes okej. Det "fastnar" ibland, liksom hakar upp sig, men det "lossnar" lika snabbt. Svullnaden obetydlig. Så idag var det bara att ta ett djupt andetag och köra på:Flera nya dök upp på träningen. Jätteroligt med nya ansikten, både äldre och yngre. Fast det var ju detta med uppvärming Jag är jättenoga med uppvärming - det har jag antagligen fått från Friskis där uppvärmingen är ca en kvart, med tänjningar inlagda. Idag var det Wifak som höll i kickboxningen, så vi började med "jage" - två lag som står i varsitt hörn av salen och sedan springer en och en runt och försöker nå den andre. Fullt ös, medvetslös, om man säger så.Min kropp är inte riktigt byggd för det (längre) - men det gick trots det bra. Sedan var det slagkombinationer, slag- och stegkombinationer, slag- och sparkkombinationer mot mitzor och sedan - jaaaaaa.... sparring med semikontakt.Grymt, jobbigt, länge och konditionen jag har ligger någon annanstans än i sparringen. Att det kan vara så jobbigt att slå och hålla garden uppe samtidigt som man rör sig. Otroligt skönt ändå.
Och liksom på Friskis - jag går hem från träningen med ett fånigt leende på läpparna.

Sebastian sparras mot sin träningskompis Jonathan i Taekwon-do. Och jag får ännu ett tillfälle till en pratstund med Jontes föräldrar. Tack Elisabeth och Roine för att ni är så mysiga och omtänksamma!

söndag 5 oktober 2008

Transpiration och inspiration

Idag genomfördes den efterlängtade inspirationsdagen för Friskis&Svettis-värdar, Vär(l)dens prat.
Mycket trevlig och inspirerande dag om vår filosofi, vision och vårt sätt att arbeta gentemot våra medlemmar (och oss själva). Vad krävs av en värd? Vad kommer krävas av oss i fortsättningen? Tack och lov var vi inte överens. Det ger ju utrymme för ifrågasättande, stimulans och ett bevis för att vi inte stelnat i våra former att arbeta.
Några saker är vi rörande överens om:
Vi är positiva, vi ler när vi tänker på träning, alla är välkomna, vi är tillgängliga. Vi har ett enormt utbud från barn till senior.

Jag har definitiv fått mer kött på benen i mitt värdskap och en klar kick framåt - det skall bli roligt att fotsätta som värd: helt klart!!

Och Johan från Falköping som var med och höll i denna dag: tack för passet du körde med oss. Kanonkul och riktigt svettigt!! Transpiration och inspiration, glädje och eftertanke. Tänk att så mycket kan få plats i ett enda varumärke!