lördag 26 september 2009

Recept

Rysken missade träningen i fredags. Min svärfar hade fått en stroke ("Det läcker i hôvvet" hade han sagt till min sambo när han var på väg till SU - snacka om att ha humorn i behåll) och nu när han mådde lite bättre var vi och hälsade på honom på sjukhuset. Självklar prioritering, naturligtvis. Men det medförde bland annat att det pirrade ordentligt i kroppen idag när jag värdade på Friskis på morgonen. Jag beslöt att testa kroppen och det mentala. Receptet följer nedan. Observera att övningarna i crossfit skall genomföras utan vila mellan seten, alltså blir det 90 repetitioner i sträck/övning. Helst skall övningen utföras på under fyra minuter.

Uppvärmning - 10 minuter rodd (2 km)
Frivändningar + knäböj (21+15+9 rep.)
Hanteldrag+axelpress (21+15+9 rep.)
Dip+chins (21+15+9 rep.)
Benlyft (80 rep - 20 m. bägge knäna upp, 20 m. växelvis knä, 20 m. vridning, 20 m. växelvis)
Situps (80 rep - 20*4 på lutad bänk med händerna vid kinderna och varje rep avslutas med ett höger-vänsterslag)
Nedvarvning - 10 min rodd (2 km)
10 min strech
1 Gainomax + 1 sportdryck

Schack matt!

torsdag 24 september 2009

En Snork.

Jag blir alltid både inspirerad och imponerad av Snorkfrökens löparförmåga. Och sätt att utnyttja tiden till träning, bland annat genom transportlöpningar till och från arbetet.
Visst. Jag cyklar varje dag de ca sex km till jobbet och hem igen. Men det är ändå stor skillnad mot att springa (hrm. I mitt fall - jogga).
Och eftersom hon envisas med att undanröja alla eventuella undanflykter så gick jag nu så långt att jag gjort en halv transportlöpning. Jag cyklade till jobbet, och joggade sedan hem. Imorgon joggar jag till jobbet, och cyklar sedan hem.
Dvs en halv Snorkfröken.
Dvs en Snork.

tisdag 22 september 2009

Fullert upp

Det blir lite sporadiskt med inlägg ibland. Särskilt på måndagar, när jag faktiskt inte orkar skriva något. Cyklar hemifrån vid halv sex och är på jobbet från 06:00 till 15:45, cyklar direkt till Friskis där jag förbereder cirkelfysen fram till halv fem (plockar fram pilatesbollar, stepbrädor, fria vikter, preparerar skivstänger och lite annat smått och gott.
Sedan incheckning till medelpasset som går av stapeln klockan fem - incheckning består av att jag är mitt naturliga, charmiga jag (haha) - hälsar välkommen, småpratar och skojar lite med motionärerna, hjälper dem med nya månadskort eller annat. Sedan kör vi passet och jag hjälper Pia så gott jag kan med musik, tjo och tjim, pepp för att det skall bli ett så bra pass som möjligt. Passet avslutas med lite information från föreningen och snabbsopning av golvet (torka bort både svett och smuts). Snabbt ut för att byta t-shirt och snabbt in för att fortsätta på nästa pass som är cirkelfysen.
Där är rollen mer aktiv, eftersom jag deltar i en av grupperna som går från station till station. Pepp. Korrigeringar. Mera pepp. "Ta iiiiii" och det gäller naturligtvis att föregå med bästa exemplet själv. När stretchen tar vid så plockar vi undan alla redskap. Salen skall var klar innan klockan sju, då nästa pass tar vid. Tack och lov är vi minst två värdar på cirkelfysen, annars ahde det nog blivit jäktigt.
Lite snack med ledarna efter passet medan jag trycker i mig en Gainomax OCH en banan (vaddå inte kunna äta kakan och ha den kvar!) och sedan cykel hem. Hemma vid halv åtta. MAAAAAT!!!
Dusch. Soffan.
Blogg?
Näää...
Zzzzzzz zzzzzzzzzzz zzzzzzzz

söndag 20 september 2009

JAaaa....nääÄÄ!

Äntligen. Äntligen, äntligen, äntligen!

Äntligen kom brevet från Sahlgrenska Sjukhuset - denna jättekoloss av sjukvård, som skall ha spetskompetens inom allt som kan tänkas. Och idrottsfysiologer! Specialister inom hjärtsjukdomar och idrott.
Äntligen får jag en tid till denne specialist som tillsammans med mig kan gå igenom mitt träningsprogram och hjälpa mig till att träna rätt. Och som KANSKE kan ge tummen upp för att tävla i kickboxning. Åtminstone i LC.
Jag öppnar kuvertet. River sönder det för att få fram brevet. Och vad står det?
"Välkommen på ultraljudsundersökning av hjärtat"
män va f-n?! Jag har ju redan gjort detta. För kanske fem månader sedan.

Usch vad tråkigt. Blä! Imorgon är det jag som ringer och frågar varför ultraljudet från Kungälvs sjukhus inte duger.