onsdag 4 november 2009

Gravid?

Nu har det äntligen slutat blöda efter måndagens mindre trevliga besök hos läkaren på dagoperation.
Det innebär alltså att jag är gravid?

Skämt åsido. Det finns inget som kan ta bort vare sig ångest eller (mindre lustfylld) smärta så bra som tuffa pass. I tisdags blev det Korean Kickboxing och idag Gbg Kickboxning. Mycket sparring i tisdags, vilket var kul. Nu har jag till och med börjat få till blockeringarna mot lowkicks. Dessvärre sparrades jag mot två stycken som inte hade smalbensskydd, så det blev ju lite ömt. Men det fick mig att glömma underlivet och det som molde på där. Körde fyra (tror jag) ronder på tre minuter och var fräsch efteråt. Lätt motstånd visserligen men jag håller mig fortfarande avslappnad och lätt och det hjälper.
GBG Kickboxning idag var en annan femma. Tortyrfys. Gör-skoj med andra ord. Vi körde växelvis sparkar (hö-vä om vartannat) i 120 - 60 - 30 sekunder och sedan raka slag på samma tid. Jag hade turen att vara "udda" så jag körde mot säcken istället. Och slapp den vilan de andra fick när man håller mittsarna. RÄTT slut i kroppen. Och DET är skönt :-)

Jo, en annan rolig grej. En av min sambos barndomskompisar var på besök hos oss i tisdags kväll. Träffades lite hastigt innan jag skulle iväg till träningen och fick höra av henne att hon följer min blogg. Och så säger hon att den är väldigt inspirerande och fått henne att börja träna fyra ggr i veckan. Snacka om kick!
Tack!!! (För jag glömde nog tacka dig av ren förvåning). Så jag skriver det en gång till:
TACK :-)

tisdag 3 november 2009

Menstruation

Ja, du läste rätt.
Jag var på Kungälvs sjukhus i måndags (ovanligt, väldigt ovanligt). Närmare bestämt hos urologen, dagoperation. Anledningen till besöker var att kontrollera urinblåsan för att se om det finns något i den som skapar dessa ideliga urinvägsinfektioner.
Jag traskar in glad i hågen. Jag hade glömt bort mina fyra frågor denna morgon och tänkte att dem tar jag när jag ligger och slappar på britsen inne på avdelningen. Ojoj.
Började ana småugglor i mossen när jag klev in i salen och såg en... gynekologstol. Ingen bra känsla.
-"Hoppa upp och sätt dig långt ut på kanten och lägg upp benen" sade en av sköterskorna. Jag gjorde som hon sade, och fick benen fastspända i stolen. Sedan gick det åt mycket energi att tänka på annat medan en sköterska tvättade mina intima delar. Hmm...
-"Nu bedövar jag med en gel. Det kan kännas lite obehagligt, men jag måste spruta in gélen i ..." och det var helt okej ändå. Började så smått slappna av när sköterskan lägger något tungt på magen. Jag tittar upp och ner på min mage. Det kändes INTE bra att se det rostfria, minst fyrtio centimeter långa och fem millimeter tjocka, röret med en liten lampa i ena änden.
-"Läkaren kommer snart" säger sköterskan. "Du kan känna obehag när röret skall in, speciellt när han skall förbi prostatan. Men det går säker bra"
Och det var då jag anade de stora ugglorna i mossen. När hon nästan lite urskuldrande lade till:
-"Fast det är ju såklart lätt för mig att säga"
Jag kan säga så här: Det var INTE en behaglig upplevelse. Och jag har HÖG smärttröskel.

-"Det kan komma att blöda lite" säger sköterskan efteråt. Du skall få ett litet skydd att stoppa i kalsongen. "Drick mycket vatten för att rensa ut blodet ordentligt."
Jag skojar inte med dig som läser nu. Men jag satt i omklädningsrummet efteråt, med kalsongbindan i ena handen och torkade tårarna ur ögonen. Och det formligen forsade blod. Rena rama menstruationen. Bindan blodade igenom på två timmar. Fick använda toapapper under resten av dagen. Det var inte något höjdare att kissa heller, för den delen.
Nu när jag skriver detta har det gått ett och ett halv dygn. Och jag är fortfarande öm i underlivet och upp i urinblåsan.
Om läkaren hittade något?
Nä. Ingenting.
Tack!

söndag 1 november 2009

Onda ögat

Det onda ögat är klart på bättringsvägen. Ögondroppar och salva verkar kanon och det är bara att försöka komma ihåg det täta droppandet som blir knixigt, nu när ögat inte gör lika ont längre.
Körde cirkelfys igår på Friskis - hantellyften i plankanposition var fruktansvärd och jag fick gå ner på knä sista omgången, varpå ledaren Kicki naturligtvis högt och tydligt gapar ut detta faktum över hela gympasalen med alla sextio motionärer. Snacka om att jag satt en standard för mig själv.
Sedan var det kräftskiva! Jaja, du läste rätt. Vi hade kräftskiva igår - det gäller att inte hänga upp sig på traditioner när det gäller godsaker som kräftor. Sedan är det praktiskt för då kunde vi planera julafton tillsammans med släktingarna som var med. Annars är det väl inte så ofta att vi planerar julafton på en kräftskiva, direkt.
Nu packar jag trunken och sticker iväg till kickboxningen. Hålla garden gäller som motto idag. Ialla fall vänstergarden. Vill INTE ha en smäll i vänsterögat idag. INTE!