lördag 17 oktober 2009

Fyra frågor...

...som du kan ställa dig det första du gör på morgonen. Receptet kommer från en utvecklingscoach som heter Anders Haglund, och som jag lyssnade till i fredags:
  1. Mitt bästa minne?
  2. Vad är jag glad över i mitt liv?
  3. Vad är jag tacksam för i mitt liv?
  4. Hur kan jag göra denna dag rolig för mig själv och de som jag tycker om?

Han garanterar att världen kommer bli ett ljusare och trevligare ställe att vara i, om du ger dig fem minuter till detta varje morgon. Du startar dagen i ett positivt tillstånd och bär med ditt ett ansvar att göra världen lite bättre varje dag. Det är ju inte så svårt - det räcker att le åt en bekant, berömma en handling, tacka för en tjänst, ge en komplimang för ett klädesplagg...

Testa. Jag skall.

5 kommentarer:

Vida sa...

Bra inlägg, det ligger mycket i det där tror jag och det enkla kan göra en stor skillnad. Hoppas du har fina dagar!

/Liv

Everyday Matters sa...

Låter så självklart det där och jag har bl.a lovat mig själv att varje kväll skriva ner tre saker jag är tacksam för men men ...tror du jag gjort det ...noupp.

Andrej sa...

Vida: Jag brukar vara skeptisk, men i detta fall satsar jag fullt ut. Det var som om jag hittade en pusselbit till i mitt liv.
Everyday: Det gäller att vara envis. Och inte sluta för att du glömt en dag. För jag är säker på att jag också glömma...

myfajting sa...

Hmm, detta kan vara värt att prova. Tänka gör ju inte så ont eller tar särskilt mkt tid, oftast :)

Tack för tips!

Ingmarie Nilsson sa...

Helt rätt! Så lite som behövs för att göra någon glad!Man ska även ha i åtanke att det blir samma reaktion om det är på "andra hållet". Sur min, snäsigt svar, hån eller avundsjuka ger samma sak tillbaks.Många blir dock nästan "rädda" när man ler och säger hej trots att man inte känner varandra! I tex. USA är det däremot en självklarhet. jag hejar till 90% på alla som springer när jag är ute och kutar. De flesta blir trots allt glada! :-)