måndag 12 oktober 2009

Kebabrulle - big no-no

Jag tryckte i mig en Kebabrulle igår till söndagsmiddag. Vi "lyxade" till det, eller rättare sagt, så slarvade vi med maten.
Fy f-n!
För det första drack jag vatten resten av kvällen, för jag blev hysteriskt törstig efter kebaben.
Sedan orkade jag knappt jobba idag. Trodde att jag höll på att bli sjuk. Helt slut på träningen och jag höll faktiskt på att lägga av. Svettades som en gris. Och svetten smakade... just det. Kebab. Salt, salt, salt kebab. Matthetskänslan försvann efter första timmen, men ändå.
Fy. Hur mycket salt har de i sådan skräpmat egentligen? Vidrigt.
Vad var det korpen sa i Edgar Allan Poe´s novell! Just det!
-"Never more"

8 kommentarer:

myfajting sa...

*s* verkar vara skräpmat i ordets rätta bemärkelse.

Håller med dig, efter man har fått i sig sådan mat känns det ändå efteråt som att det varit värt att ställa sig och laga mat.

Om du gillar kebab rekommenderar jag lammfärs (sojafärs går utmärkt om man vill ha vegetariskt) med lite tomatpuré, finhackad persilja, vitlök, lök och chilli, paprika, spiskummin aning salt och mycket peppar! Rulla ihop till minibiffar eller gör köttfärsröra. MUMS med tzatsiki, hummus, stark tomtatsås (förbigångna tomater, tomatpuré, chilli, cayennepeppar, gurkmeja, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver, sambal oelek och lite råsocker-> koka ihop en halvtimme, fyrtio minuter med en skvätt vatten) pitabröd och MYCKET finhackade grönsaker. Nam-nam :D

fartfylld! sa...

sådär känner jag varje gång efter en "köpepizza", vilket händer väl ungefär en gång i kvartalet. aldrig mer...

Caty sa...

Visst är det så! Jag kände samma sak i fredags, när jag var sjuk och inte orkade laga mat, så jag gjorde varma mackor i ugnen. Så otäcka de var egentligen, kände ingen tillfredsställelse alls när jag åt dem! De var inte det minsta goda....!Men det var en bra erfarenhet, för då behöver jag inte äta det igen. Never again!!

Piratfarsan sa...

Hehe.. så har jag det. välkommen till min värld av skräpmat och träning, just för att kunna äta den där skräpmaten ;-) Försöker dock undvika "dålig" skräpmat (kan man säga så?)

Huskatt sa...

Det där med törsten känner jag igen.
Har alltid funderat lite över det.
Annars så har jag skrämmande mycket gemensamt med Piraten i ämnet mat:)

Andrej sa...

Myfajting: Hmmm. Den där tomatsåsen lät inte dumt. Borde gp till taco också:-)
Fartfylld: Fast nu menar jag det verkligen. Hellre då göra egen mat som myfajting skrev.
Caty: Precis. Man lär sig av sina misstag. Fattar inte hur människor orkar proppa i sig sånt dag efter dag?
Piratfarsan: Jo visst. Men jag kan ju uppenbarligen inte träna med skräpmat i kroppen. Så då får jag helt enkelt låta bli.
Huskatt: När du och Piraten blir lika gamla som jag så kommer ni också att förstå. *suckar* dessa ungdomar...

badgear sa...

Jo, den här sortens törstvansinne kan komma efter en viss typ av mat. Mest minns jag ett tillfälle för ett år sedan då jag åt en hel pizza på lokal. Det blev totalt 3 liter dryck under kvällens lopp. Trots det, så fortsatte jag att vara törstig.

Fast sist jag åt en hel pizza på lokal (i torsdags) så hände inget, jag drack min burk med cola och var nöjd.

Mängden bröd kan vara en större bov än mängden salt. Men det är en gissning. Jag tycker mig inte bli så värst mycket törstigare av salt, och jag är inte direkt oblyg i saltanvändningen, däremot blir jag klart törstigare när jag äter större mängder kolhydrater (bröd, pasta).

Snorkkis sa...

Det är verkligen otroligt vad mycket salt det måste vara i utemat över huvudtaget. Ofta när man käkat ute är man ju hur törstig som helst när man kommer hem!

Kan ju vara bra att testa lite skräpmat nu som då, för att få bekräftat att det faktiskt inte är gott, så behöver man inte gå och vara sugen på det!