torsdag 13 november 2008

FRISK-is

Det måste vara något speciellt i luften på Friskis&Svettis i Kungälv. Jag har gått omkring och mått pyton hela dagen idag. Jag vaknade kvart i fem på morgonen med ont i halsen och nacken, axlar och ben. Segade mig upp, åt frukost och cyklade iväg till jobbet. Framme vid tio i sex och fortfarande trött och seg. I vanliga fall brukar jag vara hysteriskt glad och pigg efter cykelturen.
Gör mina morgongöromål, fixar och donar med personalplaneringen - har ett utvecklingssamtal med en medarbetare som kommer med bra och konstruktiv kritik. Men trots att tiden går fort så känns dagen lite som i ett töcken. Svettas och fryser om vartannat - men har gett mig f-n på att inte klaga utan tänka positivt.
Cyklar hem efter diverse göromål och hämtar Sofia på dagis vid halv fyra. Lagar mat hemma (pasta med creme fraiche och stekt bacon och champinjoner (mums).
Sedan SOMNAR jag med en kopp kaffe i handen medan jag spelar fia med Sofia. SOMNAR!
Vaknar vid halv sex och inser så smått att jag skall värda på skivstångspasset klockan sju. Packa trunken. Lite kaffe, nötter och russin. Vatten. Tar bilen till Friskis.
Och där, när jag klätt om och ställt mig i receptionen för att ta emot medlemmarna, så händer det där magiska: halsontet försvinner, nacken gör inte ont, benen piggnar till. Glädje! Många kommer till passet för första gången. Ännu roligare. Och sedan stammisarna som jag börjat lära mig namnet på: -Hej XX, kul att se dig!, -Hej XX, och så vidare.

Jag är glad, frisk, stark och riktigt, riktigt lycklig. Passet går som en dröm, ledaren manar på, jag manar på - alla tar i så svetten sprutar och efteråt är alla glada, möra, svettiga och nöjda med sin prestation oavsett antal vikter och repetitioner.

Och nu när jag sitter och skriver detta tror jag banne mig att jag är frisk igen. Eller åtminstone pigg. En nattmacka och sedan i säng och låta sömnen bygga upp styrkan igen. Det skall bli underbart att få vakna tidigt imorgon. Tack för vitamininjektionen, Friskis.

tisdag 11 november 2008

Gänget

Här kommer ett par utlovade bilder på det galna gäng jag tränar Koreansk Kickboxning med.

Lugn träning för mig idag, känner mig inte riktigt hundra trots att min inställning var det, så det blev uppvärmning, lite slag och sparkkombinationer och sedan stretch med fotografering.

Ett gott gäng är det. Skratt och skoj på uppvärmningen, lite mer allvar ju mer träningen pågår och när vi kommer till sparringen är det 100% fokus.


Nu är det vila som gäller imorgon och sedan blir det skivstång på torsdag.

måndag 10 november 2008

Sööömnig

Idag blir det ingen träning alls. Jag kom hem vid halv fem, lagade mat till mig och barnen (Lasagne - mums) och sedan skulle jag iväg till Friskis.
Men benen och kroppen är helt slut på energi. Ont i ljumskarna, låren är fulla med mjölksyra (kan bero på cykelturen fram och tillbaka till jobbet på 1,2 mil - jag kan ju säga att det blåste mot mig på hemvägen. Milt sagt) från helgens träningspass och ont lite här och där.

Så ikväll blir det en dusch, lite TV och sedan i säng efter kvällsmaten.

IMORGON är det kickboxning - YESSSS.

söndag 9 november 2008

K-O?

Sedvanlig kickboxning på söndag från klockan två till halv fyra.

Jag kan konstatera flera saker:
1. Jag har blivit mycket bättre på sparkar
2. Jag har fått bättre kondition i sparringläget. Orkar med fyra omgångar i sträck a 3 minuter. Nåja. Jag flåsar som en gravid flodhäst (?) efteråt, men jag lyckas hålla uppe intensiteten bra.
3. Tiden går fruktansvärt fort. Känns inte som 90 minuter utan som 30.
4. Att köra ett medelpass med hiphop-moves dagen innan är självmordsläge. Känns som jag hade armerings-järn i ljumskarna, eftersom de två tjejerna bara jobbade i upp och ner-lägen.


Sedan kan mina blockeringar bli "lite" bättre. Fick smaka på en rundspark över munnen idag. Adno levererade och jag fick inte upp garden alls. Följde med med huvudet och kroppen och lyckades göra en smidig (? är gravida flodhästar smidiga?) baklängeskullerbytta för att genast ge mig in i matchen igen. Gott att komma tillbaka snabbt efter en pärla och visa att man inte tog åt sig. Och så får man ju en klapp efteråt också!

Skulle plåtat gänget idag men kom aldrig till skott. På tisdag går nästa pass, så jag passar på att göra ett nytt försök då.