torsdag 13 november 2008

FRISK-is

Det måste vara något speciellt i luften på Friskis&Svettis i Kungälv. Jag har gått omkring och mått pyton hela dagen idag. Jag vaknade kvart i fem på morgonen med ont i halsen och nacken, axlar och ben. Segade mig upp, åt frukost och cyklade iväg till jobbet. Framme vid tio i sex och fortfarande trött och seg. I vanliga fall brukar jag vara hysteriskt glad och pigg efter cykelturen.
Gör mina morgongöromål, fixar och donar med personalplaneringen - har ett utvecklingssamtal med en medarbetare som kommer med bra och konstruktiv kritik. Men trots att tiden går fort så känns dagen lite som i ett töcken. Svettas och fryser om vartannat - men har gett mig f-n på att inte klaga utan tänka positivt.
Cyklar hem efter diverse göromål och hämtar Sofia på dagis vid halv fyra. Lagar mat hemma (pasta med creme fraiche och stekt bacon och champinjoner (mums).
Sedan SOMNAR jag med en kopp kaffe i handen medan jag spelar fia med Sofia. SOMNAR!
Vaknar vid halv sex och inser så smått att jag skall värda på skivstångspasset klockan sju. Packa trunken. Lite kaffe, nötter och russin. Vatten. Tar bilen till Friskis.
Och där, när jag klätt om och ställt mig i receptionen för att ta emot medlemmarna, så händer det där magiska: halsontet försvinner, nacken gör inte ont, benen piggnar till. Glädje! Många kommer till passet för första gången. Ännu roligare. Och sedan stammisarna som jag börjat lära mig namnet på: -Hej XX, kul att se dig!, -Hej XX, och så vidare.

Jag är glad, frisk, stark och riktigt, riktigt lycklig. Passet går som en dröm, ledaren manar på, jag manar på - alla tar i så svetten sprutar och efteråt är alla glada, möra, svettiga och nöjda med sin prestation oavsett antal vikter och repetitioner.

Och nu när jag sitter och skriver detta tror jag banne mig att jag är frisk igen. Eller åtminstone pigg. En nattmacka och sedan i säng och låta sömnen bygga upp styrkan igen. Det skall bli underbart att få vakna tidigt imorgon. Tack för vitamininjektionen, Friskis.

1 kommentar:

Anni sa...

Håller med om att pasta med creme fraiche och stekt bacon är mums!