söndag 16 november 2008

Värmland

Denna helg har varit befriad från allt som har med IT, TV och tidningar och övrig mediakommunikation att göra. Vi har varit i Värmland och städat torpet - "Pikebröten" kallad. Vi har visserligen el, vatten och värme, men sedan är det slut med moderna ting. Visst, det står en radio i köket, men den används inte den heller. Det är som om vi kopplar av allt sådant när vi kommer dit.

"Pikebröten i höstskrud"
Tystnaden är total när vi stiger ur bilen.
Huvudaktivitet var att kratta löv. Kan man lugnt påstå. Annelie och Sebastian slet i ett par timmar med detta. Dessutom skulle båten tas upp, vedboden städas ur, en gammal bäddsoffa huggas sönder och eldas upp, vi möblerade om i vardagsrummet och annat smått och gott.


Annelie och Sebastian flyttar löv. Många löv blir det. Vilken tur att de var riktigt blöta och låg still (hihi)


medan Sofia tar en välförkänt arbetspaus... (?)


Fågelboet syns bättre på hösten än på sommaren. På sommaren syns det inte alls, men å andra sidan låter det mer om det då.
och det är betydligt mer vatten i forsen på hösten. På sommaren sipprar det lite. Nu var det ett rejält dån som överöstade allt och alla.

2 kommentarer:

Vida sa...

Vilka härliga bilder och det låter verkligen som en skön helg. Tror att man behöver bara vara utan alla tekniska prylar ibland... man mår bra av det.

/Liv

Pain is just weakness leaving your body sa...

Verkar vara ett underbart ställe att njuta på...Vår stuga finns ute på en ö och har varken vatten eller el, saknar den alltid på sen hösten och vintern vore skönt att ha en stuga med bilväg=)